Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Reptiloīdi, ķirzakveidīgie Atnācēji

Iespējams, Atnācēju paveids, kas līdzinās ķirzakām.

Raksturojums. Tipiski reptiļi (reptilian) ir aprakstīti kā 6 līdz 8 pēdas garas, divkājainas cilvēkveidīgas būtnes ar zvīņainu ādu, kas var būt zaļa, dzeltena, zila, purpura, sarkana vai oranža. Acis viņiem parasti ir dzeltenas vai zelta krāsā, sarkanas vai zilas, ar vertikālām zīlītēm. Viņiem ir čūskai vai ķirzakai līdzīga āriene. Reptiloīdi ir muskuļoti, ārkārtīgi spēcīgi, ar nagiem pirkstu vietā.Pēc dabas tie ir agresīvi, nežēlīgi. Saskaņā ar dažām liecībām, tie mēdz spīdzināt un izvarot Nolaupītos.
Tās ir ļoti attīstītas būtnes, bet aplūkojamas kā būtnes ar negatīvām īpašībām, kurām ir naidīgs vai bīstams raksturs, un, kuras uzskata cilvēci par zemāku rasi. Viņi cilvēci uztver tāpat kā mēs uztveram liellopu ganāmpulku. Informācija par šiem radījumiem ir ļoti dažāda. Domājams, viņi Zemi uzskata par savu seno priekšposteni un grib iegūt pār to pilnīgu kontroli, jo viņu planēta kļūst aizvien vairāk nepiemērota dzīvības eksistencei.
Viņi ir dēvēti arī par dinozauroīdiem, ķirzaku tautu (lizardfolk) vai ķirzakcilvēkiem (lizardmens). Citi reptīļveidīgo citplanētiešu apzīmējumi ir drakoni, Chitauri(?!), Zauri (Saurians) un Zauroīdi (Sauroids). Viņi aprakstīti kā būtnes zaļā vai zeltainā krāsā.
Reptiļi ir saistīti ar Seno Astronautu teoriju, saskaņā ar kuru viņi tāla pagātnē ieradušies uz Zemes, veikuši savu uzdevumu un dodamies atpakaļ uz zvaigznēm, solīja kādu dienu atgriezties. Neviens no viņiem neatgriezās. Bet vai patiešām tā ir? Konspiratīvās teorijas saka ko citu. Zināmākie šo teoriju autori ir Rilejs Mārtins (Riley Martin), Džons Rods (John Rhodes), Deivids Aiks (David Icke) u.c.

Mitoloģiskas norādes uz reptīļu humanoīdiem. Daudzas senās tautas visā pasaulē ir aprakstījušas reptīļveida būtnes un dažas ir aprakstījušas reptīļu humanoīdus. Kopīgi daudzām mitoloģijām ir mīti par reptīļveida radījumiem (parasti nehumanoīdiem), kuri bieži, bet ne vienmēr, ir naidīgi cilvēkveida būtnēm. Arī diezgan kopēji ir mīti par „Gudrības čūsku,” kura izglītoja cilvēci pirms civilizācijas pirmsākumiem.
Diezgan daudzi cilvēki apšauba apgalvojumus par redzētiem reptiļveida humanoīdiem vai kontaktiem ar viņiem, izsakot domu, ka mitoloģisko reptiļu formu pārākums varētu būt izskaidrojams ar pirms miljoniem gadu evolucionējošo ģenētisku instinktu atmiņu, kad zīdītāji bija reptiļu laupījums, kuri dominējuši uz planētas Zeme vēl pirms 65 miljoniem gadu. Reptiļu redzējumi bieži interpretēti kā seni uzbrukumi un instinktīva reakcija.

