Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Krievijas ģeoglifi

Lai ko arī nerunātu, tomēr Krievija nav bagāta ar zīmēm uz zemes. Liekas, vienīgais zināmais ģeoglifs, lai gan informācija nav pilnīgi droša, ir tā saucamais "Alnis" (Лось) jeb tā sauktais Zjurtakulas ģeoglifs (Зюраткульский геоглиф).

Atrašanās vieta. Krievija, Čeļabinskas apgabals, Zjurtakulas Valsts dabas parks, Zjurtakulas kalna DA nogāze.

Apraksts. Ja tas patiešām ir ģeoglifs, tad tas ir vienīgais tāds Krievijā.
Izmēri: līdz pat 218 m garumā un 270 m pa diagonāli.
Krievi apgalvo, ka tas esot arī pats lielākais un vecākais pasaulē.
Geoglifs attēlo alni. Zinātnieki ilgi nevarēja izšķirties starp alni un briedi. Beigās tomēr nosvērās par labu alnim, jo Urālos tas vienmēr ticis uzskatīts par zvēru karali.

Izpēte. To uzgājis Permas novadpētnieks, speleologs un arheologs Aleksandrs Šestakovs (Александр Шестаков), kas jau vairāk kā 50 gadus dodas dažādās ekspedīcijās.
Jau 1989.gadā tūristu pārgājiena laikā pa Zjurtakulas Dabas parku viņš ievēroja, ka dažās vietās zāle aug ļoti nevienmērīgi. Tas darīja viņu domīgiu un vēlāk viņš šo vietu apsekoja rūpīgāk. Aizdomas pastiprinājās, kad viņš iespēja aplūkot no kosmosa veiktus uzņēmumus.
Novērojumos Šestakovs padalījās ar vietējiem arheologiem. Tie ar KZA Vēstures un arheoloģijas insitūta Urālu nodaļas vecāko zinātnisko līdzstrādnieku Staņislavu Grigorjevu (Станислав Григорьев) priekšgalā veica arheoloģisko izlūkošanu Zjurtakula kalnu masīva DA nogāzē un patiesi tika atklāts liela dzīvnieka siluets, kas, iespējams, atgādina alni. 

Saites.
Ģeoglifi.