Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mulu ala

Ala Indonēzijā, Kalimantānas salā ar pasaulē lielāko pasāžu.

Apraksts. Alai ir lielākā pasāža pasaulē.
Tajā atrodas arī milzīgā Saravakas grota, kura ir aptuveni 700 metru gara un 70 metru augsta. Grotu, kurā varot ievietot aptuveni 40 Boeing 747 lidmašīnu, 1981.gadā atklāja trīs britu speleologi. Par šo grotu lielāka ir tikai Miao Ķīnā, kuras tilpums sasniedzot 10,7 miljonus kubikmetru. Mulu tika pētīta pagājušā gadsimta 70.gados, taču tiek uzskatīts, ka ir apzināti vien 30–40% visas sistēmas.
Tikpat iespaidīga ir līdzās esošā Dīra alu sistēma, kurā varot ievietot piecas Sv.Pola katedrāles no Londonas. Šīs alas ieeja ir 150 metru plata un 120 metru augsta un tā tiek uzskatīta par garāko, kas ir atvērta publiskai apskatei.
Mulu alās dzīvo tūkstošiem sikspārņu, kas pēc saulrieta dodas meklēt pārtiku. Sikspārņu vērošana ir viena no daudzajām tūristiem pieejamajām atrakcijām.

Tūristam. Mulu ir ļoti attālināta vieta. Tur var nokļūt vien ar lidmašīnu, turklāt lidojumu skaits ir ierobežots. Tāpat rūpīgi jāpārdomā, ko ņemt līdzi, jo te nav banku un veikalu, kurā var nopirkt mājās aizmirstus niekus. Obligāti jāņem līdzi skaidra nauda, lietusmētelis un lāpa.

Saites.
Alas.
Kalimantānas sala.
Mulu vulkāna nacionālais parks.
Sikspārņi.