Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Milzu NLO Latvijā

Vairāku gadu laikā nav daudz tādu tēmu, ko www.aliens.lv izdevies noteikt un mazliet papētīt par mistiskiem un nesaprotamiem notikumiem Latvijā. Viena no tādām tēmām ir Iļģuciema velns, bet nu vēl viena - kaut kāds milzīgs un neiespējams lidaparāts planējis virs Latvijas. Pirmo informāciju par dīvaino gaisa kuģi mums sniedzis Dagnis Neilands, kurš to bija novērojis 2008.gada 18.augusta naktī virs Rīgas. Ar to arī aizsākās šī tēma mūsu lapā.
Ilgu laiku cerējām, ka būs arī foto, tādēļ šo materiālu tik ilgi nepubicējām. Taču kaut kas šai NLO lietā nav "tīrs." Vai nu tiešām šeit demonstrējis sevi "izmainītās apziņas stāvoklis," par kuru bieži runā sakarā ar NLO, vai vēl kas cits. Tā vai savādāk, Mazajam Zaļajam ar nožēlu jāatzīst, ka tās labās bildes nebūs viss. Tomēr publicēsim kādas ir.

Bet tas šo pārsteidzošo notikumu nepadara par nebijušu. Lasiet tik tālāk!

1.liecība. Dagnis Neilands.
Par šo notikumu mums pavēstīja Dagnis Neilands, kurš milzu NLO bija novērojis 2009.gada 18.augusta vakarā pēc 23.30. Tai laikā viņš ar draudzeni bija atradies mašīnā Rīgā, Tērbatas ielā. Pirmā objektu bija ievērojusi viņa draudzene, kā rezultātā viņi tam sekoja mašīnā kādas 10-12 min. līdz Brasas tiltam.
NLO bija "V" burta veidā, tam bijuši septiņi vai astoņi spoži apgaismoti iluminatori vai prožektori. Pats pārsteidzošākais bijis tas, ka NLO bija gigantisku izmēru - nosedzis visas redzamās debesis. Kā stāsta pats Dagnis - "NLO bija kilometriem liels!," to visu varēja redzēt tikai vienā vietā - virs nojauktās Sporta pils. Lielo NLO pavadīja bariņš maziņu lidaparātu, skaitā 7 vai 8, kas haotiski lidinājušies ap to, mirkšķinādami vienu pašu uguntiņu. Kad lielais ar pavadoņiem bija jau aizlidojis, lidoja vēl viens "maziņais," kas izskatījās "nosebojies."
NLO tika bildēts caur auto logu. Viena bilde bijusi visai laba, bet fotoaparāts ar visām bildēm tika iedots cilvēkam, kas nākamā dienā lidoja uz āzemēm. Pēc tam bildes tika mēģināts sūtīt elektroniski, bet nekas nesanāca - mēģināts tika visādos veidos un daudzkārtēji. Visa tā rezultātā vienīgā sakarīgā bilde tika pazaudēta, neviens nemāk pateikt kur tā palika. Esošajās bildēs nekas nav normāli saskatāms. Viss stāsts ar šīm fotogrāfijām ir tāds pagalam mistisks, taču noticis viss tieši tā.
Tāds lūk, īsumā, stāstiņš, kuru Dagnis apsolīja vēl papildināt.

