Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kalkuta

Kolkāta.
Nosaukums nācis no Kālī dievietes, jo šai pilsētā atrodas lielākā tai veltītā svētnīca - Kalighata, angļu izrunā - Kalkuta.

Pilsēta Indijas austrumos, Rietumbengāles administratīvais centrs, britu koloniālās Indijas galvaspilsēta un arhitektūras pērle. Tagad laikam pārsaukta par Kalkātu.

Vēsture. 1498.gadā Vasko da Gamas kuģi sava slavenā jūrasbrauciena laikā piestāja Kalkutas ostā. Gama pavēlēja matrožiem krastā iepirkt garšvielas, bet arābu tirgotāji, kas turēja savās rokās tirdzniecību ar Indiju, pierunāja Kalkutas radžu arestēt krastā izkāpušos portugāļus. Par to Gama aizturēja divus dižciltīgus indiešus, kas bija ieradušies apskatīt viņa kuģus. Tad radža atbrīvoja arestētos un atsūtīja laivas pēc indiešiem. Taču Vasko da Gama sagaidīja laivas ar lielgabalu šāvieniem un atteicās atdot gūstekņus.Piekrāvuši kuģus ar garšvielām, portugāļi devās atpakaļceļā.Savulaik Britu Indijas galvaspilsēta.
Kopš 2001.gada - Kolkāta.

Aplūkojamie objekti.
      Kāli svētnīca. Viena no dīvainākajām vietām pilsētā. Šeit ved ziedot kazas, ar asinīm pielej visu grīdu.
      Sv.Pāvila katedrāle.
      Džainu svētnīca.
      Puķu tirgus.

      Mātes Terēzes centrs. Māja, kurā viņa dzīvojusi.
      Viktorijas memoriāls. Elegantākā angļu celtne Āzijā. Dēvēta par "britu Tadžmahalu." Laikam vienīgā koptā britu celtne pilsētā.
      Britu kapi.

Lielākais banjana koks. Aug Kalkutas Botāniskajā dārzā. Ginesa grāmatā ierakstīts kā platākais (iet platumā no viena stumbra, līdz centrālais stumbrs iet bojā) koks pasaulē, vairāk kā 250 gadu vecs.

Sundarbani Dabas parks. Netālu no Kalkutas. Te dzīvo Bengālijas tīģeri. Apmēram 10 000 km2 liela teritorija ar vislielāko mangrovju mežu sistēmu pasaulē.

Saites.
Rietumbengāles pavalsts.