Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Izvarošanas Prūsijā

Plašāk zināms par Sarkanās Armijas kareivju veiktajām masveida izvarošanām Eiropā kļuva zināms no vēsturnieka Entonija Bīvora (Anthony Beevor) grāmatām par II Pasaules karu - pārsvarā no Berlin. The Downfall 1945. Tajā savākti arhīvu dokumenti un liecinieku liecības par izvarošanām. Sarkanās armijas kareivju veiktās masveida izvarošanas Vācijā tik ilgi tika slēptas, ka kara veterāni turpina tās noliegt. Uzskata, ka Vācijā par izvarošanu upuriem, pie tam daudzkārtīgi, kļuvušas simtiem tūkstošu sieviešu un meiteņu. 

Kara veterāns, rakstnieks Leonīds Rabičevs (Леонид Рабичев): «Mūsu tankisti, kājnieki, artilēristi, sakarnieki panāca bēgļu kolonnu un, aizpirsuši par pienākumu un godu un par vācu vienībām, kas atkāpjas bez kaujas, tūkstošiem metās uz sievietēm un meitenēm... Asinīm noplūdušās un samaņu zaudējušās novelk malā, bērnus, kas viņām metas palīgā, nošauj... Bet aiz muguras jau nākamā vienība. Un atkal pietura, un es nevaru atturēt savus sakarniekus, kas arī jau stājas jaunās rindās, bet manas telefonistītes smok no smiekliem... Līdz horizontam starp lupatu kalniem, apgāztiem vezumiem vīd sieviešu, sirmgalvju un bērnu līķi...» 

M.Hilleres "Sieviete Berlīnē." Žurnāliste Marta Hillere uzrakstīja grāmatu "Sieviete Berlīnē" par vācu sievietēm, kuras izvaroja padomju karavīri. Tā ir autobiogrāfiska grāmata, kas aptver periodu 1945.gadā no 20.aprīļa līdz 22.jūnijam. Grāmatā aprakstīta viņas pašas pārdzīvotā vardarbība un izdzīvošanas stratēģija, kāda bija jāpiekopj vācu sievietēm. Tām pastāvīgi bija jāstājās dzimumattiecībās ar krievu virsniekiem, lai viņas masveidā neizvarotu ierindas kareivji.
Pirmo reizi dienasgrāmata tika publicēta anonīmi 1954.gadā un izsauca plašu rezonansi. To visai drīz pārtulkoja holandiski, itāliski, dāniski, zviedriski, norvēģiski, spāniski un pat japāņu valodā. Vācijā grāmatu izdeva 1959.gadā un tā kļuva par dižpārdokli. Hilleres autorību atklāja tikai 2003.gadā - 2 gadus pēc žurnālistes nāves.
2019.gadā grāmatu izdeva krieviski izdevniecība "Totenburga." Krievijā to iekļāvuši ekstrēmistisko materiālu sarakstā, kuru izplatīšana aizliegta Krievijas teritorijā. Par ekstrēmu šo grāmatu atzinusi Hakasijas republikas Abakānas pilsētas tiesa.