Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Hue

Senpilsēta Vjetnamā, bijusī Vjetnamas galvaspilsēta.

Atrašanās vieta. Atrodas Smaržīgās (Huong) upes krastā. Netālu no 17.paralēles jeb demilitarizētās zonas, kas kādreiz atdalīja abas karojošās Vjetnamas daļas.

Vēsture. 1802.-1945.gados bijus Vjetnamas galvaspilsēta.
Vjetnamas kara laikā to bija ieņēmuši vjetkongi. Par spīti slavenā amerikāņu ģenerāļa Vestmorlenda vadītajiem uzbrukumiem, kuru laikā gāja bojā ap 10 000 civiliedzīvotāju, noturēja to veselu mēnesi. Rezultātā no „aizliegtās pilsētas” pāri palikuši tikai galvenie vārti un daži sienu fragmenti.
Notiek UNESCO iniciēti restaurācijas darbi.

Tūristam. Tūristiem te piedāvā imperatora vakariņas. Tos pārģērbj greznās drēbēs - ministros, einuhos un konkubīnēs. Arī par imperatoru, bet tam jāēd atsevišķi.

Aplūkojamie objekti.
Impēriskā citadele. Līdzinās ķīniešu aizliegtajai pilsētai, pilsētas galvenais apskatāmais objekts. Reiz bijusi pilsētas nocietinātā daļa ar biecziem mūriem un kanāliem visriņķī. Lielākā dala citadeles saglabājusies līdz mūsdienām un tiek restaurēta. Biļete iekļūšanai ap 5 eirām.

Ngujenu imperatoru kapenes. Pie smaržīgās (Huong) upes. Lielākoties tās celtas vēl valdnieku dzīves laikā. To mirstīgās atliekas vairs tur neatrodas. No ķīniešiem aizgūta tradīcija vēlēja īstās ķēniņu apbedīšanas vietas neatklāt. Kalpiem, kas piedalījās apglabāšanā, nocirta galvas.
Uz kapenēm dodas pa Smaržīgo upi (nosaukums no jasmīnu audzēm krastos).
1. Mina Mana kapene. Celta ķīniešu stilā.
2. Kai Dina kapene. Eiropeiska.
3. Tu Duka kapene.

Tempļi un pagodas. 
Thien Mu pagoda.
Septiņu stāvu.
Daudzas imperatoru kapenes, tempļi un pagodas.  

Saites.
Vjetnama.