Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Habitatas virtuālā pilsēta

Šī ir japāņu radīta virtuālā pilsēta, kas eksistē vienīgi datora iztēlē.

Apraksts. Pilsētā ir 10 000 iedzīvotāju. Pilsētas iemītnieki dzīvo ierastu dzīvi, iepērkas, mīl viens otru kā jau visās pasaules pilsētās vai gandrīz tāpat. Lieta tā, ka katrs Habitatā dzīvojošais var izvēlēties savu dzimumu.
Pilsēta eksistē virtuāli - kā iespēja. Pirmo reizi līdzīgu iniciatīvu veica amerikāņu kino lielmeistars Džordžs Lūkass, tomēr ASV šis projekts izrādījās neveiksmīgs, jo datori tolaik strādāja pārāk lēni.
1999.gadā milzīgais Japānas datoruzņēmums Fudzicu piešķīra tai dzīvību un tā kļuva pieejama ar datortīklu starpniecību. NYFTY-Serve - pasaules virtuālais tēls, ko vada ESM. Uzņēmums izmantoja Lūkasa ideju, taču paveica darbu savā īpašā japāņu gaumē. Iesākumā sistēma piedāvāja tikai ieobežotas iespējas, bet tagad pilsētnieki, kas gan eksistē tikai uz ekrāna, var vēlēt deputātus, noslēgt savā starpā laulības utt. Tāpat var orgnizēt masu nemierus, teatralizētus gājienus, prezentācijas, izvēlēt "misteru Habitatu."
Iedzīvotāju skaits pilsētā pastāvīgi aug. Pilsētas iedzīvotāju sarakstā programmu lietotāji var sevi iekļaut ar apzīmējumu "avatārs." Td viņi izvēlas sev ārējo izskatu: to rīcībā ir gandrīz 1000 galvas, apģērbu varianti.
Iztēlotā vide ir ārkārtīgi līdzīga īstajai, pateicoties tam, ka izmantota lielas izšķirtspējas grafika. Izejot no mājas virtuālās pilsetas iedzīvotāji satiekas ar citiem iedzīvotājiem, pāriet no viena rajona uz citu, staigā mežā un pa parkiem, reizēm nonāk arī labirintā. Var parunāt viens ar otru - savi teikumi jāieraksta datorā.
Avatariem arī maksā algu: 200 žetonus mēnesī, naudu var iegūt arī no labprātīgiem ziedojumiem vai kā laimestu loterejās.