Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kamennajamogilas kurgāns

Каменнaя Могилa vai КУРгaн Каменная могила.
Dabiskas izcelsmes kurgāns Zaporožjes apgabalā Ukrainā.

Atrašanās vieta. Ukraina, Zaporožjes apgabals.

Apraksts. Pati lielāka būve "slāvu" teritorijās, tiešām iespaidīga. 

Atklāšana un izpēte. Kurgāns ir arheologu visai labi izpētīts. Tie iekšējās ejās atraduši lielu daudzumu senu uzrakstu, tostarp nedaudz arī šumeru valodā (precīzāk - līdzīgi šumeru rakstībai, mazāk par 1% no kopskaita)..
Ģeologi kurgānu uzskata par dabisku pakalnu, senie ļaudis to tikai pielāgojuši savām vajadzībām.
2003.gada 5.-17.maijam pakalnu kartēja un uzmērīja "Kosmopoiska" ekspedīcija Nr.144-a,b (144-а,б), piedalījās V.Černobrovs (В.Чернобров), M.Lorencs (М.Лоренц), D.Tarnovs (Д.Тарнов).

Mistiskais kurgāns. Tam piedēvē dažādas mistiskas īpašības. Daudzos avīžrakstos pausts, ka to būvējuši Atnācēji vai arī ļaudis ar nazināmām metodēm, kas ļāvušas pārvietot desmitiem tonnu smagas akmens plāksnes. Poltavas ufologs Jurijs Marčuks (Юрий Дорофеевич Мaрчуk) uzskata, ka uzraksti satur ģenētisku informāciju par rasēm. Ar tehniskām metodēm mēģināja pārbaudīt daudzus Akmens kapa mītus, kas tika propanēti masu medijos. Piemēram, tika apgalvots, ka virs pakalna nezināmu iemeslu dēļ "dzēšas un pazūd dabiskās radiācijas fons." Daudzie ekspedīcijas mērījumi parādīja, ka šis fons visur ir pilnīgi normāls un sakrīt. Nekādas saistības ar Atnācējiem netika uzietas.

Saites.
Uzbērumkalni, maundi un kurgāni.
Zaporožjes apgabals.