Amerikas indiāņu mitoloģija. Tolteku, maiju dievs Kukumaca tika aprakstīts kā „gudrības čūska,” kura izglītoja cilvēci. Viņa acteku līdzinieku sauca Kecalkoatls (paradoksāli, bet Kecalkoatla vārdu man nāksies minēt arī esejā par nordiskajiem citplanētiešiem. Manuprāt, šo paradoksu vislabāk ļautu izprast Dr.J.Fībaga mīmikrijas hipotēze). Jukatānā viņš tiek saukts arī vēl par Kukulkanu.
Hopi indiāņi ziņo par reptoīdu rasi sauktu par šeti (Sheti) vai „čūskas brāļiem” (Snake-Brothers), kura dzīvojot pazemē. Čeroki indiāņi un citas iedzimtās Amerikas tautas arī ziņo par reptoīdu rasēm.
Pirmskolumba Kolumbijas mitoloģijā, Bachue (pirmatnēja sieviete) transformējās milzīgā čūskā. Dažreiz viņa tiek saukta arī par „Debesu čūsku.”
Daudzi narkotiku Dimetiltriptamīna (dimethyltryptamine – aktīva sastāvdaļa daudzu Dienvidamerikas šamaņu zāļu devās, tādās, kā, piemēram, ayahuasca) lietotāji halucināciju laikā redzējuši reptiļveida humanoīdus vai nemateriālas reptiļveida būtības (Strasmans, 2000.gads).

Eiropa. Leģendārais pirmais Atēnu ķēniņš Kekrops bijis pa pusei cilvēks, pa pusei čūska, tāds bija arī viņa dēls. Titāni un giganti sengrieķu mitoloģijā dažreiz attēloti kā spārnotas cilvēkiem līdzīgas būtnes ar čūskām kāju vietā, piemēram, tādi viņi tiek attēloti Pergamas tempļa altāra ciļņos. Viena cilnī redzams gigants Klitejs, kuram kāju vietā lokās čūsku grīstes.
Auksto ziemeļvēja dievu Boreju Pausānijs aprakstījis kā spārnotu cilvēku ar čūskām kāju vietā.
Eiropiešu pūķi datē pēc seniem attēliem uz dažādiem arheoloģiskajiem materiālās kultūras pieminekļiem. Senākais piemērs literatūrā ir pūķis, kas sargāja zeltvilnas aunādu, kuras dēļ notika Argonautu brauciens uz Kolhīdu. Viduslaiku Eiropā stāsti par pūķiem kļuvuši vēl pat vienkāršāki. Tie nav attēloti humanoīdā formā un līdz ar to nav klasificējami kā reptilie humanoīdi, ja vien nav skaidri aprakstīts kā humanoīds.

Indija. Indiešu reliģiskajos tekstos un leģendās aprakstītās būtnes nagas/nagi ir čūskas, kas dzīvo pazemē un mijiedarbojās ar virszemē dzīvojošajiem cilvēkiem. Nagas spējot pieņemt cilvēka veidolu. Pēc kādas versijas, nagas kādreiz esot dzīvojušas kontinentā, kas atradies Indijas okeānā, tas nogrimis kāda katastrofā (Kumarau Kandan, Lemūrija?). Indiešu teksti ziņo arī par reptiļu rasi sauktu par sarpām. Indijas Syrictae bija cilvēku cilts ar čūskām līdzīgām nāsīm degunu vietā un čūskveida kājām.

Austrumāzija. Ķīnieši, korejieši un japāņi savās leģendās par pūķiem vai drakoniem runā viscaur savā ilgajā vēsturē un aptver fiziskās un nefiziskās formas, bet reti ir aprakstītas šo radījumu humanoīdas formas, kaut gan tie spēja pieņemt cilvēka veidolu.
Japāņu mītos aprakstītās kapas būtībā ir reptilie humanoīdi.
Ķīna, Korejā un Japānā nostāsti apraksta zemūdens karaļvalsti, kur dzīvoja pūķu/dragonu karalis un viņa pēcnācēji. Vēl, kas ir interesanti, ka šie nostāti vēsta par cilvēku izcelšanos no pūķu/dragonu rases. Āzijas imperatori bieži pretendēja uz šādu izcelšanos, kuri ticēja, ka spēj pēc pašu gribas pāriet no cilvēka uz pūķa veidolu. Lai kā, Austrumu tradīcijās pūķis raksturots biežāk kā labs, nekā ļauns.