2.liecība. Šo liecību uz lapas e-pastu mums atsūtīja arī kāds cilvēks, kurš savu vārdu nevēlas paziņot, lai gan Mazajam Zaļajam tas ir zināms. Pēc Mana lūguma viņš redzēto arī uzzīmēja un mūsu Lasītājam piedāvājam aplūkot šos attēlus.
"Bija 2010.gada 26.februāra nakts. Pulkstenis 2:30. Es atrodos Kadagā, apkārt neviena nav, visi normālie cilvēki jau tajā laikā guļ. Ir klusa, mierīga nakts, ir pilnīgs bezvējš, virs Kadagas skaidras debesis, bet pamazām no Ādažu puses tuvojas mākoņi. Nav neviena mašīnas, kas kur brauktu, nav neviena cilvēka, ko redzētu, kas kur ietu, tikai es te pastaigājos. Neesmu zem promillēm un esmu normāli izgulējies, tā ka ne par kādiem gļukiem nevar būt pat runa.
Pastos ziemeļu virzienā, virs Ādažu poligona paceļas kāds objekts ar tumši oranžām gaismiņam. Tajā virzienā neredzu nevienu mākoni, fonā ir tikai zvaigžņotās debesis, ir grūti pateikt kas tas ir. No pirmā momenta nespēju saprast kas tas ir, cik tālu tas atrodas un cik liels tas ir.
Nodomāju, varbūt kāda lidmašīna, tikai ar kādam ļoti švakām gaismām ieslēgtām. Izskatījās, ka šis objekts planē, jo nelidoja perfekti taisni un tas mazliet šūpojās no labā sāna uz kreiso, tas lidoja lēnām manā virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem. Nu vismaz likās, ka lēnām, jo sākumā likās ka tā ir kāda maza lidmašīnīte ar dīvainām gaismām, jo viņam tie spārni visi bija ar lampiņām izgaismoti. Tikai vēlāk sapratu, ka tā objekta augstums varēja būt aptuveni 4-6 km un ātrums aptuveni 1000 km/st., vai pat vairāk, precīzi neesmu neko rēķinājis.
Tad, kad šis šis objekts pārlidoja man pāri, tad tikai sapratu, ka tas ir kas tāds ko nekad agrāk nebiju redzējis. Esmu redzējis tikai klasiskos lidojošo šķīvīšus! Nevarēju saprast vai tā ir jaunākā tipa lidmašīna kas būvēta uz šīs zemes vai ciemiņi no kosmosa. Jo ne gluži lidmašīna un ne gluži kosmosa kuģis, kas pa vidam. Varbūt kāds kopražojums!
Tas objekts izskatījās tāds kā trīstūrveida, vai kā B-2, jeb stealth tehnoloģijas F-117 lidmašīna. Tikai daudz reižu lielāks, un abi spārni bija izgaismoti ar apaļām lampām aptuveni 5x15 uz katra spārna, no paša gala līdz korpusam, un šīs gaismas spīdēja tādā tumši orandžā krāsā. Izskatījās pēc tāda kā uguns putna. Starp lampām varēja redzēt ka ir precīzas atstarpes vienai no otras. Pats objekts bija tumši melns, tāpēc bija grūti uz tumšajām debesīm precīzi redzēt tā formu, bet pēc gaismiņu izvietojuma un atspīduma uz paša objekta, izskatījās tāds trīstūrveidīgs, spārni platāki nekā to garums, vienīgo līdzīgo lidmašīno ko esmu redzējis līdzīgu šai ir B-2. Bet šis objekts lidoja vispār bez jeb kādas skaņas un pēc izmēriem bija milzīgs. Kad tas palidoja garām man, tas atradās tieši virs Kadagas, tad tas kā lidmašīna pakāpeniski sasvērās uz labo sānu, vienlaicīgi griezās pa labi un mainīja arī augstumu. Veicot šo manervu, tas objekts augstumu no tiem 4 km samazināja uz kādiem 2 km, vai zemāk, tas nolaidās aptuveni vienādā augstumā kā bija mākoņi tai naktī. Un, veicot šo manervu tās gaismiņas