Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Marija Reisa Cīrolda

Šī sieviete 1919.gadā lūdza sevi hipnotizēt bezmiega dēļ. Vienā no šiem hipnozes seansiem sieviete vācu ārstam Gustavam Pagenšteheram, kurš praktizēja Mehikā, pateica, ka pie ārsta durvīm klausās viņa meita. Lai sievieti nomierinātu, ka tur neviena nav, ārsts atvēra durvis un bija ļoti pārsteigts, ka meita tomēr noklausās. Ārstu šis gadījums ļoti izbrīnīja un viņš sāka pētīt Cīroldas kundzes gaišreģes spējas.
Ārsts visai drīz atklāja, ka viņa spēj ļoti dzīvi aprakstīt notikumus, kas saistīti ar priekšmetiem, ko viņa tur rokā. Piemēram, turot rokā lentes gabalu, viņa iedomājās kaujas lauku aukstā, miglainā dienā. Visapkārt stāvēja vīru grupas, un bija dzirdama nepārtraukta lielgabalu dārdoņa: „Es redzu, kā liela bumba lielā ātrumā lido pa gaisu. Tā iekrīt kādā vīriešu grupā un sarauj tos gabalos.” Kā vēlāk izrādījās, pie lentes kādreiz bija karājušies kāda vācu kareivja ordeņi. Stāsts bija par karu.
Izdzirdējis par eksperimentiem, tūlīt ieradās Amerikas Paranormālo parādību pētīšanas biedrības prezidents Volters Prinss, lai noskaidrotu, vai sievietei patiesi piemīt šādas spējas. Kādā viņa veiktajā eksperimentā tika izmantoti divi pilnīgi vienāda izskata zīda gabaliņi divās tikpat vienādās kārbiņās. Viņš tik ilgi tās stumdīja pa galdu, ka arī pats vairs nevarēja atšķirt. Turot rokā vienu no kārbiņām, Cīrolda kundze aprakstīja meksikāņu baznīcu un dejojošus indiāņus; toties otra lika viņai domāt par mežģīņu fabriku Francijā. Un patiesi, pirmais gabaliņš nāca no baznīcas altāra, bet otrais tieši no franču fabrikas. 

Saites:
Mistiķi.