Vidējie Austrumi. Vidējos Austrumos reptiļveida radījumi klasificēti no zināmajiem džiniem līdz pūķiem un čūskām- cilvēkiem un par tiem saglabājušies nostāsti kopš antīkā laikmeta. Vienā no apokrifu grāmatām, pazaudētajā Džašera (Jasher) grāmatā ir aprakstīta čūsku rase.
1.Mozus grāmatā Dievs sodīja čūsku par Ievas maldināšanu, kura ēda augli no labā un ļaunā atzīšanas koka (Genesis 3:14). Tradicionāli daudzi ir uzskatījuši to par norādi, ka pirms šī incidenta čūskai bijušas kājas. Tāpēc tā Rietumu mākslā bieži attēlota kā humanoīds (sieviete) ar čūskas asti un dažreiz ar pēdām, kas līdzīgas ķirzaki.
Viduslaikos līdz pat modernajam laikmetam Velnu bieži iztēlojas kā humanoīdu ar reptiļa pazīmēm, tās tika piedēvētas visiem dēmoniem. Bet Jaunās Derības Atklāsmes grāmatā (12:9) uzzinām, ka Genesi minētā čūska bija Sātans (pūķis, velns, Sātans, senā čūska u.c.). Čūska Ēdenes dārzā bija pats Sātans, skaista, pārdabiska būtne (viens no diviem, vai nu vārds čūska jāsaprot simboliski vai arī viņš parasti parādījās pūķa/čūskas veidolā).

Āfrika. Āfrikā diezgan daudzi šamaņi apgalvo, ka nes plašās ezoteriskas zināšanas par reptiļu rasi, kurus sauc par čitauriem un, kuri kontrolē Zemi. Viņi arī apgalvo, ka reptiļi radīja un izmantoja viņus darbos savās zelta raktuvēs.

Senā Ēģipte. Seno ēģiptiešu dievs Sebeks ikonogrāfijā bija attēlots kā vīrietis ar krokodila galvu. Senajā Frīģijā izrakumos uzietas divas statuetes - Izīdas un Serāpija (Ozīrisa), kas savā starpā mezglā sasējuši čūsku astes. Ozīrisam uz galvas atrodas "svētais groziņš" - kalatoss. Citā turpat uzietajā bareljefā Izīda attēlota viena ar čūskas asti.

Mūsdienu liecības. Pat mūsu laikos diezgan daudz cilvēku liecina par sastapšanos ar reptiļveida humanoīdiem. Daudzi no šiem gadījumiem ir saistīti ar NLO: cilvēki, kurus bija nolaupījuši citplanētieši, vēlāk apgalvoja, ka viņi kontaktējušies ar reptiļveida radījumiem.

Aijavaskas pieredze. Milzum daudz liecību par reptiloīdu tipa novērojumiem aijavaskas seansu laikā. 
Maikla Hārnera pieredze. Amerikāņu antropologs un šamanisma pētnieks M.Hārners apmēram gadu dzīvojis pie konibu indiāņiem un pētījis to kultūru. Pētījumi vedušies sekmīgi, taču zinātnieks neesot varējis izdibinat neko par viņu reliģiju, jo tie visi kā viens izvairījušies runāt par pārdabiskām lietām. Tad kāds no indiāņiem piedāvājis zinātniekam izdzert "svēto" dzērienu, ko viņš arī izdarījis. Un tā viņš 1961.gadā kļuva par vienu no pirmajiem Rietumu civilizācijas cilvēkiem, kas uz sevis izmēģināja aijavaskas dzērienu.
Rezultātā Hārners redzējis daudzskaitlīgas vīzijas. Tas notika Amazones baseinā pie konibu indiāņiem, ciemā pie Ukajali upes. Efekts bija ļoti spilgts, un Hārners iepazinās ar pūķveidīgiem radījumiem: "Šie radījumi parādīja man, kā viņi radījuši dzīvību uz planētas. Tas tika izdarīts tālab, lai noslēptos starp daudzajām formām, tādejādi nomaskētu savu klātieni. Un, lūk, manā priekšā ar patiesi neiedomājamu ticamību noņirbēja viss augu un dzīvnieku radību lieliskums. Es uzzināju, ka šie pūķveidīgie radījumi atrodas visu dzīvības formu iekšienē, ieskaitot arī cilvēkus. Tieši viņi bija īstie planētas un visas cilvēces saimnieki - tā viņi man to apskaidroja. Mēs, cilvēki, nebijām nekas cits kā ietvars šiem radījumiem. Lūk kādēļ viņi varēja runāt ar mani tieši man no iekšienes. Palūkojoties atpakaļ, es varētu piemetināt, ka šie radījumi kaut kādā ziņā bija līdzīgi DNS, lai gan tolaik, 1961.gadā, man nebija nekādas nojēgas par DNS." (Michael Harner, "The Way of the Shaman," Harper, Sanfranciska, 1980.g., 4.lpp.)
Vēl viens Hārnera teksta tulkojums (no avota krievu valodā): "Manā priekšā atklājās planēta Zeme - kāda tā bijusi pirms miljardiem gadu, kad uz tās vēl nebija dzīvības. Pēc tam no debesīm sāka krist simtiem melnu graudiņu. Tie nolaidās manā priekšā mēmās ainavas vidū. Tad es ieraudzīju, ka šie "graudiņi" īstenībā ir milzīgas būtnes ar melnu zaigojošu ādu, spārniem kā pterodaktiļiem, bet ar rumpi, kas atgādināja vaļus. Izsitušies no spēkiem pēc bezgalīgi ilga ceļojuma, tie piezemējās, gurdi vēdinot spārniem. Radījumi ierunājās ar mani domu valodā. Viņi man paskaidroja, ka glābjas bēgot no kaut kā, kas atrodas kosmosā, un lūk, ieradušies uz Zemes, viņi cer paglābties no sava ienaidnieka... Viņi man teica, ka viņi arī ir īstie planētas saimnieki, bet mēs, cilvēki, tikai viņu kalpi."
Viņš ieņēma ekvadoriešu nateta pie dživaro cilts indiāņiem: „es atklāju, ka, atrodoties pie apziņas, esmu pārvietojies uz pasauli, kādu iepriekš nemaz nespētu iztēloties. Es satiku cilvēkus ar putnu galvām, kā arī pūķiem līdzīgus radījumus, kas paskaidroja, ka viņi arī ir šīs pasaules patiesie dievi. Es nodrošinājos ar citu ārpuszemes palīgu atbalstu, provēju lidot uz galaktikas tālajām nomalēm. Iegrimis transā, kurā pārdabiskais likās dabisks, es sapratu, ka antropologi, ieskaitot arī mani pašu, nopietni nav novērtējuši narkotiku ietekmi uz aborigēnu pasaules uzskatu.”

