Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Krievu Sniega cilvēks

hazain (saimnieks), ļešij (meža vecis), starik (vecais).

Sniega cilvēks Krievijā. Piecdesmito gadu beigās liecības par Sniega cilvēku bija uzkr;atas jau tik daudz, ka PSRS Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis V.Obručevs 1959.gadā rakstīja: "Var uzskatīt par pierādītu, ka Himalaju augstkalnu zonā mīt kaut kāds liels primāts, kas ir daudz augstāk attīstīts nekā tagad dzīvojošie cilvēkveidīgie pērtiķi."
1958.gadā PSRS Zinātņu akadēmijā pēc tās korespondētājlocekļa V.Obručeva iniciatīvas tika radīta īpaša komisija Sniega cilvēka izpētes jautājumā. Viņu bija nosaukuši par „alu cilvēku” – Homo troglodytes. Komisijas sastāvā iekļāva dažādus speciālistus – ģeologus, antropologus, primatologus, botāniķus, fiziķus un pat alpīnistus. Pēc visai neilga laika gan komisijas darbs tika apturēts, taču rezultāti netika anulēti.
Pa to laiku komisija bija paspējusi nosūtīt savu pirmo un vienīgo ekspedīciju uz Pamiru. Ekspedīcija neatrada nekādas Sniega cilvēka pēdas un daudzi no zinātniekiem kļuva par Sniega cilvēka noliedzējiem.
Turpmākos pētījumus veica tikai entuziasti, taču arī tie nevarēja lepoties ar panākumiem. Pētnieki stāstīja par nepatīkamajām sajūtām, ja pēkšņi gadījās būt jetija tuvumā. Tā telepātiskā skatiena ietekmē rokas nolaidās un griba tika noslāpēta. Veiksmes gadījumā tiem izdevās nofotografēt radījumu pēdu nospiedumus sniegā vai to zobu kodienu pēdas uz koku mizām. Pavisam lieliem veiksminiekiem laimējās starp kokiem saskatīt ko lielu un pinkainu. Taču nevienam neizdevās nenotveramo radību nofotografēt.
70.-80.gados visai daudz par Sniega cilvēku materiālus publicēja avīze Komsamoļskaja Pravda.
1975.gadā 28 gadu vecais šoferis Aleksandrs Surgučovs sastapa hominīdu Uzkojas (Uzkoje) ezera apkaimē Tjumeņas apgabala Kondinas rajonā.
1979.gadā ekspedīciju uz Pamira-Altaja Hisāra kalniem Tadžikijā organizēja entuziasti no Kijevas. Šīs ekspedīcijas dalībniekiem palaimējās uziet hominīda basās pēdas nospiedumu, ko tie atlēja ģipsī. Pēda bija 34 cm garumā, 16 cm platumā, pirksti novietoti atsevišķi, īkšķis ievērojami lielāks par pārējiem, pēda plakana. Ekspedīcija savāca arī lielu daudzumu mutvārdu stāstījumu no vietējiem.
1987.gadā Augšējās Delajas upītes rajonā polārajos Urālos ekspedīcija no Kurgānas uzgāja 37 cm garas pēdas nospiedumu.
1989.gadā tikšanās ar Sniega cilvēku reģistrētas Saratovas rajonā.
1995.gadā notika labi dokumentēta tikšanās ar trim Sniega cilvēkiem Katunas upes augštecē. Vairāki krievu robežsardzes virsnieki lidoja ar helikopteri savās darīšanās. Virsnieki skaidri pamanīja trīs Sniega cilvēkus uz baltā sniega un nolēma nolaisties. Tad vajātie notupās uz pirkstgaliem un pacēla augšup rokas. Cilvēkiem sākās stipras galvassāpes, pēc tam stipra acu asarošana. Kaut kā tikuši galā ar šīm likstām, robežsargi pacēlās gaisā, bet Sniega cilvēki bija izzuduši! Trīs pilnīgi materiālas būtnes bija izgaisušas bez pēdām!
2000.gada 21.oktobra numurā avīzē Trud publicēti materiāli par Sniega cilvēku Vjatkas mežos.

