Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Festers, Braians

Brien Foerster.
Kanādiešu alternatīvais vēsturnieks, daudzu ārpuszemes civilizācijām veltītu grāmatu autors.

Dzīvesgājums. Ieguvis bakalaura grādu bioloģijā Viktorijas universitātē Kanādā.

Darbība. Patlaban dzīvo Peru. TV kanāla “History Channel” šova “Ancient Aliens” regulārs dalībnieks un īpašu, ar iepriekš minētajām tēmām saistītu tūrisma braucienu rīkotājs/gids.

Festers un deformēto galvaskausu afēra. Centies pasniegt atsevišķus Parakasas indiāņu kultūras pagarinātos galvaskausus kā liecību senai rasei, kuras pārstāvjiem šāda galvas forma pēc viņa domām bijusi jau piedzimstot -Festers īpaši iemīļojis "lielās galvas" no Huana Parakasas Vēstures muzeja. Ja to patiešām būtu izdevies pierādīt, tad Festers neapšaubāmi varētu tikt uzlūkots par mūsdienu dižāko paleoantropologu. Tomēr fakti liecina par pretējo. 
Tieši šie deformētie galvaskausi vai, precīzāk, daļa Parakasas kultūras vēlā posma galvaskausu ar izteikti garu, konisku, noapaļotu pagarinājumu bija tie, kas piesaistīja Festera interesi. Šķiet, pirmā grāmata “The enigma of cranial deformation,” kurā Festers par Parakasas galvaskausiem raksta kā par neparastu, no kopējā pasaules deformēto galvaskausu klāsta atšķirīgu parādību, bija viņa 2012.gadā publicētais kopdarbs ar t.s. alternatīvo pētnieku, Seno astronautu teorijas piekritēju Deividu Čaildresu. Grāmatā aplūkota galvaskausu mākslīgā deformēšana dažādās senās civilizācijas – Dienvidamerikā, Vidusamerikā, Āfrikā, Eiropā un Āzijā, kā arī lasītājs tiek iepazīstināts ar Zaharija Sitčina un dažu citu neakadēmisko pētnieku teorijām, kuras šo praksi mēģina skaidrot kā liecības par citplanētiešiem, atlantiem vai kādiem citiem īpašiem cilvēces skolotājiem.
Kaulu, matu un zobu audu paraugi pēc Festera teiktā tika ņemti no pieciem atsevišķiem Parakasas privātajā Huana Navaro vēstures muzejā glabātiem galvaskausiem. Kādi bijuši izvēlētie galvaskausi pēc to formas un izmēriem, pēc kādiem parametriem tie izvēlēti analīzēm, to Festers nestāsta. Pavisam šajā kolekcijā esot vairāk nekā 45 mākslīgi deformēti galvaskausi, kurus muzeja īpašnieks ieguvis no vietējiem iedzīvotājiem. Pēc tam paņemtie paraugi tikuši nodoti Festera domubiedram, citam alternatīvo teoriju atbalstītājam, paranormālo parādību pētniekam, “Zvaigžņu bērna” projekta vadītājam Loidam Pajam (Lloyd Pye, 1946.–2013.g.), kurš, savukārt, tos nodevis izpētei kādam anonīmam ģenētiķim Teksasā. Ģenētiķis(-e) neesot zinājis, kas tie ir par paraugiem un no kurienes ņemti. Pēc analīžu veikšanas ģenētiķis Festeram esot atsūtījis sākotnējo rezultātu kopsavilkumu, kuru pēdējais citēja.

Grāmatas.
Elongated Skulls of Peru and Bolivia: The path of Viracocha.” 2015.g.

Raksti.
Parakasas pagarinātie galvaskausi - cilvēka evolūcijas mīkla vai mākslīga deformācija?

Saites.
Alternatīvie vēsturnieki.