Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dzīvnieki no debesīm

Ik pa brīdim fiksēti no debesīm krītoši lieli dzīvnieki - brieži, aļņi, aitas u.c., un šie gadījumi ir grūti izskaidrojami.

Jau no antīkajiem laikiem fiksēti gadījumi, kad no debesīm krīt nelielu dzīvnieku lieti - dzīvas un beigtas zivis, čūskas, peles, vardes un arī dažādas lietas, pat naudas gabali, tomēr lielo dzīvnieku krišana ir vienatnēja un parādības etioloģija, visdrīzāk, stipri atšķirīga.

Vēsture. 1934.gadā amerikāņu lidotāji, atrodoties virs Kalifornijas, gaisā izdzirda troksni, un tad viņiem garām nokrita liela ūdens bumba, kurā atradās apmēram pusmetru garš krokodils. Tika apgalvots, ka kādi jokdari krokodilu izmetuši no gaisa balona, bet lidotāji nekādu gaisa balonu netika redzējuši.
1996.gada 26.oktobrī Kalifornijā vietējā iedzīvotāja Faisa Svensone savā pagalmā uzgāja maza mirušu mērkaķīti. Tas bija nokritis no debesīm tieši uz veļu, kas bija izkārta šnorē žāvēties. Zīmīgi, ka 10 cm dziļumā zemē iesraustais veļas šnores stabs bija no zemes izrauts. Lidojoša mērkaķīša līķīša uzrašanos nevarēja izskaidrot.
1997.gadā Senzumāras (upe? sala?) krastos (Japāna) tika uziets 400 kg smaga zilonēna līķis. Tā arī netika atrasts neviens garām peldējušais kuģis, kas to būtu še pametis; dīvnieks nepiederēja arī nevienam no Japānas zoo.
2002.gada beigās ziņu aģentūra Assocaited Press izplatīja informāciju par to, ka Delavērā neskartās dabas aizsardzības departamenta darbinieki augstu koka zaros uzgājuši karājošos alni. Varas iestādes meklēšanā izsludināja kādu hipotētisku maniaku, kas to esot pastrādājis.
2003.gada janvāra sākumā Manitobā (Kanādas province) netālu no tās administratīvā centra Vinnipegas, tika uziets vēl viens miris alnis, kas karājās elektropārvades līnijas vados. Ieinteresētie žurnālisti apzvanīja aviokompēnijas, sazinājās ar aizsardzības ministriju, veterinārajām klīnikām un zooparkiem, bet neko noskaidrot šai jautājumā neizdevās.
2009.gadā nelielā Norvēģijas piekrastes pilsētiņā Helshojsudā nebeidzamā sajūsmā tūristi filmēja aunu, kas karājās gaisā, ar ragiem ieķēries elektrības vados apmēram 5 m augstumā virs zemes. Nabaga lopiņš žēli blēdams locījās un spirinājās, mēģinot atsvabināties, taču nekas tam neizdevās. Ieradušies glābēji atkabināja aunu, bet pārsteigtos tūristus aicināja izklīst, jo nekas neparasts te noticis neesot - auns pats palēcies un "uzkāries."
Loras un Serhija liecība (2009.g.). 2009.gada oktobra sākumā laulātie Lora un Serhijs pastaigājās gar Rozārijas upes krastu Argentīnā. Piepeši augstu gaisā tie pamanīja ko līdzīgu govij, tiem izdevās pāris reižu neparasto objektu nofotografēt. Fotogrāfijas pēc tam tika nodotas vietējās tālraides korespondentam.
Lora: "Mēs grasījāmies kopā ar bērniem padzert matē un raudzījāmies apkārt, izvēloties vietu, kur apmesties, kad ieraudzījām, ka debesīs lido kaut kas dīvains un balts. Tas bija ļoti liels. Mēs notēmējām uz objektu fotokameru, maksimāli to pievelkot, un sapratām, ka tā ir govs! Bet virs nelaimīgā, šausmām pārņemtā dzīvnieka planēja lidojošais šķīvis, kas it kā sūca govi sevī iekšā. Tad tie abi pazuda..."
