Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kuprainā Nesija

Bownessie.

Atrašanās vieta. Anglijā, Kambrijas grāfistē, Leikdistriktas Valsts dabas parka Vindermīras ezerā (Windermere Lake).

Apraksts. Šejienes ezerā mītošo briesmoni dēvē par "Kupraino Nesiju" (Bownessie). Tas tamdēļ, ka parasti manīta viņa mugura ar 4 kupriem, tapat arī visai gara aste. Atšķirībā no Lohnesas iemītnieka, liecinieki nekad nav ziņojuši par tievu garu kaklu ar mazu galviņu. Galva tiek aprakstīta ka līdzīga Labradoras šķirnes suņa galvai (Endrjū Berijs). Krāsa - melna. Garums - ap 20 m kopa ar asti.

Liecības. Pirmo reizi briesmonis šai ezerā ticis manīts pirms 30 gadiem (1981.gadā?), kad ar to aci pret aci sadūrās vietējais Lankašīras iedzīvotājs Endrjū Berijs. Berijam izdevās labi redzēt briesmoņa galvu, kas esot līdzinājusies Laboradoras suņa galvai.
No tās reizes Kupraino Nesiju ezerā redzēja visai regulāri - 1 vai 2 reizes gadā.
Vietējais viesnīcas īpašnieks Tomass Noblets apgalvoja, ka ticies ar briesmoni peldes laikā. "Es sajutu, ka kaut kas pieskaras manai kājai, tāda kā gigantiska zivs. Tad mani pameta augšup metru liels vilnis. Nezinu, kas tas bija. Visdrīzāk Bovnesija," (pirmais gadījums, kad cilvēks pieskāries ezera briesmonim, bija, kad Barbaras Klārka peldes laikā 1974.gada jūlija rītā Okangana ezerā Kanādā saskārās ar Ogopogo).
2010.gadā vietējais televīzijas operators, kas "medīja" briesmoni, redzēja to visai seklā vietā un novērtēja tā garumu esam kādus 20 m kopā ar visu asti.
No 2010.gada ezeru entuziasti Dina Meinarda (Dean Meynard) vadībā pārmeklē ar hidrolokatoriem. "Pēdējā gada laikā briesmoni šeit redzējusi biežāk nekā Lohnesā, tā ka mums ir visas iespējas galu galā vinu uziet," - Meinards ir visai optimistisks.
2011.gada februāra beigās to redzējušu tūristi Toms Pikless un Sāra Haringtone (strādā vienā no Londonas IT uzņēmumiem). Ap pusvienpadsmitiem no rīta tie ar kanu laivu peldējuši garām ezera lielākajai salai Belai (Belle Isle), kad pamanījuši apmēram 60 m attālumā viļņojošos ūdeni. Tai vietā virs ūdens pacēlās mugura ar 4 kupriem un gara aste. Pa tām 20 sekundēm, kurās kustonis ar ātrumu 15-16 km stundā peldēja paralēli laiviņas kursam, Pikless pamanījās to nofotografēt ar savu mobīlo (nu, vai nav viens malacis!?).
"Iesākumā es cerēju, ka tā ir mirāža. Tomēr pēcāk atskārtu, ka tas ir ļoti liels un ļoti ātri kustas. Ap katru no viņa vibrējošajiem kupriem, kas slējās no ūdens, acēlās šļakatas. man liekas, ka zem ūdens viņš bija vēl lielāks. Viņa āda atgādināja roņādu, taču pats radījums nebija līdzīgs nevienam citam dzīvniekam, ko agrāk esmu redzējis," - tā 24 gadu vecais Toms stāstīja laikrakstam Daily Mail. Sāra (23) pie sacītā piemetināja, ka nezvērs bijis melnā krāsā un ne mazāk kā 15 m garumā, atgādinājis milzonīgu čūsku.
Tūristi patiesi iztrūkušies, jo objekts lielumā bijis "apmēram kā trīs vieglās mašīnas." Pec šīs tiksanas viņi pagriezuši laiviņu cita virzienā un aši izkāpuši malā. Atrašanās uz cietzemes esot stipri nomierinājusi.

Foto analīze. Speciālisti kopumā atzinīgi izteikušies par foto - tas atzīts par īstu. Tomēr nelielas šaubas paliek - foto mazais izmērs neļauj pilnīgi drosi pateikt, vai te nav lietota kada fotošopa (Photoshop) tipa programma.

Ezeru ekoloģijas speciālists Dr.Jans Vinfīlds (Lankāstleras universitāte) gan bilst, ka par monstru var būt ticis uzlūkots arī gigantisks sams, kas, iespējams, dzīvo šai ezerā, un tūristi gluzi vienkarši satraukuma nav spējuši pareizi novērtēt tā izmērus. "Katra ziņā, nekādas citas zivs, lielākas par samu, šais vietās būt nevar," - tā Jans Vinfīlds.

Saites.
Ūdens briesmoņi.