Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kabardija-Balkārija

Кабардино-Балкария.
Administratīvais centrs - Naļčika.

Kabardija pēc būtības ir čerkesu zemju austreņu daļa - Austrumčerkesija.

Vēsture. Kabardiju (Austrumčerkesiju) Krievijas impērija iekaroja Katrīnas II valdīšanas laikā - 1825.gadā un par galveno cīņas arēnu tad kļuva Rieteņčerkesija, teritorija no Kubaņas līdz Melnajai jūrai.
II Pasaules kara laikā vācu karaspēks uz 2 mēnešiem ieradās Kabardijas-Balkārijas teritorijā. 1943.gadā naktī uz 10.janvāri vērmahts pameta Baksānas aizas augšdaļu.

Aplūkojamie objekti.
Ošhamaho. Zināma leģendāra vieta. 
Kizburuna pakalns. (Холм Кызбурун) Saistīta ar cilvēku pazušanām.
Kumtubes plato. (Плато Кумтюбе, Аномальная зона "Альфа") NLO novērojumu vieta. 
Elbruss. (Гора Эльбрус) Augstākā virsotne Kaukāzā, Eiropā un Krievijā.

Milža kaps. Netālu no Malkas upes. Divpakāpju zemes piramīda (garena). Augšējās mazākās daļas platums ir ap 80 m. Černobrova informācija.

Vecā pilsēta. Pazemes pilsēta Balkārijā. Izskatās kā liela klints un vietējie pavadoņi rāda vairākas ieejas tajā, kas gan tagad ir aizbirušas. Vietējie cilvēki bijuši tur iekšā pirms vairākām desmitgadēm. Iekšā bijušie liecina, ka tajā esot daudzlīmeņu pilsētas, liels laukums un arī upe. Černobrova informācija.

Baksānas aiza. Izgrauzusi Baksānas upe, kas sākas no Elbrusa ledājiem un ietek Malkā. Caur šo aizu iet pats augstākais kalnu ceļš Kabardijā-Balkārijā, asfaltēts. Upes labajā krastā netālu no Baksānas pilsētas ir Kaisburunas klints - te atrodas trīs Kaisburunas kurgāni no XIV-XV gs. Svētceļnieki tos uzskata par praviešu kapiem, bet arheologi - par skitu kurgāniem.

Akmens sēne. Baksānas aizā.

Saites.
Krievija.