Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Budžeta plānošana pirms Ziemassvētku iepirkšanās

[Reklāmas materiāls]

Ziemassvētku laikā nereti gadās iztērēt daudz vairāk naudas nekā varam atļauties. Pēc tam nākas ņemt kredītus internetā jeb online sesxebi, lai varētu aizlāpīt svētku laikā radītos robus personīgajā budžetā, bet tas finansiālo situāciju var vēl vairāk pasliktināt. Vairumā gadījumu pie šādas situācijas ir vainojams nevis naudas trūkums, bet gan nepareiza budžeta plānošana. Lai izvairītos no liekām problēmām, ņemiet vērā sekojošos budžeta plānošanas soļus vēl pirms Ziemassvētku iepirkšanās.

Vispirms izplānojiet, cik daudz naudas varat atļauties tērēt Ziemassvētku pirkumiem, lai nesabojātu savu finansiālo situāciju. Aprēķiniet, cik daudz naudas jums vajadzēs, lai segtu visus tekošos rēķinus un izdevumus par pārtiku, mājsaimniecības precēm, transportu un citām lietām visa mēneša garumā. Atņemiet šo summu no saviem ienākumiem, un atlikušo naudu varēsit tērēt Ziemassvētku svinību sarīkošanai un dāvanu iegādei. Vēl gan būtu ieteicams nedaudz naudas atstāt arī neparedzētiem tēriņiem, lai jūs būtu pilnīgi droši, ka naudas pēc tam nepietrūks.

Kad esat aprēķinājuši summu, kādu varat atļauties tērēt, būtu ieteicams Ziemassvētkiem paredzēto naudu nodalīt no pārējām finansēm. Vislabākais veids ir izņemt skaidru naudu un ar to arī veikt visus pirkumus. Ja jums ir vairāki bankas konti, tad varat naudu arī pārskaitīt uz atsevišķu kontu. Ja Ziemassvētkiem paredzētā nauda atradīsies vienā bankas kontā ar pārējo naudu, var gadīties, ka budžeta plānošanai tāpat nebūs jēgas, jo būs ļoti viegli pārtērēt budžetu. Ja nauda būs atlikta atsevišķi, nevis tikai teorētiski nodalīta, varēsit droši to tērēt, nebaidoties, ka nejauši iztērēsit vairāk nekā plānots.

Vēl Ziemassvētkiem paredzēto naudu būtu ieteicams jau uzreiz sadalīt pa izdevumu kategorijām. Tas palīdzēs izvairīties no situācijas, ka lielākā daļa naudas tiek iztērēta vienai konkrētai lietai un visam citam tās pietrūkt. Jo sīkākas būs šīs izdevumu kategorijas, jo mazāka iespēja, ka kādai lietai iztērēsit pārāk daudz naudas. Izdomājiet, cik varat tērēt katrai dāvanai, rotājumiem, pārtikai utt. Tad nebūs vajadzības tērēt naudu, kas paredzēta rēķiniem un ikdienas pirkumiem.

Kad jau jāsāk domāt par pašu iepirkšanās procesu, sāciet ar cenu izpēti. Izdomājiet, ko tieši jums vajadzēs iegādāties, un meklējiet, kur to visu var nopirkt pēc iespējas lētāk. Noteikti izpētiet interneta veikalu un mazumtirdzniecības platformu piedāvājumus, jo tajās dažādām precēm bieži vien tiek piedāvātas daudz zemākas cenas. Meklējiet arī atlaides, īpašos piedāvājumus un citus izdevīgus darījumus. Arī pērkot rotājumus vai ēdienu svētku galdam, izstaigājiet vairākus veikalus, lai atrastu pašus labākos un lētākos produktus.

Lai varētu vieglāk sekot līdzi visiem saviem tēriņiem, izmantojiet kādu no budžeta plānošanas mobilajām aplikācijām. Tas ir ļoti vienkāršs un ērts veids, kā padarīt savas finanses pārskatāmas, turklāt tas var palīdzēt arī motivēt sevi netērēt vairāk nekā paredzēts. Redzot, cik naudas jums ir, kur tā paliek, cik jums ir atlicis utt., būs daudz vienkāršāk nepadoties kārdinājumam un veikt spontānus, nevajadzīgus pirkumus. Ja modernās tehnoloģijas neizmantojat, tad varat visus izdevumus vienkārši pierakstīt.

Ja sekosit šiem budžeta plānošanas soļiem, lielie svētku tēriņi nespēs nodarīt neko ļaunu jūsu personīgajam budžetam, un nebūs nekādas nepieciešamības ņemt kredītus vai ievērot drastiskus taupības plānus pēc svētkiem. Ja visu darīsit pēc plāna un nepadosities kārdinājumiem, iztērēsiet tikai tik daudz, cik patiešām varat atļauties. Citus noderīgus padomus par finansēm meklējiet portālā CredMe.eu.