Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kaķu paranormālās spējas

Kaķi, īpaši melni, tika uzskatīti par raganu un burvju palīgiem viduslaikos.
XX gs. 30.gados doktors Džozefs Venks Rains, būdams pionieris augstfrekvences viļņu pētīšanā, Djūka universitātē (Kalifornija) izveidoja pasaulē pirmo parapsiholoģijas laboratoriju. Ilgstošu pētījumu rezultātā zinātnieks atzina, ka kaķiem piemīt paranormālas spējas, tādas kā telepātija un gaišredzība. Īsāk sakot, kaķi spējīgi jau iepriekš paredzēt briesmu tuvošanos no liela attāluma, tāpat uzzināt par nepatikšanām saimniekam vai pat tā nāvi.
Vēlāk citi pētnieki, piemēram, Nobeļa prēmijas laureāts Niko Tinbergens un viņa kolēģis Roberts Moriss atklās, ka kaķiem ir arī psihokinēzes spējas, kā arī spēja iegūt informāciju no nedzīvām lietām.
Vairāk kā pusi gadsimta kaķu paranormālās spējas pētīja Amerikā, Eiropā un PSRS. 

Kaķi un mājas gari. Krievijā ir tradīcija, ka jaunas majas slieksni pirmajam jāpārkāpj kaķim, jo ir spēkā visai baisa formula: "Kas pirmais mājā ieies, tas pirmais arī mirs." Tradiconāli tiek uzskatīts, ka kaķim ir tiešsaiste ar Citpasauli, tādēļ viņam ir vieglāk "sarunāt" ar ēteriskajiem mājas iedzīvotājiem par mierīgu līdzāspastāvēšanu.

Kaķi un "labās vietas." Tiek uzskatīts, ka kaķi spēj izvēlēties īpašas vietas gulēšanai mājā Tikai te domas krasi dalās. Vieni uzskata, ka kaķu izvēletās vietas ir labvēlīgas arī cilvēkiem, tādēļ pārkārto savas un bērnu guļvietas tām atbilstoši. Citi turpretim uzskata, ka kaķi gulēšanai iemīļojuši negatīvās enerģijas vietas - ģeopatogēnās zonas, tādēļ turas tālāk no kaķu atpūtas vietām.
Labi zināms, ka kaķiem vienkārši patīk gulēt tur, kur ir silts - uz mūrīšiem, radiatoriem, mikroviļņu krāsnīm, mašīnu haubēm. Tādēļ jautājums par kaķu gulēšanas vietu labvēlību joprojām paliek atklāts.

Kaķu forumi. Apmēram reizi nedēļā uz vakara pusi ciema kaķi un kakenes savācas kādā nomaļākā placītī, sasēžas aplī un vienkārši klusē, laiski lūkojoties sev priekšā. Neviens nevienu neaiztiek, aizmirsti visi ķīviņi. iespējams, tadā veidā kaķi tomēr komunicē un risina sev svarīgus jautājumus.
Tādi forumi var turpināties vairākas stundas, līdz pat tumsas iestāšanai. Tad foruma dalībniei izklīst un atkal uzvedas kā parasti kaķi. Vai telepātiskas demokrātijas piemērs?

Interesanti gadījumi ar kaķiem. 2010.gadā kāds pusaudzis Jaunzēlandē palika nakšņot pie vecākiem garažā un aizmirsa nodzēst sveci. izcēlās ugunsgrēks. Mājas mīlulis kaķis Simba ārprātā ņaudēdams sāka sisties ar galvu pret garāžas vārtiem, tā parādot nelaimes izcelsmes vietu. Pusaudzis tika izgābts.
2011.gadā Turcijā vienmer mierīgā kaķenīte Ketija, sajutusi dūmu smaku, lēca uz gultu, kurā gulēja viņas saimniece, un sāka tai sist ar ķepu pa seju, vilkt aiz matiem uz grīdas. Tad, briesmīgi ķērkdama, metājās pa istabu, kurā gulēja bērni. Sieviete un viņas 5 bērni izglābās ugunsgrēkā pateicoties kaķenei, kas pati gan sadega.
Kaķene Smouka saņēma apbalvjumu "Zilais krusts" no Lielbritānijas valdības, par to, ka ugunsgrēka laikā pamodināja savus dusošos saimniekus, tā tos izglābdama.
Argentīnā 8 klaiņojoši kaķi apvienojās (tas kaķu sabiedrībā ir visai neparasti) un izglāba no nāves kāda grāvī pamestu zīdaini. Kaķi to ielenca no visām pusēm un sildīja ar savu ķermeņu siltumu.
Armēnijā briesmīgās zemestrīces laikā Spitakā kaķis negāja ne soli nost no pusapbērta 10 mēnešus veca bērna,sasildotto ar savu ķermeni, kamēr neieradās glābēji.
2007.gada oktobrī kādas nelielas amerikāņu pilsētiņas privātmājā gandrīz vai notika traģēdija. Dziļā naktī, kad visi gulēja, māja sākās gāzes noplūde. Pirmais reaģēja kaķis, kas metās uz gulošo saimnieci un aizspieda ar ķepu degunu. Sieviete miegaini gaiņājās un atteicās pamosties, taču kaķis nerimās. Galu galā saimniece tomēr saprata, ka mājā kautkas nav lāgā. Ieslēdza gasmu un pamanija,ka kaķis kautkā dīvaini osta gaisu. Saimniece nokāpa pagrabā un uzgāja, ka bojāts gāzes vads. Pecāk atbraukušie gāzes dienesta darbinieki konstatēja, ka vēl stunda un viss beigtos ar traģēdju. Par saimnieces izglābšanu kaķim piešķīra ordeni "Purpura ķepa."
Pusmūža Tjumeņas iedzīvotājs zaudēja samaņu no spēja asinsspiediena kāpuma. Viņa mīlile kaķene Anfisa metās pie saimnieka un ar nagiem uzplēsa viņam rokas vēnu. Sāka tecēt asinis, asinsspiediens kritās un vīrietis nāca pie samaņas, pārsēja roku un izsauca ārstu. Mediķi bija ļoti pārsteigti.
1990.gados Novosibirskā kāds uzņēmējs gatavojās braukt uz darbu. Taču viņa kaķis izskrēja no mājas kopā ar viņu, palīda zem automašīnas un kategoriski atteicās līst ārā. Nācās līst zem mašīnas, kur izrādījāspiestiprināta bumba.

Saites.
Kaķi.