Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Rembrants

Flāmu gleznotājs.

Dzīvesgājums. Apgabāts Vesterverkas baznīcā Amsterdamā.

Darbi.
"Profesora Tulka anatomijas stunda." 1632.g. Pirmā glezna, ko Rembrants parakstījs.

„Danaja.” Atrodas Pēterpils Ermitāžā. 1985.gada 15.jūnijā apmeklētājs leitis Broņus ??? sadūra gleznu ar nazi un uzlēja tai sērskābi.

"Nakts sardze" - tas uzskatāms par pašu slavenāko Amsterdamas Valsts muzeja Rijksmuseum eksponātu, vandalismā cietis pat trīsreiz.
Pirmais gadījums bijis jau 1911.gadā, ka kad kāds bijušais kuģa pavārs tam uzbruka ar nazi, taču nopietnus postījumus nespēja nodarīt gleznas biezā lakas pārklājuma dēļ.
Otrais gadījums bija 1975.gadā, kad bez darba palikušais skolotājs Vilhelms de Rijks gleznu vairākkārt caurdūra ar nazi, atstājot zigzaga veida griezumus. Viņš vēlāk paskaidroja, ka šo uzdevumu viņam licis veikt Kristus. Vandālis jau pēc gada izdarīja pašnāvību. Mākslas darbs ir restaurēts, bet griezuma pēdas, rūpīgi aplūkojot gleznu, ir redzamas vēl šodien.
Pēc desmit gadiem - 1985.gadā gleznai uzbruka trešo reizi. Kāds vīrietis devās uz muzeju, lai Rembranta darbu aplietu ar sērskābi. Pateicoties muzeja darbinieku ātrajai reakcijai, indīgā viela ātri tika neitralizēta ar ūdeni un cieta tikai darba lakojums. Vēlāk mākslas darbs atkārtoti atjaunots.

"Jēkaba de Geina portrets." Šī Rembranta glezna reģistrēta Ginesa rekordu grāmatā kā visvairāk zagtā glezna pasaulē.

Saites.
Rietumeiropas gleznotāji.