Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Heims, Ariberts

Saukts arī par „doktoru Nāvi.”

Radniecība. Dēls Rūdigers. Meita Valtroida dzīvo Čīlē.

Biogrāfija. Austriešu ārsts. Otrā pasaules kara gados darbojās Mauthauzenas koncentrācijas nometnē. Veicis šausminošus eksperimentus ar ieslodzītajiem (injicējis enzīnu tieši srdī, operējis bez anestēzijas), par ko arī dabūjis savu iesauku. Ieslodzītie atceras, ka viņš veicis locekļu amputāciju bez anestēzijas, lai noteiktu cilvēka sāpju robežu. Efraims Zurofs no Vīzentāla centra apgalvo, ka viņš dekorācijām izmantojis cilvēka ķermeņa daļas (lampu abažūras no cilvēku ādas).
1945.gadā viņu apcietināja ASV karaspēks, bet vēlāk viņš tika atbrīvots. Līdz pat 1962.gadam strādāja par ginekologu Vācijā. No Vācijas aizbēga, lai izvairītos no aresta.
Tagad kļuvis znāms, ka pēc tam viņš caur Franciju un Spāniju dvās uz Maroku, bet pēc tam izlēma apmesties Ēģiptē. Reiz viņu tur pat esot apmklējuši policisti, taču sagadīšanas dēļ viņš neesot bijis mājās un tā izvairījies no aresta. Ēģiptē viņš nodabojies ar medicinu un vēstures izpēti, cenšoties pierādīt, ka holokausts ir Simona Vīzentāla izgudrojums.
Vīzentāla centra darboņi uzskta, ka viņš varētu slēpties Čīlē, kur patlaban dzīvo viņa meita. Ja viņš vēl ir dzīvs, tad 2008.gadā viņam vajadzētu būt 94 gadiem. Par viņa notveršanu izsludināta 500 000 ASV dolāru liela atlīdzība. Viņa meklēšana ir daļa no žīdu „Pedējās iespējas” programmas, ko Vīzentāla centrs darbina visā pasaulē. Dr.Nāvi centrs meklē jau vairākus desmitus gadu. Gatavojās atlīdz’bu palielinā līdz 1,3 miljoniem USD.
Nesen atklātībā nonākusi informācija, ka viņš miris Kairā 1992.gadā no zarnu vēža, kur arī pavadījis mūža pēdējos gadus. Viņš bija pārgājis islāmā un pieņēmis Tareka Farīda Huseina vārdu. Vācu TV kanāla ZDF rīcībā nonākuši viņa dokumenti – vēstules, zīmējumi un darba pieraksti. Daži no tiem parakstīti ar viņa īsto vērdu, bet daži ar pieņemto – Tareks Huseins Farids, ko Heims pieņēma pēc pievēršanās islāmam.  

Saites:
Vācieši.