Aita uz jumta Pontikimērā (2011.g.). Nomaļā lauku ciemā pontikimērā (Pontycymer) Dienvidvelsā (Lielbritānija) 38 gadu vecā Klēra Voltere atradās savā mājā un skatījās tālrādi, kad sadzirdēja neparastas skaņas no savas mājas jumta. Izgājusi laukā, viņa tūdaļ uz jumta pamanīja blējošu aitu. Pēc izsaukum ieradās glābēju brigāde, kas aitu no jumta nocēla, tas aizņēma 40 minūtes.Glābēji atzina, kā tāds neparasts gadījums viņu praksē gadījies pirmo reizi: "Tas bija neparasti interesants izsaukums. Kā nekā jumts - tā nav tā vieta, kur sagaidi ieraugām aitu." Kā aita tur nonākusi, neviens izskaidrot nevarēja.
Britu ufologi nav kavējušies paziņot, ka aita izkritusi no NLO. Kā papildu arguments - aita izrādījusies "sveša," jo nevienam no ciematniekiem tā nebija zudusi.
Lidojošais briedis no Misūlas (2011.g.). 2011.gada jūnijā pārsteigtie Misūlas (Missoula) iedzīvotāji Montānas pavalstī bija kļuva par lieciniekiem debesīs lidojošam briedim, kas, kā izrādījās vēlāk, nolidoja vairākas jūdzes. Kamēr tie brīnījās, pilsēta palika bez elektrības. Tikai pēc vairākām stundām noskaidrojās sakarība starp šiem diviem notikumiem - briedis bija uzkāries elektrības vados un izraisījis īssavienojumu. "Elektrības vados karājošs briedis - kas tāds notiek pirmo reizi," - teica elektroenerģijas uzņēmuma pārstāvis Mišels Salivāns. "Mēs nespējām noticēt savam acīm, kad ieradāmis vadu sarāvuma vietā, kas atradās vairāku stāvu augstumā." Remontstrādnieki atceras, ka visu laiku, kamēr viņi novāca mirušo dzīvnieku un laboja vadus, virs viņiem debesīs laidelējis milzīgs plēsīgs putns. Tādejādi visai loģisks būtu secinājums, ka vados iekāries briedis bijis liela baltgalvainā ērgļa medījums, kuru tas sagrābis mežā un spējis nolidot visai prāvu gabalu, kamēr atlaidis, jo nest tālāk bijis pāri tā spēkiem.
Kritiķi gan apgalvo, ka tas fiziski nebūtu iespējams. Baltgalvainā ērgļa masa ir ne lielāka par 5,5, kg, bet spārnu plētums - ap 2 m. Parastais šo ērgļu racions ir zivis no ūdenskrātuvēm, pārtikas trūkuma gadījumā - maitas. Pagalam bada situācijā baltgalvainie ērgļi medī mazos meža dzīvnieciņus, arī jaundzimušus jēriņus un ziemeļbriežu mazuļus, kas dzimuši vasarā. Paaugušos telēnu ērglis gaisā pacelt jau nespēj.
Liecinieki visi kā viens apgalvo, ka redžejuši gaisā lidojam briedi - tā galvu, rumpi, nagus. Tomēr neviens no viņiem nav redzējis virs tā putnu ar 2 m spārnu plētumu. Nepamanīt tādu būtu neiespējami.
Tādejādi, visdrīzāk, baltgalvainais ērglis virs notikumu vietas planējis nevis nožēlā par izšļukušo medījumu, bet gan ar savu "ērgļa aci" pamanījis potenciāli ēdamu maitu.
Kaut kad nesen (kad?!) svaigi dzīvnieku Nolaupīšanas kadri izlikti Jūtūbē. Tos publicējis anonīms japāņu lietotājs, kas tos uzņēmis Kobes tuvumā (Hjogo prefektūra) ar savu mobīlo tālruni. Sižets esot aizraujošs. Lidojošais šķīvis gan te nav redzams, bet tā vietā debesīs redzams savāds apaļas formas mākonis ar atveri vidu, kurā arī nabaga dzīvnieks pazudis.