sāka spīdēt mazliet gaišāk. Kad bija pagriezies rietumu virzienā, tas strauji iztaisnojās un, strauji paātrinoties, nozuda aiz mākoņiem. Paātrināšanās brīdī tās gaismas kļuva no nu jau gaiši dzeltenām uz zilām. Cik sapratu, tās gaismas varēja būt no dzinējiem kas bija tam lidojošam objektam pie spārniem. Pēc tam, kad tas objekts strauji nozuda aiz mākoņiem, es sapratu cik tas ir milzīgs. Vēl lidojot virs mākoņiem uz brīdi es tās gaismas redzēju spīdam cauri mākoņiem, kamēr tas nozuda kur tālumā.
Ja tai vakarā mākoņu augstums varētu būt kādi 2 km, tad tā objekta garums no spārna līdz spārnam varētu būt aptuveni 1 km vai pat vairāk! Nezinu nevienu tik lielu lidmašīnu uz zemes, kas spētu tik strauji mainīt virzienu, kā to spēj tikai reaktīvās kaujas lidmašīnas un vēl tik strauji paātrināties, kā kāds zvaigžņu karu filmā esošais kosmosa kugis, turklāt vispār bez jebkādām skaņām!
Nožēloju ka nebija man normāla fotoaparāta tai vakarā, skats bija pa pirmo, vēroju to objektu aptuveni 3-5 minūtes, un uz 2-4 km augstuma to milzīgo objektu kas bija vairāk kā kilometru plats, varēja labi aplūkot.
Pēc tam ilgi domāju, kas tas varētu būt, ir tikai divi varianti. Vai nu tā bija kāda jaunākā tipa lidmašīna, kas ir slepeni uzbūvēta uz šīs planētas un tai vakarā veica ne testa lidojumu, bet jau varbūt konkrētu uzdevumu, piemēram novērot kādu objektu uz zemes. Pavisam noteikti, tas objekts nenolaidās un nepacēlās no kādiem Latvijas lidlaukiem, jo mums nav tik milzīgu lidlauku kur tam nolaisties. Visticamāk tas Objekts varētu tad būt Krievijas vai ASV ražojums, es nebrīnītos ja NASA ko tādu varētu uzbūvēt, tikai nav saprotams, ko viņš te lidinās virs Latvijas!
Un otrs variants ir tāds ka tie varētu būt ciemiņi no kosmosa.
P.s. Man nav tā, ka ticu vai neticu citplanētiešiem, es vnk zinu ka viņi ir, jo šī nav pirmā un pēdējā reize kad redzu ko tādu. Vajag tikai biežāk pastīties debesīs un ieraudzīsi visādus brīnumus. Turklāt pārsvarā NLO esmu redzējis tieši skaidrā dienas laikā, tā nejauši pastoties debesīs. Visi šie objekti, ko esmu redzējis, pārvietojās bez skaņas un bija ar teicamām manevrēšanas spējām. Izmēri un formas bijušas dažādas, esmu redzējis gan klasisko šķīvīti aptuveni 100 metru attālumā un arī cigārveida kuģi vairāku km augstumā lidojam, bet tai vakarā pirmo reizi redzēju trīstūrveida, tāpēc mazliet pat apjuku.
Lai arī kas tas bija, agri vai vēlu uzzināsim. Ja tā bija lidmašīna, tad pēc pāris gadiem vai mēnešiem, ja ne uz šīs planētas būvēts objekts, tad tikai pēc vairākiem gadiem. Neticu, ka visa cilvēce spēs uzreiz pieņemt to, ka mēs šai galaktikā neesam vienīgās būtnes un turklāt ka neesam nemazam tās gudrākās būtnes!
Viss nāks ar laiku!
Es te vienam otram pastāstīju par šo gadījumu, tic tikai tie kas jau ko tamlīdzīgu ir redzējuši!
Bet tā jau ir, kamēr pats neredzēsi savām acīm, tikmēr neticēsi!
Gribi lasi - gribi nē, gribi tici - gribi nē.
Neticami, bet fakts, tai naktī kas Kadagai pāri pārlidoja un tas nebija nekāds avio reiss Maskava-Rīga!