Kemerovas apgabals. 14 vietējo iedzīvotāju parakstījās zem iesnieguma par to, ka redzējuši Sniega cilvēku Kemerovas apgabala Taštagolas rajonā. Visi iesniegumi no cienījamiem un pazīstamiem ļaudīm – medniekiem.
Pēc vietējo iedzīvotāju un mednieku stāstītā Kemerovas Sniega cilvēks dzīvo Azasas alā, kas atrodas Kemerovas apgabala pašos dienvidos, tikai 7 km no Ust-Kabirzas ciema Kalnu Šorijā. Nav bīstams, drīzāk gan otrādi – kā pamana cilvēkus, tā uzreiz aizgriežas un lēkšus prom. Mednieki smejas, ka kautrīgs.
Sniega cilvēks ir ap 2 m augumā, redzēts pārsvarā netālu no kalnu upes Mras-Su, kas tek gar Azasas alu. Dzīvnieka/cilvēka ķermenis klāts ar rudi brūnu vilnu, kā brūnajam lācim. Taču sniegā atstātajās pēdās skaidri redzami pirksti, nevis kā lācim – nagi. Sniega cilvēku sejā neviens nav redzējis – tikai pakausi.
Mednieks Iļja Šamarins pastāstīja, ka redzējis Sniega cilvēku pagājušā gada decembrī kreisajā Mras-Su krastā. Diena bijusi saulaina, tādēļ medniekam izdevies visai labi saskatīt radījumu. Garas rokas, īss kakls, šauru gurni, galvas forma spica. Interesanti, ka „cilvēks” nav izdevis ne skaņu. „Es ieraudzīju gar upes krastu ejošu lāci. Pie tam uz pakaļējām ķepām. Izbrīnījos, jo ko tādu jau var redzēt tikai cirkā. Taču tuvojoties iezīmējās cilvēka stāvs. Iesākumā noturēju to par savu brāli-mednieku, kas ietērpies brūnā vilnas kombinezonā, kāds, starp citu, nekad te nevienam nav bijis. Tikai pēc tam aptvēru, ka tas ir Sniega cilvēks. Sniegs tajās vietās, kurās viņš pārvietojās, bija ļoti dziļš, parastiem cilvēkiem pa to nepaiet. Gribēju piesviest šauteni, bet nesaņēmos. Kaut kas mani atturēja.”
Kemerovas VU etnogrāfs Valērijs Kimējevs un Zooloģijas katedras vadītājs Nikolajs Skalons atstāsta vietējo iedzīvotāju Sniega cilvēku aprakstu: tumšas sejas, mati uz galvas garāki nekā uz ķermeņa. Ūsas un bārda ir retas un īsas. Ļoti labi pārvietojas pa dziļu sniegu un rāpelē pa kokiem.
Pēc ne īsti pārbaudītas informācijas nu pie Azasas alas uzieti divi identiski Sniega cilvēka pēdas nospiedumi. Pirmais tiek datēts kā 5000 gadu vecs. Otrs esot daudz jaunāks un uziets alas dziļumā. Ala varētu būt visai piemērota Sniega cilvēku dzīvei un populācija tajā varētu būt saglabājusies 5000 gadu.

