Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Čīles ģeoglifi

Antofagastas tuksneša zīmējumi.

Atrašanās vieta. Šie zīmējumi sākas no peruāņu pilsētiņas Moljendas un stiepjas tālāk jau Čīles teritorijā esošajā Antofagastas tuksnesī. Tikia 400 km attālumā taisnā līnijā no Naskas plato, tomēr par tiem zināms daudz mazāk.

Apraksts. Antofagastas departamentā, tuksnešos un pakalnos uz augstām slīpām klinšu sienām atrodami lieli zīmējumi. To nozīmi un mērķi līdz pat šai dienai nav izdevies noskaidrot. Ir identificēti taisnstūri, bultas, vai kāpnes ar izliektiem pakāpieniem. Reizēm visa nogāze klāta ar četrstūriem, kas daļēji aizpildīti ar ornamentiem. Gar noteiktu līniju uz stāvām klinšu sienām ir atrodami arī apļi ar uz iekšpusi vērstiem stariem, ovāli, kas aizpildīti kā šaha galdiņi.
Torapakaras tuksnesī, Čīles ziemeļu piekrastē (500 jūdzes uz dienvidiem no Naskas plato) uz kāda 200 m augsta pakalna Kerra Unitas, atrodas iezīmēta stilizēta vīrieša figūra.
To 1967.gadā atklāja Čīles GKS lidotājs ģenerālis Eduardo Džensons. Par šo atklājumu 1968.gadā 26.augustā rakstīja Čīles laikraksts El Mercurio. Raksta ar virsrakstu "Jauns atklājums arheoloģijā ar aerofotogrāfēšanas palīdzību" teikts: "Speciālistu grupai izdevies no gaisa izdarīt jaunu arheoloģisku atklājumu. Lidojot virs Torapakaras tuksneša Čīles galējos ziemeļos, viņi atklāja smiltis iezīmētu stilizētu vīrieša figūru. Šī figūra ir 100 metrus liela un iezīmēta ar vulkāniskiem iežiem...
Tā atrodas vientuļā ap 200 metrus augstā pakalnā... Zinātniskās aprindās pastiprinās uzskats, ka šāda veida izlūkošanai no gaisa ir liela nozīme aizvēstures pētīšanā..."
Tas ir vislielākais cilvēka attēls pasaulē. 270 pēdu augstumā (121 m?). Figūra līdzinās vairāk robotam nekā cilvēkam. Tā ķermenis ir četrstūrains, kājas taisnas un tievas, uz tievā kakla novietota kvadrātveidīga galva ar divpadsmit taisniem antenas radziņiem. Kreisā roka nolaista uz leju, labā nedaudz pacelta uz augšu. Sākot no gurniem, pa labi un kreisi no ķermeņa attēlotas trīsstūrveidīgas plāksnes, kas atgādina virsskaņas iznīcinātāja spārnus.
Pintadosas augstienē piecu kilometru garā joslā atrodas vesela virkne stilizētu figūru.
Interesanti, ka netālu no Kerra Unitas pakalna 1983.gada novembrī uzgāja vecākās zināmās mūmijas pasaulē - gandrīz 9000 gadu!

Ir arī zīmējumi Atakamas tuksnesī. 

Saites.
Ģeoglifi.
Čīle.