Hipotēzes.
No NLO izkrīt Nolaupītie dzīvnieki. Ufologi apgalvo, ka NLO dzīvniekus laupot ārkārtīgi bieži - turpat vai katru dienu. Esot foto un video materiāli, kuros fiksēta dzīvnieku Nolaupīšana. Visbiežāk Nolaupītas tiekot govis, bet Nolaupa arī aitas, briežus un zirgus. Ufologi apgalvo, ka dzīvnieku Nolaupīšanai NLO izmanto tādus kā Pievelkošus starus.

Paralēlo pasauļu atvēršanās rezultāts. Šīs hipotēzes piekritējs ir parapsihologs Čārlzs Fords, kas visu mūžu vācis materiālus par neparastām parādībām, īpaši - par dīvainām lietām, kas krīt no debesīm. No paralēlajām pasaulēm atveroties ejas un birstot visdažādākie priekšmeti un dzīvnieki. Lai gan Č.Forda apsvērumi pārsvarā attiecas uz tā saucamajiem "dzīvnieku lietiem," tomēr iespējams, var izbirt arī pa kadam atsevišķam liellopam.

Pievelkošais stars. Tīri teorētiska tāda iespējamība, bet kaut kad (kad?!) pētnieki no Honkongas un kontinentālās Ķīnas esot paziņojuši, ka tie aplēsuši nosacījumus, pie kādiem gaisma patiesi verētu pievilkt priekšmetus. 
Iespējams, novēroti "cietā stara" slikti darbošanās gadījumi Montāna, Dienvidvelsā u.c.

