Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kerala, Indijas pavalsts

Indijas pavalsts.

Vēsture. Saskaņā ar indiešu leģendu kalaripajata pirmo reizi parādījusies Keralā, pateicoties Parašuramai ("Rāma ar āmuru"). "Varonis ar āmuru" bijis dieva Višnas 6.avatārs, kas izglābis bramaņus no kšatriju karavīru kundzības.
Parašurama esot iemetis ūdenī savu āmuru un pavēlējis ūdenim atkāpties. Tā arī noticis un atklājusies sauszemes josla starp kalniem un jūru - Keralas piekraste. Šai svētajā zemē Parašurama nometinājis 3600 bramaņus, kas no viņa pārņēma tiesības nēsāt ieročus - t.i. pildīt kšatriju karavīru pienākumus.
IX gs. te dzīvoja un darbojās indiešu filozofs Adi Šankrs, kura nopelni ir tajā, ka hinduisms Indijā pārmāca džainismu un budismu.

Trivandruma. Senās Keralas valsts galvaspilsēta.
            Napier muzejs-pils. Ekstravaganta.
            Anantha Padmanabhaswamy svētnīca. Pirms pāris gadiem tajā uzgāja hindu ķēniņu pasakainas bagātības.

Keralas līča salu arhipelāgs. Saukts par "Austrumu Venēciju."
Kovalam kūrorts.

Perijaras Valsts dabas parks. Tajā var novērot ziloņu uzvedību dabiskā vidē, Malabaras milzu vāveri, Indijas staltbriedi, pasaules lielāko savvaļas vērsi gauru un vairāk kā 260 putnu veidu.

Kočina. Arābu jūras karaliene. Eksotiski garšvielu tirdziņi, ķīniešu zvejnieku tīkli, sinagogas, portugāļu celts cietoksnis, Indijas pirmā eiropiešu baznīca, holandiešu koloniālā laika celtnes.

Toma baznīca Indijā. Indijā Čendamangalamā, netālu no Paruras (Keralas pavalsts) atrodas Sīrijas kristiešu baznīca, ko esot dibinājis pat apustulis Toms. Uz šejieni Veseksas karalis Alfrēds Lielais IX gs. sūtīja ziedojumus kristiešu svētvietām.

Saites.
Indija.