Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Radžastāna, Indijas pavalsts

Pavalsts Indijas rieteņos, lielākā Indijā.

Iedzīvotāji. Bili.

Džaipūra. Radžastānas administratīvais centrs. Pasaulē pazīst kā Rozā pilsētu, jo tieši šī krāsa džaipuriešiem nozīmē viesmīlību. Te ir vēsturiskas pilis, svētnīcas, milzīgi tirgus laukumi, neskaitāmas juvelieru darbnīcas. 
      Sens Saules pulkstenis.
      Vēju pils. Hawa Mahal. Visinteresantākā ēka pilsētā ar 925 lodziņiem, pa kuriem galma dāmas varēja vērot ielas dzīvi, pašas paliekot nemanītas.
      Saules templis.
      Jantar mantar. Observatorija.

Džodpūra. Jodhpur. Dibināta 1458.g. XII gs. lielākā Radžastānas galvaspilsēta ar mistisku senvēsturi un zilām ēku fasādēm.
Mehrangarha cietoksnis. Kalna virsotnē.
Bishnoi. Tradicionāls māla būdiņu ciemats taras tuksnesī.

Ambera. Pirms gadiem 500 tā bijusi Džaipūras pavalsts galvaspilsēta. To lielā greznībā uzcēla maharadža.
      Amberas cietoksnis. Islāma un hindu arhitektūras sajaukums. Pakalnu ieskauts, tas spoguļojas ezeriņā un savā laikā bija patiesi neieņemams.
      Kāli templis. Te ir detalizēti sudraba gravējumi.

Adžmera. Ajmer. 262 000 iedz. (1971.g.). Lielā mošeja (XII gs., daļēji saglabājusies), cietoksnis, pilis, paviljoni un mākslīgais ezers no XVI gs., Majo Radžkumāra koledža (1875.g.).

Taras tuksnesis. Iespējams kamieļu safari, dzīvošana telšu nometnē netālu no Pakistānas robežas. Ceļo garām pamestam indiešu kodolizmēģinājuma poligonam. Ceļojums sākas Udaipūras pilsētā. Tālāk Džaipūra, Ranakapūra (milzīgs templis: 29 zāļu griestus balsta 1444 pīlāri ar nimfām, kuras spēlē flautas un hindu dievībām), Džodpūra, Eklindža, Džaisalmera (sens cietoksnis kalna galā) tikai tad tuvojas Taras tuksnesim. Pārgājiena beigās pavadonim dzeramnauda (100 rūpijas).  

Rantambores Valsts dabas parks. Ranthambore. Agrākā maharadžu medību vieta, kas tagad pārvērsta tīģeru rezervātā. Tīģeru fotomedības. Izbraucieni ar īpašiem safari busiņiem pa savannu un gleznaino parka apkārtni. Iespēja aplūkot Rantambores fortu, no tā paveras lielisks skats uz parka apkārtni.

Džaisalmera. Zelta pilsēta. XII gs. celts Tāras tuksneša cietoksnis kalna galā ar unikāli dzeltenā smilšakmens arhitektūru pilsētas cietokšņu torņos ir dzīvs piemērs gluži kā no arābu nakts pasaku stāstiem.

Čitorgāras forts. VIII gs. 834 gadus kalpojis kā Mewar ķēniņu galvaspilsēta. Vislielākais un visinteresantākais forts Indijā.

Udaipūra. Radžastānas pērle un Indijas romantiskākā pilsēta. Tās ezeros kā kuģi dreifē baltas pilis - Baltā pilsēta.

Ranakpūras džainistu svētnīca. Radžastānas arhitektūras pērle. Viens no 5 džainistu reliģiskajiem centriem un arī viens no skaistākajiem svētnīcu kompleksiem Indijā.

Mandava. Maza tirgotāju pilsētiņa, kuras nami apgleznoti ar krāsainām freskām.

Bikhanera. Tuksneša pilsēta ar iespaidīgiem nocietinājumiem un gadsimtos iestaigātiem kamieļu karavānu ceļiem.

Maharadžu pils.
Akšardama svētnīca.
(Akshardham temple)

Saites.
Indija.