Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dženovēze, Vito

Vito Genovese.
Vito Dženovēze ar ģimeni 1913.gadā pārcēlās no Itālijas uz Ņujorku. Sākumā Vito bija vien iesācējs, kurš ļoti vēlējās kļūt par daļu no Ņujorkas noziedzīgās pasaules.

Lai gan sākums nebija spīdošs, apetīte pēc naudas tikai auga. Gangsteris izveidoja ciešas saites ar topošo mafijas vizionāru Laimīgo Lučāno (Charles “Lucky’’ Luciano). Kopā ar Lučāno Dženovēze izvērsa heroīna tirdzniecību starptautiskā līmenī. Nenoliedzami, Dženovēze bija atbildīgs par noziedzības un narkotiku tirdzniecību pieaugumu ASV.

Mēģinot izvairīties no apsūdzībām par gangstera Ferdinanda Bočija (Ferdinand Boccia) slepkavību, 1937.gadā Dženovēze aizbēga atpakaļ uz dzimteni, taču neatstājot biznesu nepārraudzītu. Viņš atrada veidu kā turpināt ASV heroīna tirdzniecību no Itālijas.

Otrais pasaules karā Dženovēze atbalstīja Benito Musolīni režīmu Itālijā, baidoties, ka viņu izsūtīs atpakaļ uz Ameriku. Neskatoties uz gangstera centieniem, viņš tika notverts un izdots ASV. Taču pēc Bočija slepkavības liecinieka nāves, Dženovēze atguva savu varu Ņujorkas noziedzīgo ģimeņu vidū, nogalinot vairākus ienaidniekus, tai skaitā arī citas mafijas bosu Albertu Anastasiju (Albert Anastasia).

Vēlāk Vito vadīja Lučāno ģimenes kopienu, kura pēc tam tika pārdēvēta Dženovēzes uzvārdā. Šajā mafijā apvienojās vairāk nekā 250 noziedznieki.