Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Eņģeļu mati

Zirnekļtīkla veidīga viela, kuras parādīšanos saista ar NLO aktivitātēm. Atgādina sudrabainus pavedienus, līdzīga neilonam. Izzūd paaugstinoties temperatūrai. Saglabāt var, ja tos iepako hermētiskā pakā.
Mazliet līdzinās sirmiem vai baltim matiem, mazliet metāliska spīduma.
Domā, ka tie varētu būt produkti, kas radušies ārkārtīgi augsta elektriskā sprieguma izlādes apstākļos.

Tā ir zirnekļa tīklam līdzīga galertveida masa, smalki un sudrabaini blāzmojošas šķiedras, kas reizēm visai iespaidīgos daudzumos sedz zemi uzreiz pēc NLO parādīšanās, izkrītot tā pēdās. Pēc tam vairāku stundu laikā tie izzūd bez pēdām, sublimējas, no cieta agregātstāvokļa pārejot gāzveida.

Ja izdodas pieskārties masai ar roku, tad tā uzreiz pārvēršas nelielos, nepatīkami smakojošos kunkulīšos. Masai piemīt neliela radioaktivitāte. amerikāņu ufoloģijā šīs sķīedras dēvē par "eņģeļu matiem," itālieši tos sauc par "krama vati," bet francūži - par "Madonnas velti."  Viduslaikos ieguva nosaukumu „eņģeļu mati” vai „Šķīstās Jaunavas diegi.”

Jau 1889.gadā amerikāņu pilsētiņas Mensijas iedzīvotāji novēroja šādas substances "lietu," kas bija līdzīga sudrabainam zirnekļu tīklam. Šīs šķiedras bija veidotas no smalka un viegli fosforiscējoša azbesta pavediena.

Pats termins "nevainīgās jaunavas pavedieni" radās 1917.gada 13.oktobrī Portugālē, 3 km no Fatimas, kur bija savākušies 70 000 cilvēku un gaidīja Dievmātes rādīšanos. Cilvēki atradās dabiskā Kobas de Irijas amfiteātrī (apmēram 500 m diametrā), kad milzīgs sudrabots disks, spēji rotējot, caururba zemu esošos mākoņus, nolaižoties uz tieši lejā stāvošajiem cilvēkiem. No debesīm sāka birt daudz tievu "ēņģeļu matu" plūksnu un tūdaļ pat izkusa.

Pirmo reizi par "eņģeļa matiem" ufologi ierunājās 1954.gada oktobrī, kad divi NLO pārlidoja stadionu ar 10 000 skatītāju Itālijā. Tad šie noslēpumainie blāzmojošie pavedieni, kas atgādināja matus, tika uzieti futbola laukumā.

Hipotēzes. Ufologi izvirzījuši versiju, ka "mati," iespējams ir materializējoties NLO pārpalikuma enerģijai. Izkūstot šķiedras tādejādi atgriežas atpakaļ savā laika joslā vai citā dimensijā. Anglis Brinslijs domā, ka šīs šķiedras ir kas līdzīgs ektoplazmai, ko novēro spiritisko seansu laikā.

Eksistē arī daudz vienkāršāka hipotēze, ka "eņģeļa mati" ir tādas sintēzes produkts, kas notiek ārkārtīgi spēcīga elektriskā lādiņa izlādes rezultātā atmosfēras augšējos slāņos.

Pētījumi. Tā esot doba nanocaurulīte, kura sieniņas sastāv no metāliem.

Avoti. 
Esot minēti pat senēģiptiešu tekstos.
Jūlija Iztapoņas liecība 173.g.pmē.
Plīnija liecība 49.g.pmē.

Saites:
Ufoloģija.