Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kenedijs, nezināmais

Kenedija slepkavības NLO materiālu versija. Tikai 50 gadu pēc atentāta pret ASV 35.prezidentu Džonu F.Kenediju 1963.gadā ir tapis zināms par viņa pēdējiem rakstiskajiem rīkojumiem.

Izrādās, ka dažas nedēļas pirms liktenīgā brauciena Dalasā prezidents pieprasījis no slepenajiem dienestiem augstākā pakāpē slepenu informāciju par NLO. Par kosmisko tehnoloģiju izstrādi prezidents nosūtījis divus pierasījumus - vienu CIP, bet otru NASA. Šie dokumenti ilgi gulējuši attiecīgo organizāciju putekļainajos arhīvos, taču tomēr nonākuši atklātībā pateicoties amerikāņu publicistam Viljamam Lesteram. Laikā, kad viņš strādājis pie savas jaunās grāmatas par prezidentu Kenediju, rakstnieks panācis tiesības iepazīties ar vairāku arhīva dokumentu saturu. Pārlūkojiis tos, Lesters uzreiz uzdūrās uz vairākām sensācijām.
Starp dokumentiem bija kāda 1963.gada 12.novembra Kenedija vēstule CIP direktoram. Tajā prezidents pieprasīja tam nosūtīt detalizētu atskaiti par resora slepenajiem materiāliem par NLO un citām pārdabiskām parādībām un atklājumiem.
Nākamajā vēstulē NASA-i, Kenedijs uzstājīgi paudis vēlmi sadarboties ar PSRS kosmisko izstrāžu, pētījumu jomā un pat apvienot pūliņus kosmosa apguvē. Tomēr politisko notikumu fons bija pavisam nepiemērots - tikko kā bija beigusies Karību krīze. Lesters atzīmē, ka vēstulēs nav bijis nekā tāda, kas liecinātu par "dzelzs priekškara" vājināšanu, tomēr "...pieļauju, ka Džons Kenedijs vēlējies iegūt doto slepeno informāciju savā rīcībā, lai NASA-s vārdā to stādītu priekšā PSRS." Tas tādēļ, ka debesīs virs Padomjzemes arī tika fiksēti NLO, un Kenedijs, iespējams, bažījās, ka tie var tikt iztulkoti kā amerikāņu agresijas pazīme.

Tā pie vairākām Kenedija slepkavības versijām pievienojās vēl viena - prezidenta pārliecīga interese par NLO un citu AP izpēti NASA un CIP.

Hipotēze ir interesanta un kļuva visai populāra. Sazvērestību teoriju atbalstītāji sāka atcerēties un meklēt arī citus pierādījumus šai teorijai. Tā, piemēram, 1999.gadā ufologam Timotijam Kūperam inkognito tika iedoti interesanti dokumenti ar deguma pēdām uz malām. Tie saturēja saraksti starp augsti stāvošiem CIP darbiniekiem. Cita starpā izlūkdienesta direktors vērsa kāda adresāta uzmanību uz faktu, ka "Ulāns" (prezidenta Kenedija pseidonīms) pārlieku aizrautīgi un aktīvi interesējas, tā ka viņa interesei vajadzētu "nomirt."
Ir versija, ka šos dokumentus no uguns glābis nezināms CIP darbinieks, kas strādājis ASV izlūkošanā laikā no 1960. līdz 1974.gadam. Ne reizi vien šo dokumetu autentiskums ticis apšaubīts. To pēdējais īpašnieks vērsies pie policijas speciālistiem pēc profesionāla slēdziena, bet par rezultātiem mums nekas nav zināms. 

Saites.
Džons Kenedijs (1961.-1963.g.).
NLO.
CIP.
NASA.