Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Geizeri

Pasaulē tie ir sešās vietās: ASV (divas vietas), Krievija, Čīle, Jaunzēlande, Īslande. Ir vēl septītā - Azoru salas! (???)

ASV geizeri.
Jeloustounas ģeotermālais lauks. Šeit atrodas 3000 geizeru (2/3 no visiem pasaules geizeriem) un to uzskata par pasaulē lielāko geizeru lauku. Bez tam te ir arī tūkstošiem fumarolu, termālie lauki, daudzkrāsaini karstie avoti, travertīna trases, burbuļojošo dubļu vannas (saka, ka tas ir lielākais geizeru/ģeotermālais lauks, bet kā tad ar Tatio geizeru lauku Čīlē?). Tvaikonis (Steamboat Geyser). Pasaules lielākais geizeris.

Krievijas geizeri.
Geizeru ieleja. Krievija, Kamčatka.

Čīles geizeri. Tatio geizeru lauks (vai tas ir visielākais?).

Jaunzēlandes geizeri.
Rotorūa. Rotoruas apvidus termāli aktīvā zona. Dēvēta par "sēra galvaspilsētu" un arī par SPA pilsētu. Pilsētiņa vulkāniski aktīvā vietā. Kūpoši dīķi, karstie avoti, termālie āra baseini. Tā radusies pirms 160 000 gadu vulkāniskās aktivitātes rezultātā. Minerālie ūdeņi ārstnieciskajām procedūrās lietoti jau kopš XIX gs., bet pirmie SPA atvērti XX gs. sākumā.
Vaimangu vulkāniskā ieleja.
Vaiotapu Termālo brīnumu parks. Jāiet agri no rīta, lai pagūtu uz Ledijas Noksas geizera izvirdumu.
Šampanieša baseins - parka lielākais un krāšņākais avots zaļā krāsā, tas radies pirms 700 gadiem hidrotermāla izvirduma rezultātā. ūdenī liels daudzums minerālu - zelts, sudrabs, dzīvsudrabs, sērs, arsēns u.c. No tā burbuļi - oglekļa dioksīds.
Mākslinieku palete, Opālu un Austeru baseini, Mēness krāteris, Elles krāteris, Velna tintes pods.
Wai O Tapu termālā zona. „Svētie ūdeņi.”
Minerālu terases un dīķīši, krāteri, geizeri un verdošu dubļu vannas, neticami krāsu salikumi.
Tūristu takas un straumes. Sānis ne soli!
Atbilstoši nosaukumi: Gleznotāju paletes ūdenskritums, Līgavas plīvura ūdenskritums, šampanieša baseins, Opāla baseins, Velna miteklis, Sātana tintnīca, Sātana vanna.
Lēdijas Noksas geizers – iet gaisā ik dienu plkst. 10.15. Tajā iemet ziepju gabaliņu, tas reāģē un precīzi pēc noteikta laika izšļācas.

Īslandes geizeri. Lielais geizers un Strokurs.

Vēl raksta, ka geizeri ir sastopami arī pie Dalola vulkāna Etiopijā, Afāras reģionā.
Allāha avoti. Allalobeda. Etiopija. Dabas brīnums, kas tikko sācis veidoties - burbuļojoši atvari, mazi geizeri, dubļu krāteri un daudzkrāsaini karsto avotu baseini.

Geizeri kosmosā. Tādi ir arī uz citām Saules sistēmas planētām. Piemēram, zonde Cassini 2005.gadā atklājusi geizerus uz Jupitera pavadoņa Encelāda, tā dienvidpola rajonā. Ledū kaltā Saturna mēneša Encelāda dienvidpolā ir vairāk nekā 100 aktīvi darbojošies geizeri, kas rada pastāvīgus ūdens daļiņu izvirdumus.

Saites.
Vulkānisms.