Atā, veiksmīgus vērojumus arī jums!"

Trijstūra NLO virs Baltijas jūras. Nupat krievu ufologu lapā uzgājām šādu bildi, kurā virs Baltijas jūras (liekas, virs Kuršu kāpas Lietuvā) 1990.gada 14.augustā uzņemts trijstūra NLO ar 7-8 oranžām lampām. Diemžēl tam trūkst tā gigantiskuma, par kuru runa iet šai esejā, bet tomēr...
Vārds lieciniekam: "Brīnums! Esmu tā aculiecinieks!!! Es mēģināju pats uzņemt ar fotoaparātu, taču ar ekspozīciju neizdevās. Tās [ugunis] bija oranžas krāsas un ilgi karājās. Arī domāju, ka tās ir izplētņu raķetes, taču tās daudz ilgāk turējās debesīs. Pats dzīvoju Klaipēdā, bet tās karājās dienvidrietumu virzienā, kaut kur tā apmēram virs Nidas vai Jodkrantes."

Šāda milzīga NLO parādīšanās nevarētu būt tikai vienreizējs gadījums. Un patiesi, tik liela izmēra un tādas pat formas NLO lidojis virs ASV 1997.gada sākumā. Virs Poldenas, Vikenbergas, Glendeilas, Fēniksas un Skotdeilas (visas Arizonas pavalstī, ASV) tika novērots leņķī saliekts, blīvs, "V" veida jeb bumeranga formas NLO, ko daudzskaitlīgie aculiecinieki apraksta kā garāku par 1 km. Tam bijušas sarkanas un baltas lampas, lidojis bez skaņas ar ātrumu apmēram 50 km/st. Daudzo aculiecinieku vidū policists (neesot nosaucis savu vārdu) un starptautiskas lidostas Sky Harbour aviācijas dispečieris. Esot šī NLO lidojuma videoieraksts. Eka tāds būtu jāsameklē un japarāda Dagnim!

Deltveida NLO virs Rīgas 7.augustā. Portāls www.necton.lv ziņo, ka 7.augusta naktī tieši 0:36 vienlaikus 5 novērotāji dažādās Rīgas vietās novērojuši kā pāri pilsētai lido deltveidīgs nezināmas izcelsmes lidaparāts. Lūk, ko Nektons raksta par šo tematu: "Deltveida formas objekts ar četrām "indīgi-sarkanām" ugunīm, kas atgādina "spārnu" (Rietumos pieņemti nosaukumi "spārns" vai "bumerangs"), bez skaņas šķērsoja debesis virs Latvijas galvaspilsētas no dienvidrieteņiem, un, austeņos no pilsētas pagriezies, attālinājās ziemeļu virzienā (izsekojamais ceļš 16,2 km). Pateicoties aculiecinieku labajām novērošanas spējām un atjautībai, izdevās ne tikai iegūt detalizētu objekta aprakstu, bet arī to nofilmēt, pēc kā izdevās precīzi noteikt tā trajektoriju un izmērus. Pēc 3D maketēšanas, kas veikta saliekot leņķa lielumus pēc skicēm un aprakstiem, pirmējiem rezultātiem nonākam pie visai daudznozīmīgiem secinājumiem.
В случае, если высота полета объекта, действительно составляла около 3500 м (это исходит из просчета углов наблюдения, построенных от каждого из очевидцев), его реальные размеры оказались куда скромнее, чем до этого, было принято считать (в среде продвинутых западных уфологов, полагают, что размеры этого вида НЛО, составляют примерно 100-200 метров).

По нашим же расчетам, размах «крыла» этого «чуда», составляет всего 28 метров (в принципе, как и у большинства военных самолетов). полет НЛО над РигойДлина центральной части фюзеляжа – 5 метров. И только подозрительно малая высота (толщина) фюзеляжа, всего 1,3 метра, настойчиво наводит на мысли о беспилотном разведывательном средстве, вполне земного происхождения.

Один из вероятных кандидатов на звание "Рижского НЛО" (исходя из приблизительной формы и размеров) - Американский беспилотник Boeing Phantom Ray, Boeing Х-45 или Британский - BAE systems Taranis. Если наши предположения окажутся верны, то чудо военно-инжинерной мысли, нет-нет, да "засветится" над Латвией еще раз, хотя логические причины появления заморских аппаратов над Прибалтикой не совсем ясны. Мы подождем...

Анализ скорости объекта, так же показывает, что он двигался со скоростью 2 304 км/ч (640 м/сек), что соответствует вполне нормальным скоростям, родимой, земной авиации, и в общих чертах, если бы не повсеместная, практический одновременная активность НЛО в других регионах (южная, центральная Европа и северо-запад России), можно было бы с уверенностью сказать, что речь идет скорее о масштабной разведывательной активности военных, а не об «неопознанном объекте». Так или иначе, пока вопрос остается открытым.

Mazais Zaļais ar nepacietību gaidīs vēl kādas ziņas no Jums - dārgie lasītāji! 

Saites.
NLO.