Zinātniskās spekulācijas. 1982.gadā publicētajā domu eksperimentā Kanādas Nacionālā muzeja (Otavā) mugurkaulnieku fosiliju kurators, paleontologs Deils Rasels pieņēma, ka Čiksulubas (Chicxulub) meteorīts pirms 65 miljoniem gadu neiznīcināja visus dinozaurus, divkajainos plēsoņas (theropods), kuri eksistēja tajā paša laikā, tādi, kā, piemēram, Troodon, varēja evolūcijas procesā kļūt par inteliģentām būtnēm ar cilvēkam līdzīgu ķermeņa uzbūvi. Troodontīdiem bija pirksti, ar kuriem tie spēja satvert un turēt objektus un binokulāra redze.
Līdzīgi troodontīdu dzimtas dinozauriem, šiem iedomātajiem radījumiem, kurus Rasels nosauca par „dinozaurīdiem,” varēja būt lielas acis un trīs pirksti katrā rokā un viens no tiem varēja būt daļēji pretstatīts. Tāpat līdzīgi mūsdienu reptiļiem (un putniem), to ģenitālijas varēja būt iekšējas. To valoda varēja skanēt līdzīgi putnu dziedāšanai.
Rasela fantastiskās spekulācijas sastapās ar kriticismu no citiem paleontologiem, no kuriem daudzi aizradīja, ka Rasela „dinozaurīdi” ir pārāk atropomorfiski (cilvēkam pielīdzināti). Gregorijs S.Pauls (Gregory S.Paul - 1988.gads) un Tomass R.Holcs (Thomas R.Holtz) jaunākais, uzskatīja tos par „aizdomīgi cilvēciskiem," un apgalvoja, ka lielsmadzeņainie, augsti inteliģentie troodontīdi varēja saglabāt tipveida teropodu ķermeņa uzbūvi, ar horizontālu stāju un garu asti, un varbūt spēja ietekmēt objektus ar snuķi un kājām.

