Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dziedējošie ūdeņi

Visapkārt pasauli sastopami nostāsti par dažādas kaites dziedējošiem avotu ūdeņiem.

Gegarda dziedējošais ūdens. Armēnija, 40 km no Erevānas pie Gegarda ciema. XII-XIII gs. klosterī, kas pa pusei izcirsts klintī, iekšpusē atveras avots, kam paši armēņi piedēvē dziednieciskas īpašības. Aliens.lv divu ceļojumu laikā pārliecinājās, ka tās nav tikai baumas. Ūdens apārstējis sāpošu celi, noskaidro redzi. Mājās atvests tas, iespējams, bērnam izārstējis urīna nesaturēšanu. Sīkāku ziņu mums trūkst.
Interesanti, ka, saskaņā ar armēņu nostāstiem, klosterī ilgu laiku glabāts tā sauktais Svētais šķēps (armēņu variants).

Bolotinskas avots. (Родник Болотнинский) Krievija, Brjanskas apgabals. Iespējams, dziedējošs ūdens.
Čebarkulas ezers. Krievija, Čeļabinskas apgabals. Tā ūdens esot kļuvis dziedniecisks, izārstē no artrīta u.c. Laikam tas noticis pēc kaut kāda meteorīta nokrišanas.
Hipokrēna brīnumavots. Saskaņā ar sengrieķu mitoloģijas stāstiem, tas atrodas Helikona kalnā Beotijā (vieta precīzi gan laikam nav zināma), kas radies pēc spārnotā zirga Pegaza pakava cirtiena.
Osanovas avots. (Родник Осановский) Krievija, Tulas apgabals. Iespējams, dziedējošs ūdens.      
      Šiproka kalna ezeriņš. ASV.

Acu dziedēšanas avotiņš agrāk atradies pie Valmieras, taču tagad aizbiris un vieta pazaudēta. Vēl pēc aizbiršanas cilvēki pie acīm likuši tā slapjās smiltis.

Acu avotiņš tek no klints sienas arī tieši Tbilisā (Gruzija). Mazais Zaļais gan 2008.gadā pamēģināja, bet nekādu īpašu iedarbību tā arī nesajuta.

Ziemeļbimini salas "jaunības ūdens." Šajā Bahamu arhipelāga salā atrodas visai apaļa grota, kas jūras bēguma laikā aizpildās ar saldūdeni, kam ir neparastas īpašības. Saskaņā ar leģendu, kurai senāk ticējuši arī spāņu konkistadori, indiāņi šo vietu uzskatījuši par mūžīgās jaunības avotu. Lai gan, protams, leģendā pārspīlētas ūdens atjaunināšanas īpašības, tomēr zināmu efektu tas sniedz gan. Esot pat zinātniski pierādīts, ka regulāri dzerot šo ūdeni, cilvēki izjūt krasu spēku pieplūdumu, kā arī fizisku visa organisma atjaunināšanos. Ķermeni pametot slimības.
Viens no šī ūdens avota popularizatoriem bija iluzionists D.Koperfīlds, kurš par 50 miljoniem ASV dolāru nopirka četras salas kaimiņos, lai tur ierīkotu kūrortus. Masu medijiem viņš esot demonstrējis kāviņa reklamētais ūdens spēj atdzīvināt novītušus koku zarus.
Mūsdienās šā ūdens efektu var pārbaudīt ikviens ceļotājs, kas tur ierodas - pilnīgi par brīvu.

Saites.
Izdziedināšanas brīnumi.