Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

NLO

Abreviatūra no - "Nezināms lidojošs objekts."

Haineka NLO definīcija. "Par NLO var nosaukt objektu vai gaismu debesīs vai gaisā virs zemes, ziņojums par ko ir dokumentēts, bet izskats, trajektorija, spožuma izmaiņas vai dinamika nevar tikt izskaidrota laģiskā un tradicionālā veidā, tā uzvedība ne tikai nav saprotama tiešajiem novērotājiem, bet arī turpina būt neizprotama pat pēc speciālistu veiktas rūpīgas visu liecību izpētes, kas ir tehniski spējīgi veikt saprātīgu identifikāciju, ja vien tāda ir iespējama." (Hynek. The UFO Expierence: A Scientific Research, 10.lpp.)

UFO. Anglosakšu literatūrā tiek izmantota abreviatūra UFOunidentified flying objects. Šis termins pirmo reizi parādījās 1942.gada martā. Tas notika tādēļ, ka gan britu, gan arī vācu lidotāji debesīs sastapās ar neizprotamas dabas lidojošiem objektiem, un abas naidīgās puses organizēja izpētes grupas ar šādiem atbilstošiem nosaukumiem. Par britu nosaukumu skaidrs, bet tiešī tāda pati abreviatūra UFO parādījās arī vāciešiem - Unbekannte Fliegende Objekte. Katra no karojošajām pusēm uzskatīja, ka tas ir kāds nezināms pretinieka ierocis. No pētniecību grupu nosaukumiem tad arī iegājās nosaukums UFO, ar ko šodien apzīmē pašu nezināmo lidojošo objektu, bet precīzāk - tas ufoloģijā iegājās pateicoties projekta Zilā grāmata darbiniekam Edvardam Rappeltam. Rappelts šo terminu izmantoja, lai nošķirtu ticamu informāciju no mazāk ticamas.

Otrā pasaules kara laikā radās arī citi apzīmējumi, taču tie neiegājās.

ASV kara flote šajos video redzamos objektus uzskata par neidentificētām gaisa parādībām jeb NGP (unidentified aerial phenomena - UAP)." Jautāts, kāpēc viņš lieto saīsinājumu NGP nevis NLO. Amerikāņu militāristi lietojam apzīmējumu "neidentificēta gaisa parādība," jo tas sniedz aptverošu raksturojumu visiem militāri kontrolētās gaisa mācību telpās fiksētiem neautorizētu/neidentificētu lidaparātu/objektu redzējumiem/novērojumiem.

OVNI. Frančiem OVNI - objects volatile non identifee, šo apzīmējumu atbilstoši saprot valstīs, kurās runā franciski, spāniski, itāliski un portugāliski.

НЛО - krieviem.

Jāsaprot, ka ar NLO ir domāts mums nezināms objekts, kas lido pa gaisu, un nebūt tas uzreiz nenozīmē "citplanētiešus." Piemēram, Astrīdas Lindgrēnas grāmatās zviedru avīzes apraksta Karlsonu kā "lidojoša muca vai ko citu." Kā redzam, vairumam zviedru Kārļa dēls patiešām ir NLO. Arī citos un nopietnos gadījumus vairums šo izskaidrojamo objektu aculieciniekam ir "nezināmi" un "neatpazīti." 

Tātad NLO ir tādi objekti vai gaismas objekti debesīs vai uz Zemes virsmas, kuru rašanās, īpašības, pārvietošanās un uzvedība nevar tikt triviāli izskaidrota ar loģikas un pieredzes palīdzību. Svarīgi, ka redzētos NLO nevar izskaidrot ne tikai paši aculiecinieki, bet arī speciālisti zinātnes un tehnikas laukā. 

Pie NLO var pieskaitīt visus tos lidojošos objektus, kuru konstrukcija, aerodinamiskās īpašības un nedabiskās īpatnības neatbilst mūsdienās izmantojamo lidmašīnu un raķešu tipiem, vai objektiem, ko bez ierunām var identificēt kā kaut ko, kas atgādina pazīstamu objektu (no 1954.gada ASV GKS ministrijas direktīvas AFR Nr. 200-2)

NLO ir galvenais ufoloģijas izpētes objekts. NLO izpēte ir visai grūta, jo to uzvedība un būtība ir ārkārtīgi neparedzama, tāpat arī līdz šim nav izdevies iegūt nevienu NLO tiešai izpētei.

Bez tam, akadēmiskā zinātne parasti izsmējīgi izturas pret NLO problemātiku, jo:
-  atsevišķi fakti NLO sakarā liekas tik fantastiski, ka mūsu intelekts nespēj uztvert tos kā reāli notiekošus;
-  pārsvarā gadījumu nav iespējams pārbaudīt aculiecinieku sacīto;
-  ufoloģiskā literatūra ir pārpilna ar dažādiem blēņu stāstiem un izdomājumiem, kas juku jukām sajaukti ar reāliem faktiem, ņemtiem no pirmavotiem. Tādos gadījumos skeptiķi pilnīgi pamatoti izsmej tādas fantāzijas un piesauc tās kā galveno trumpi, lai diskreditētu visu NLO problemātiku kopumā.

      NLO bāzes.
      NLO "izkušana."
      NLO katalogs.
      NLO kinētika.
      NLO krāsa.
      NLO nosēšanās vietas.
      NLO smakas.
      NLO skaņas.
      NLO gravitācijas inerces vairogs.
      NLO trajektorijas.
      Īstie NLO.
      NLO "mākonis."

Aplūkojamie objekti.
      NLO muzejs. Japānā, Hakujas pilsētā.
      NLO muzejs Rozvelā. ASV, Ņūmeksikas pavalstī.
      NLO muzejs Čīlē. Valsts ziemeļos.

Saites.
Ufoloģija.
NLO hipotēzes.
NLO klasifikācijas.
NLO fotogrāfijas.
NLO video.