Konspiratīvās teorijas. Daudzas sazvērestību teorijās ir iesaistīti ārpuszemes vai Zemes izcelsmes reptiļi/reptiļveidīgie humanoīdi. Daudzi apgalvo, ka tā sauktie pelēči (greys) īstenībā ir reptiļi un varētu iedalīt kategorijā „reptoīdi,” citi turpretī uzskata, ka reptoīdi ir pavisam atšķirīga citplanētiešu suga, kura sadarbojās ar pelēčiem, vai arī ir tiem opozīcijā. Daži ufologi apgalvo, ka reptiļveidīgie citplanētieši spēj mainīt savu veidolu (Deivids Aiks, 2004.gads).
Viens no agrākajiem ziņojumiem ir no Ašlandas (Nebraskā) policijas virsnieka Herberta Širmera (Herbert Schirmer). Širmers apgalvoja, ka 1967.gada 3.decembrī ticis NLO nolaupīts, kur viņš redzēja humanoīdas būtnes, augumā no 4 pēdām, 6 collām līdz 5 pēdām, kuras bija tērpušās cieši pieguļošas sudraboti pelēkās uniformās, zābakos un cimdos. Viņu galvas bija planakas un garākas nekā cilvēku galvas. Citplanētiešu sejas ādas krāsa bija pelēkbalta, plats deguns, mutes vietā tikai šķēlums, kas nekustējās pat tad, kad viņi runāja. Viņu acis bija mazliet slīpas. Kaut arī viņu ārējais izskats tikai nedaudz līdzinājās reptiļu, šīs būtnes nēsāja spārnotas čūskas emblēmu krūšukurvja kreisajā pusē. Širmers apgalvoja, ka būtnes ir no citas galaktikas un viņiem ir bāzes uz Zemes.
Džons Rods (John Rhodes) bija pirmais cilvēks, kurš nopietni izpētīja un publicēja tagadējās liecības par kontaktiem ar reptiļveida humanoīdiem. 1997.gadā viņš izveidoja Reptoids.com Research Center, kur savāca, pārbaudīja un prezentēja reptoīdu aktivitātes liecības. Viņš arī uzstājās televīzijas un radio raidījumos, sniedza intervijas par saviem atklājumiem un zinātnes atbalstu teorijai par reptoīdajiem humanoīdiem. Rods apgalvojis, ka vairākums reptiļveida humanoīdu ir dinozauru pēcteči, viņi ir Zemes dzīvības evolūcijas produkts. Viņš arī apgalvoja, ka cilvēku uzmanība bija tikusi tīšuprāt novirzīta no pazemes pasaules uz tumšo Kosmosu, tādā veidā reptoīdu uzturēšanās vieta - pazemes pasaule un zudušās senās civilizācijas varēja palikt noslēpumā. Viņš vēl piebilda, ka apgalvojumi par to, ka daudzi politiķi ir cilvēka veidolu pieņēmuši reptiļi, ir pilnīgi nepamatoti un, ka tādi ziņojumi vienkārši ir kolektīvā baiļu un vainas apziņas projicēšanās pasaules stāvoklī.
Apakšzemes nacistu draugu superrase dažreiz ir apvienota ar stāstiem par reptiļveidīgajiem humanoīdiem, un arī ar telekinētisko superrasi, kas aprakstīta Vril: Nākošās rases spēks. The Coming of Tan autors un pastāvīgais Howard Stern viesis Rilejs Martins (Riley Martin) apgalvoja, ka viņam ir personīgas zināšanas par ļaunprātīgu reptiļu rasi - tergziāniem (Targzissians), kura koeksistē kopā ar 6 citiem citplanētiešu tipiem uz mātes kosmosa kuģa netālu no Saturna.
Pauls Šoklijs (Paul Shockley) arī izteicies par ļaunprātīgajām reptiļveida būtnēm. Lai kā, viņš paskaidroja, tomēr viņš neuzskata, ka visi reptiļveidīgie humanoīdi ir ļaunprātīgi un, ka starp tiem ir arī cilvēcei labvēlīgas sugas.
Pēc Deivida Aika (David Icke), reptiļveida humanoīdi ir vispasaules sazvērestības vadošais spēks, kas, izmantojot manipulācijas, tiecas iegūt kontroli par cilvēci. Viņš apgalvo, ka daudzi pasaules līderi, no Džordža Buša līdz Liebritānijas karaliskās ģimenes locekļiem īstenībā ir 7 pēdas liela auguma, asinis dzeroši (blood-drinking) reptiļi no Pūķa Alfas.
Sarunā ar Deividu Aiku Velsas princeses Dianas uzticības persona Kristīne Ficdžeralde apgalvoja, ka Diana viņai teikusi, ka karaliskajā ģimenē ir reptiļveidīgie citplanētieši un, ka viņi spējot mainīt ārējo veidolu. Deivids Aiks un citi apgalvo, ka ASV prezidents Džordžs Bušs un viņa ģimene ir šīs tās pašas asinsradniecības daļa (Deivids Aiks, 2004.gads). Ne tikai Džordžs Bušs jaunākais, bet arī Bils Klintons un Hilarija Klintone esot reptoīdi.
Pie repotoīdiem tika pieskaitīts Donalds Ramsfelds (bija ASV aizsardzības ministrs), ASV ģenerālprokurors Džons Ekšrofts, valsts sekretārs Kolins Pauels un veselības aizsardzības un sociālo dienestu ministrs Tomijs Tompsons.
Aika apgalvojumi, ka daudzi ASV prezidenti bijuši un ir reptiļveida humanoīdi, pamatojas uz viņa Eiropas karalisko ģimeņu ģenealoģiskās radniecības pētījumiem. Viņa skatījumā, ASV ārpolitika pēc 2001.gada 11.septembra ir reptiļveidīgo citplanētiešu sazvērestības rezultāts nolūkā pakļaut cilvēci.
Aiks teoretizē arī, ka reptiļveidīgie citplanētieši ieradušies šurp ir no Drakona zvaigznāja. Viens reptiļu tips, kurus cilvēki, kā viņi liecina savās liecībās, redzējuši sastapšanās laikā, līdzinās reptoīdiem, kas minēti Džona Roda un Reptoids Research Center pētījumos. Līdzīgi daudzajām sazvērestību teorijām, pierādīt Aika hipotēzes ir neiespējami, bet viņš turpina tās popularizēt savās grāmatās un dod izteiksmīgas saistības, kas pamatojas priekšstatu klasifikācijā pēc Jaunā laikmeta viņa politiskajos uzskatos.
To vidū, kas pauž negatīvus viedokļus par reptiļveida humanoīdiem, ir Ketija Obraijena (Cathy O`Brien), sieviete, kura apgalvo, ka ir CIA MKULTRA smadzeņu skalošanas upuris. Obraijena savā grāmatā The Trance-formation of America saka, ka viņa bijusi lieciniece Džordža Buša fiziskai pārtapšanai reptiļveida citplanētiešu būtnē. Viņa to racionāli izskaidroja kā iespējams radītu hologrāfisku ilūziju kā daļu no viņas smadzeņu skalošanas, programmēšanas. Arizona Vaildere ziņo par līdzīgi novērotiem prominentu politiķu pārvešanās reptiļveida būtnēs gadījumiem iluminātu asins rituāla laikā.
Patriks Belringers (Patrick Bellringer) arī apgalvo, ka Džordžs Bušs ir reptilis.

