Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Klasifikācija

Īpašs loģiskas iedalījuma operācijas pielietošanas gadījums, kas vērsts uz atsevišķu kopību iedalīšanu klasēs, sugās utt. Parasti klasifikācijas nepieciešamas izmantošanai dažādās zinātņu nozarēs vai praksēs. 

Bieži vien dalīšanas pamatiem izmanto kādas īpašības, kas dotajiem priekšmetiem ir būtiskas un tādu klasifikācijas veidu pieņemts saukt par dabisku. Tā izceļ būtiskās līdzības un atšķirības starp priekšmetiem un tai ir izzinoša funkcija. Citos gadījumos, kas klasifikācijas mērķis ir tikai priekšmetu sistematizācija, par pamatu tiek ņemtas pazīmes, kas ir piemērotas šim mērķim, bet nav būtiskas pašiem priekšmetiem. 

Vissvarīgākās ir klasifikācijas, kas vērstas uz tādu likumību izzināšanu, kas saistīta ar priekšmetu attīstības procesiem. Jāatzīmē, ka klasifikācijas ir rezultāts atšķirīgo robežu kontrastēšanai starp priekšmetiem.

Ufoloģijā tiek izmantoti vairāki klasifikāciju veidi:
- kontaktu klasifikācija - nosacīta NLO novērojumu iedalījuma sistēma.
- NLO klasifikācija - ā kā parasti ievāktā informācija ir trūcīga, tad objekti tike klasificēti pēc vairākiem pamatparametriem - formas, krāsas, izmēriem, radītajiem efektiem;
- Atnācēju klasifikācija - nosacīta  novēroto Atnācēju tipu iedalījuma sistēma. 

Saites:
NLO klasifikācija.
Atnācēju klasifikācija.