Kirovas apgabals.
Pirmais par radījumu apgabalā ziņojis kāds Valērijs Sergejevs – koka kārbiņu meistars, mednieks un labs vilka balss atdarinātājs. Ļoti labi pazīst vietējos mežus. Viņš apgalvoja, ka biežņā uz Oričevas un Verhošižemas rajonu robežas uzgājis pēdas, kādas nevarot būt atstājis neviens no zināmajiem dzīvniekiem. Pēc skata tās bija kā cilvēka, tikai ļoti lielas. Taču nekādus pierādījumus saviem vārdiem mednieks neuzrādīja, tādēļ viņa stāstītajam nepiegrieza vērību. Vietējie žurnālisti no Vjatskij kraj un Vesķi devās meklējumos, bet tie nebija sekmīgi.
Taču tam sekoja vietējā Oričevas mežsarga Borisa Liberova liecība: „Tas bija pagājušā gada 10.oktobrī. Un vietu varu parādīt precīzi: mežniecības 123.kvartāls, puskilometru no ceļa, kas ved no Razbinaja Bora uz bijušo Oktjabrskas ciemu Verhošižemā. Nomale tur ir pilnīga. Mežs 30-40 gadu vecumā, rūpnieciskai izstrādei nav derīgs. Tādēļ šais vietās neviens neieklīst, kā vien reti mednieki un pienākuma dēļ es.
Nu, eju. Stroķītis rokās. Meža irbi nošāvu. Lūk, redzu, otra. Izšāvu ar skrotīm, putns nokrita, un es skrēju to meklēt. Un pēkšņi sajutu, ka neesmu viens. Kāds ir blakus. Dzirdu, zariņš pārlūza. Nu, domāju, aļņi, nekā briesmīga.
Un tad no egļu audzes trīsdesmit metru attālumā iznirst stāvs. Tas noteikti nebija lācis, un galīgi jau nu ne alnis. Zvērs, vai kas tas tāds – 2.5 m augstumā. Galva atgādināja cilvēka, tikai bija ļoti liela. Gaiši pelēka vilna. Viņš stāvēja un skatījās uz mani, agresivitāti neizrādīja. Pēkšņi no krūmiem iznira vēl viens, augumā daudz mazāks, acīmredzot mazulis. Tas ņēmās lēkt no eglēm, lai mani labāk aplūkotu. Bet varbūt, ka vienkārši blēņojās. Pieaugušais sāka viņu mierināt, viegli pliķējot ar ķepu pa galvu. Tad es pēkšņi no sastinguma izgāju un kā laidu ļekas vaļā! Godīgi teikšu: izbijos. Lāča nebaidos, lūk, man arī miliča svilpe ir, lāči šo skaņu nemīl. Vilka nebaidos, tas mežā rudenī laupījumu sev dabūs. Bet šī nepazīstamā es izbijos. Ļoti jau nu neparasts radījums.
Vai nebija kādu pēdu? Nebija. Es taču rītā no jauna tur nogāju. Ne kāju nospiedumu, ne kādas vilnas – neko neatradu. Tikai, lūk, kas. Tai vietā kur atnācēji stāvēja, brūklenājs auga. Tad ogas no tā bija nolasītas ne tā kā lācis to dara. Akurāti tā paņemtas, kā ar roku.
Es domāju, tas bija Sniega cilvēks. Lasīju kādreiz vienā grāmatiņā – dikti līdzīgs.”
Kirova apgabalā Sniega cilvēka meklēšanas ekspedīcijas rīkojusi arī apvienība Kosmopoisk. Organizācijas vadītājs Vadims Černobrovs pastāstīja, ka tā atklājusi den aizņemtu ar kādu milzeņu and an underground passage dug obviously not by a human.
Trīs krievu mednieki izglāba slīkstošu Sniega cilvēku. Afanāsijs Kiskorovs (Афанасий Кискоров) un vēl trīs mednieki no Senzaskas Kiču (Сензаские Кичи) ciema Taštagolas rajonā (Таштагольский район) apgalvo, ka pie Kabirzas (Кабырза) upes tie satikuši īstu Sniega cilvēku. Par šo notikumu mednieki pastāstījuši savā vēstulē rajona administrācijas vadītājam. Pēc A.Kiskrova vārdiem, viņš kopā ar biedriem ķēris zivis, kas piepeši izdzirdējis ledu lūztam un spalgu dzīvnieka kaucienu. Dodoties skaņas virzienā, tie ieraudzījuši ūdenī radījumu, kas līdzinājies milzīgam cilvēkam, bet bijis klāts ar tumši brūnu apmatojumu. Tas vairākas reizes mēģinājis izrāpties krastā un piecelties kājās, taču tam nekas neizdevās - jetijs pastāvīgi krita ūdenī un skaļi rēca. Mednieki izbrīnā un šausmās skatījās kā sastinguši. Tad tomēr atguvušies, Kiskorovs paķēris no zemes sausu apses stumbru un pameta to slīkstošajam. Jetijs to savēris un ar tā palīdzību izrāpies krastā. Mednieki viņu nav aiztikuši. Jetijs noskurinājies un aizgājis meža virzienā.
Galu galā visa tā jezga ap Sniega cilvēku Kalnu Šorijas Azasas alā liekas viena liela un nejēdzīga reklāmjezga, tuvāk par to var izlasīt šeit.