Zakarija Sitčina skatījumā. Zakarijs Sitčins apgalvo, ka ir iztulkojis šumeru māla plāksnīšu tekstus, kuros vēstīts par atnācēju rasi, kura radīja cilvēku, lai to izmantotu kā vergu savās raktuvēs Āfrikā. Atnācēju rase šumeru tekstos tiek saukta par anunnakiem un Sitčins apgalvo, ka melngalvainos cilvēkus (šumerus) radījušas šīs būtnes, sajaucot cilvēku un dzīvnieku dzīvības esenci. Saskaņā ar Sitčinu melngalvanie cilvēki uzskatāmi par savu radītāju vergiem. Šumeru māla plāksnīšu teksti ziņo, ka melngalvainie cilvēki tikuši radīti vietā, kura šumeru tekstos saukta par Abzu un, kura atbilst Rietumāfrikai.
Karalisko ģimeņu locekļi bija „pūķa” un cilvēka krustojums, vai arī viņi bija tieši saules dieva Šamaša pēcnācēji. Pretēji Deivida Aika apgalvojumiem, karalisko ģimenes locekļu drakoniskais saules aspekts neatbilst anunnakiem, bet atšķirīgai dievu šķirai. Šumeru panteonā anunnaki sastādīja tikai 23 dievus, ietverot Enlilu (vēja/gaisa pavēlnieku) un Enki (Zemes kungu). Citi dievi nebija anunnaki, bet varēja būt Saules dieva iemiesojumi, vai arī tika aprakstīti kā Sir vai pūķi Babilonijas mītos. Vārds Sir acīmredzot nozīmē „Liela čūska” un tiek saistīts ar sanskrita vārdu sarpa, kas tika izmantots aprakstot lielos „pūķu- dievus,” kuri valdīja un radīja savdabīgo dravīdu kultūru.
Sitčins ierosina domu, ka anunnaki varbūt vēl aizvien eksistē kaut kādā formā un, iespējams, ka kaut kādā veidā ietekmē cilvēci. Pēc senajiem tekstiem tiek spekulēts ar amfībijām, reptiļiem vai it kā ar reptiļiem.
Pēc Arizones Vailderes, kura apgalvo, ka bijusi smadzeņu skalošanas MK-Ultra objekts, Sitčins ir savienība ar reptiļiem kā dezinformācijas aģents. Viņa apgalvo, ka ir redzējusi viņu kopā ar citiem shape-shifting reptiļiem apmeklējam augsta līmeņa pasaules „elites” svinībās. Viņa apgalvo, ka ir bijusi smadzeņu skalošanas objekts, gatavojot viņu par „aculiecinieci,” kas sastāda ziņojumus par aizdomīgām personām. Lorenss Gārdners, vēsturnieks un daudzu citu titulu īpašnieks, apgalvo, ka „pūķu asins līnija” tika radīta senajā Šumera, kad reptiļveida citplanētieši (anunnaki) nolaidās Persijas līča rajonā un radīja karalisko asins līniju ar gēnu inženierijas palīdzību.
Stjuarts Sverdlovs (Stewart Swerdlow) pretendē uz plašām zināšanām par citplanētiešu iejaukšanos cilvēces sabiedrībā un apraksta detaļās reptiļu rases - drakonīdu, kas nākot no Pūķa zvaigžņu sistēmas, aktivitātes. Viņš arī piemin labvēlīgu reptiļu rasi, ko nodevējis par anunnakiem, kas Āfrikā radīja negroīdu rasi. Vēl viņš apgalvo, ka viņa tēzes atbalsta šumeru māla plāksnīšu teksti, kā arī vietējo Āfrikas cilšu vēsture, piemēram, zulusu vēsture, kā arī fiziskas liecības, piemēram, senas raktuves, kuras atklāja angļu-amerikāņu korporācija, ir datējamas ar 60 000.g.pmē.

