Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dienvidosetija

Krievu okupēts apgabals Gruzijas sastāvā.

Administratīvais centrs - Chinvala.

Aplūkojamie objekti.
Erco ezers. (Озеро Эрцо) Ezers-spoks, ezers ar neizprastiem fizikālajiem procesiem. Atrodas netālu no Chinvalas, periodiski pazūd. Atrodas 2 km augstumā, tā maksimālā platība ir 0,5 kvkm. Katrus 3-5 gadus ūdenskrātuve piepeši mēneša laikā iztek pazemes rezervuārā. Kad izsīkšana notiek ziemā, tad ezera ledus kārta iesākumā iekaras, bet vēlāk iebrūk. Ezerā dzīvo tikai tritoni, bet nevienas zivs. Pamatīgāki pētījumi nav veikti. Zinātnieki uzskata, ka ūdens pazūd apakšzemes karsta kritenēs.

Ahalgoras dārgumi. (Клад Ахалгорийский) Apbedījums ar zirgu un bagātīgām kapa piedevām, kas uziets 1908.gadā Gruzijā pie Ahalgoras ciema (mūsdienu Ļeņingori Dienvidosetijā). Kapa piedevas veidoja liels daudzums māksliniecisku izstrādājumu no zelta, kā arīdaudz sudraba trauku, bronzas rotaslietu, zirglietu utt. Uzietie preiekšmeti radīti dažādos laikos divu gadsimtu periodā, bet to vēlīnākā daļa attiecas uz V gs.pmē. 

Džava. 22 km no Chinvalas. Balneoloģisks un klimatisks kūrorts. Ārstē gremošanas orgānu, urīnceļu, vielmaiņas slimības. Sanatorijas.

Saites.
Gruzija.