Kalnu Šorija. Sniega cilvēks ir kļuvis par īstu Kuzbasa varoni. Vietējā vara nolēmusi ka ik gadu slēpošanas sezonas atklāšanas dienā svinēs arī "Sniega cilvēka dienu."

- Это существо крайне необычное и, наш взгляд заслуживает отдельного праздника. В Горной Шории вокруг фигуры йети последние годы возник большой ажиотаж, - пояснил глава Таштагольского района Владимир Макута. - В поселке Шерегеш и райцентре Таштагол установлены скульптуры снежных людей в натуральную величину. Открыта музейная экспозиция об истории исследования феномена йети.

В этом году День снежного человека будут отмечать 11ноября. Уже готова программа праздника. Центральным событием в нем будут поиски гоминоида. Старт им дадут местные шаманы. После этого несколько сотен фанатов йети отправятся в тайгу. Инициативная группа «фанатов» обещает без снежного человека не возвращаться.

В Таштаголе уже два памятника йети

Напомним, в Горной Шории местные жители еще с 1930-х годов стали встречать большую человекообразную обезьяну. По описаниям очевидцев, его тело покрыто коричневой шерстью, рост достигает трех метров, а вес – около 200 килограммов!

Последние же два года находится все больше и больше людей встретивших необычного обитателя. Находятся и, так называемые, доказательства проживания в Кузбассе бигфутов. Так, в феврале 2009 года в Азасской пещере обнаружили громадный след. Явно не человеческий, но и не медвежий. С тех пор уже четыре раза снаряжали специальную экспедицию. Каждый раз ученые и журналисты ликовали: у нас точно живет йети. А как иначе. Ведь каждый раз находились новые доказательства! То в тайге найдут маркеры -надломы на ветках, которые оставляет после себя снежный человек, помечая территорию, то множество новых жутких следы огромных лап.

Кстати, такого праздника нет ни в одной стране. Есть, правда, подобный - День поиска снежного человека. Его отмечают в середине октября в Фелтоне в штате Калифорния. Как правило, в этот день ученые и простые жители города пытаются воочию встретиться с этим загадочным существом. Но им пока это не удавалось.

Altaja Sniega cilvēks. Altaja kalnos krievu alpīnistu grupa pamanīja neparastu pēdu virteni. Tās bija kā basas cilvēka pēdas, tikai ļoti liela izmēra. Bija skaidrs, ka pēdas atstājis ļoti liela izmēra radījums ar svaru ne mazāku par 300 kg. Jau tuvāk vakaram ekspedīcijas vadītājs Sergejs Semjonovs pārmeklēja aizu un uzgāja sasalušu nezināma dzīvnieka kāju ar pieciem pirkstiem, burtiski paklupis uz tās. Pēdas virspuse bija klāta spalvām, nagi bija mazāki kā lācim. Semjonovs, pēc izglītības biologs, uzrais apjauta atraduma neparastību. Viņš nogādāja kāju uz Altaja Agrāro universitāti. Rentgens parādīja, ka kaulu uzbūve atbilst primātam. 

Pētījumi Krievijā.
Publicists Edvards Ņepomņaščijs apgalvo, ka kaut kādas ekspertīzes veiktas Sniega cilvēka matiem, kas iegūti Murmanskas apgbalā. Krievu Iekšlietu ministrijas speciālisti esot piesardzīgi izteikušies, ka mati piederot "nezināmam cilvēkveidīgo pērtiķu veidam." Nepārliecinošas ziņas.

Saites.
Sniega cilvēks.