Metafiziskajos mītos pamatotas metaforas. Reptiļi ir viņu senču rases kariešu (Carians) radīti. Viņi evolucionēja uz Pūķa Alfas planetas Oriona zvaigznājā. Karaliskā reptiļu līnija ir pūķi vai spārnotie pūķi no El dinastijas. Reptiļiem ir divas galvenās subrases: spārnotās čūskas un lizardīti. Reptiļiem ir ļoti sarežģītas universālas likumu zināšanas, un, domājams, tie ir atbildīgi par Mistēriju skolu mācībām uz Zemes. Reptiļiem, iespējams, bija kariešu dota radīta dienaskārtība. Viņi pārvietojās cauri visumam un iznīcināja ikvienu eksistējošu civilizāciju, ko atrada savā ceļa, radot no jauna vai arī nomainot DNS kodus.

Reptiļu humanoīdu un pelēču attiecības. Daudzu kontaktieru liecības par cilvēku un citplanētiešu kontaktiem, reptiļi parādās kopā ar pelēčiem. No vairākām liecībām izriet tas, ka pelēči ir reptiļu humanoīdu pakalpiņi vai arī viņu sabiedrotie. Pelēči šajos ziņojumos tiek raksturoti kā tehniskie darbinieki. Daži cilvēki ziņojuši, ka viņi ir nežēlīgi, citi, ka viņi ir visai labvēlīgi.
Ir izteikta doma, ka viņi (laikam jau runa ir par pelēčiem) ir šeit, lai sagatavotu mūs nākamajai evolūcijas pakāpei. Daži saka, ka pelēči ir šeit, lai iedvestu jaunu dzīvību savai izmirstošajai rasei, veicot ģenētiskas manipulācijas ar cilvēka DNS. Citi saka, ka viņi ir izlūki, līdzdalībnieki reptiļu invāzijā.
Saskaņā ar Andromediaņiem (nu, tiem, kas no Andromēdas!), pelēči mūs apmāca karot viņu karā pret drakonīdiem(viena no viņu kungu rasēm), kad viņi nokļūs šeit, tāpēc viņi ir ieradušies, lai izmantotu mūs kā kareivjus. Tiešām līdzīgi, kad mūsu militāristi sūta kājniekus un jūras kara kājniekus, šie iedveš vēlēšanos kādam būt pirmajam krastā. Tajā pašā laikā viņi sēdētu savos kosmosa kuģos un vērotu kaujas gaitu. Viņi ir izvēlējušies mūsu pasauli par kaujas lauku.
Tajā pašā laikā viņi darbojās, lai sagatavotu Zemi tās jaunajiem valdniekiem - reptiļu humanoīdiem, droši vien.