Izpēte. 2011.gada aprīlī portālā The Vault tika atslepenoti FIB-a dokumenti. Saskaņā ar tajos atrodamo informāciju XX gs. 70.gados dažādos ASV DR rajonos, kur lopkopība bija viens no galvenajiem vietējo iedzīvotāju nodarbošanās veidiem, NLO Nolaupījuši un nežēlīgi nogalinājuši apmēram 8000 liellopus.
Saskaņā ar "federāļu" ziņoto, dzīvnieki tikuši uzvilkti augšā uz NLO, kur ar tiem veiktas dažādas darbības, pēc kurām tie mesti lejā desmitiem kilometru tālumā no Nolaupīšanas vietām. No lopiņu ķermeņiem izņemti iekšējie orgāni - visbiežāk ar "profesionāliem un ļoti asiem instrumentiem" tikušas izgrieztas mēles un dzimumorgāni. Viena no dokumentiem FIB atzīmē: "To veikušiem ir ļoti laba organizācija, bezgalīgas finansiālās un tehniskās iespējas."
1979.gadā, izjūtot galējas grūtības izskaidrot notikušo, amerikāņu justīcijas ministrija izteica pieņēmumu, ka dzīvnoku Nolaupīšana varot būt daļa no kāda reliģiska rituāla.
No tā laika pagājušas nu jau daudzas desmitgades, bet situācija nav noskaidrojusies. 2010.gadā Kolonijas Belgrano (pilsēta Argentīnā) apkaimē vietējais pazīstamais lopkopis "Čito" Sirtori uzgāja divu savu govju līķus, kurām nebija mēļu. Neizpratnes pilns, viņš izsauca uz notikumu vietu veterinārstu Patrīsiju Normanu, kurš pēc līķu apskates paziņoja: "Izsauc izbrīnu tas, kādā veidā dzīvnieku mēles bija izgrieztas. Griezums bija veikts ar ārkārtīgi asu instrumentu, kas bija līdzīgs ķirurģiskajam."
2010.gada aprīlī Šropšīras grāfistes (Lielbritānija) fermeri vija šokēti no veselas uzbrukumu sērijas viņu aitām pie Šrusberijas. Tika novērots, ka kaut kādi spoži objekti sākumā karājās gaisā, bet pēc tam "caurspīdināja" aitas un pazuda. Pēc tam aitas tika atrastas mirušas. Tām bijušas izgrieztas acis, smadzenes un daži iekšējie orgāni. Avīze The Sun citēja aculieciniekus - tie uzskatīja, ka šādu ķirurģiju nabaga aitām veikuši necilvēki un veikti kaut kadi eksperimenti.
Arī šo notikumu pētnieks Fils Hoils, kas pēta neparastās dzīvnieku nāves Lielbritānijā jau 10 gadus un ir viens no Animal Pathology Field Unit (APFU - organizācija, kas pēta neparastās dzīvnieku nāves un to apstākļus) dibinātājiem, uzskata, ka "eksperimentu" autori ir necilvēki, kas lietojuši ārkārtīgi augstas un mums nepazīstamas klases ķirurģisko instrumentāriju.
Angļu pētnieki noskaidrojuši, ka NLO pārvietojas pa tādu kā savdabīgu koridoru starp pilsētu Šrusberiju un apdzīvotu vietu Pouisu (Velsa). Tiešī šī "koridora" teritorijā 80 km garumā tad arī uziet neparasti mirušas aitas. Aitu saimnieki apgalvo, ka pirmas aitu bojāejas vienmēr vērojamas neparastas gaismošanās parādības.
Kopumā neparastā ķirurģija raksturojas ar ārkārtīgi precīziem un asiem griezumiem, iespējams, lāzera ķirurģiskie instrumenti. Āda atpreperēta, neskarot dziļākos audus. No dzīvniekiem parasti tika izgrieztas acis, smadzenes, mēles, deguna audus. Virknē gadījumi bijuši izgriezti apakšžokļi, sirdis, aknas, nieres, kā arī vairošanās orgāni un anālie kanāli.
Kopēja skaidrojuma un viedokļa speciālistiem par to nav. Ir izteiktas arī visai biedējošas versijas, piemēram, Atnācēji ķirurģiski pēta dzīvniekus, lai ar iegūto zināšanu palīdzību cilvēku sabiedrībā iepludinātu pēc iespējas vairāk nāvējošu vīrusu, piemēram CIV. Tomēr pētnieki arī atzīmē, ka pēdējā laikā šādu dzīvnieku "ķirurģiju" gadījumi paliek arvien retāki, toties arvien biežāki un biežāki paliek gadījumi, kad dzīvniekus Nolaupa un vairs neatgriež.
Piemēram, Jaunmeksikas pavalstī (ASV) tikai viena gada laikā vien (kura?) uzreiz vairāki lopkopji pazaudējuši līdz pat 1/3 sava ganāmpulka. Avīze Weekly World Inquisitor citē vienu no fermeriem: "Tas vienmēr notiek naktī. Un mēs nespējam pieķert zagļus. Bet agrāk viena alga bija labāk. Viņi eksperimentēja ar vienu vai divām govīm, taču vienmēr atgrieza tās, lai arī bez kādiem iekšējiem orgāniem. Tas tracināja, bet mēs ar to varējām sadzīvot. Taču tagad šie mazie zaļie nelieši zog dzīvniekus desmitiem un neatgriež! Viņi ko, rij tos, vai?"
Viljams H.Kārpenters, fonda Carpenter Faith Foundation for Extraterrestrial Science dibinātājs, uzskata, ka virs nabaga pārbiedētajiem dzīvniekiem planē "lidojošie šķīvji" un burtiski "iesūc" govis: "Mēs vienmēr esam uzskatījuši, ka Atnācēji nolaupa govis, lai veiktu pētījumus reproduktīvās funkcijas laukā. Taču tagad, laikam, eksperimenti beidzas un ir kļuvis skaidrs, ka mēs esam kļūdījušies. Viņi dzīvniekus garšojuši! Un pēc visām viņu nolaupīšanām un eksperimentiem viņi, liekas, ir veikuši savu izvēli!"

Saites.
Dzīvnieku lieti.
Anomālas parādības.