Iespējamās reptiloīdu atliekas.
Lopesa reptiloīds. Prerse to nosaukusi par cilvēku-pūķi. Meksikāņu fermeris Morao Lopess saticis divus tādus radījumus savā laukā. Lielākais aizbēdzis, bet mazāko viņš izbīlī nositis ar grābekli un noslīcinājis, pēcāk apracis. Pēc tam, kad par notikušo ieinteresējās žurnālisti, TV kameru klātbūtnē fermeris neradījumu izracis un nodevis izpētei speciālistiem. Par izpētes rezultātiem ir neapstiprinātas ziņas: DNS it kā neesot tāds nevienai būtnei uz Zemes, bet atgādinājis ķirzakas DNS. Tomēr galvas smadzenes līdzinājušās cilvēka smadzenēm.
Pats fermeris drīz vien gājis bojā neskaidros apstākļos. Viņš sadedzis noparkotā mašīnā, pie tam uguns temperatūra bijusi 5 reizes augstāka par parasto.

Aligatorcilvēks. Tādu vēl pirms cilvēka-pūķa esot noķēruši divi aligatoru mednieki Floridā (XX gs. 90.gados?). Autoratīvs paleontologs Saimons Šuts izlasīja par šo sensāciju avīzē un tūdaļ ieradās notikuma vietā. Profesoram esot tikušas tikai dažas stundas pētījumiem, pēc kam šo cilvēku-reptīli aizveduši kara mediķi. Profesors gaidījis, ka radījums ierunāsies, taču tas iešņācās kā jebkurš no aligatoriem, samanījis briesmas.
Ārēji bijis redzams, ka ķermeņa augšdaļa - galva, rokas, krūšu kurvis - ir cilvēkam līdzīgi, bet ķermeņa apakšdaļa pāriet aligatorā. Lielais galvas izmērs liecina, ka radījumam bijušas cilvēka izmēra smadzenes. Izteiktas versijas, ka radījums bijis mutants vai arī kāds evolūcijas atzars.

Ikas akmeņos. Šais stipri apstrīdētajos akmeņu zīmējumos attēloti arī cilvēki ar kaula plāksnītēm uz muguras, kā dinozauriem.

Reptiloīdi popkultūrā. Pirmais popkultūras darbs, kurā tēlotas ķirzakveidīgas saprātīgas būtnes ir XX gs. 30.gadu fantastikas stāsti "Konans Barbars." Tajos stāsta varonis cīnījās ar nežēlīgu ķirzakcilvēku rasi. Šo stāstu autos Roberts Hovards bija iedvesmojies no krievu mistiķes helēnas Blavatskas darbiem, kuros tā aprakstīja nogrimušo Atlantīdu un pūķcilvēkus.
Seriāla "Star Trek" sērijā ar nosaukumu "Arēna" atveidots Atnācējs vārdā Gorns - ļoti stiprs, ar zaļu zvīņainu ādu un čūskas acīm.
Mūsdienās galvenais šī sazvērstību stāsta vaininieks ir Deivids Aiks, kas 1999.gadā publicēja grāmatu, kurā brīdināja sabiedrību, ka asins dzeroši, formu mainosi ķirzakveida Atnācēji ir iefiltrējušies mūsu sabuiedrībā un, slēpjoties aiz cilvēku izskata, kontrolē visus pasaules notikumus. Viņš apgalvoja, ka reptiloīdi mīt uz Zemes jau tūkstošiem gadu - tādi bijuši merovingi, mūsdienās tie ir britu monarhu ģimene, Buša ģimene ASV, kā arī Rotšīldi.
Jūtūba video vietnē parādījās videorullītis ar ķirzakcilveku, kas apsargā B.Obamu.

Saites.
Atnācēju klasifikācija.