Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Sekss, seksualitāte, dzimumakts, pārošanās

Dzimumtieksme.

Tā saistīta ar iemīlēšanos, kas ir ķīmija - sākotnējā tās fāzē organisms izstrādā amfetamīnam līdzīgu vielu, kas izraisa eiforiju. Tai seko pieķeršanās fāze ar endorfīna izstrādi, kas nodrošina drošības izjūtu un mieru. Tātad vēlme būt kopā ar kādu ir ķīmiski iebūvēta cilvēkā.

Vārds "sekss" izdomāts tikai 1382.gadā.

Senās reliģijas uzskata, ka sekss ir dieva dāvana.
"Persika zars." Senindiešu traktāts. "Dvēseļu tiekšanās vienai pēc otras rada draudzību. Prātu tiekšanās vienam pret otru rada cieņu, bet ķermeņu tiekšanās - kaisli. Un tikai visu triju tiekšanos apvienojums rada mīlestību."
Senindiešu mīlas tehnikas traktāts apgalvo: ja esat sasnieguši spēju mīlēties patiesi atbrīvoti, jums pietiks pat ar vienu reizi, lai aizdegtā liesma jūs sildītu mēnešiem.

Interesanti, ka vienīgie dzīvnieki, kas mīlējas prieka pēc, neskaitot cilvēkus, ir delfīni.

Vissenākais sekss. Austrālijā uzieta haizivjveidīgo mugurkaulnieku fosīlija Incisoscutum ritchiei, kas liecina, ka olšūna mātītes organismā apaugļota jau 365 miljonu gadu atpakaļ – augšdevona laikmetā. Zivs ķermenī bija ap 5 cm garš embrijs. Paleontologi ir pārliecināti, ka senais muguraulnieks apaugļots tāpat kā mūsdienu zīdītāj. Dzīvniekam bijušas dīvainas iegurņa spuras, kas, kā uzskata, kalpojušas, lai satvertu seksa partneri. Tā tas ir mūsdienu haizivīm. Senā zivs piederēja placodermu grupai.
Atradums zinātnieku rokās nonāca XX gs. 80.gados. Sākotnēji uzskatīja, ka kauliņi ir lielās zivs vakariņas, taču pavisam nesen tās pārbaudīja vēlreiz un pamanīja, ka tas ir embrijs.
Līdz tam tika domāts, ka primitīvās zivis izmantoja senāku vairošanās mehānismu, kad sperma un olšūna satiekas ūdenī ārpus zivs organisma.

Zinātnieki noteikuši, ka ultravioletais starojums veicina dzimumdziņu.
Rietumu sociālo zinātņu speciālists Mišels Fuko ļoti nenoteikti izteicies par homoseksualitāti par vienā no saviem pazīstamākajiem darbiem "Seksualitātes vēsture." (1976.g.) 

J.Zālīša sublimācijas teorija. "Sublimācija ir seksuālās enerģijas pārvēršana garīgajā enerģijā.Liela problēma ir tā, ka bērni uzsāk agru dzimumdzīvi un negrib vairs mācīties. Likumsakarība ir šāda: ja mēs neko ar savu bērnu nedarām, viņu nemācām, nepieradinām pie darba, tad viņu smadzenes pilnībā pārņem seksualitāte. Tur ir agresija un libido. Viens ņem virsroku. Viņā dzīvo tikai sekss. Bet sekss ir vajadzīgs, lai tauta vairotos, nevis izvirst pārmērībās. Seksualitāte cenšas pārņemt visu cilvēku, viņam nekas cits vairs neeksistē. Bet ja mēs seksualitāti pārvēršam garīgajā enerģijā (mācībās, darbā, dzimtenes un tautas aizsargāšanā sevis veidošanā, zinātnē, mākslā u.tml.), tad darbojas tā pati likumsakarība -sublimētā enerģija cenšas pārņemt visas smadzenes, ieņemot seksualitātes vietu. Cilvēks,kurš sublimējis savu seksuālo enerģiju, kļūst par labuzinātnieku, mākslinieku vai vienkāršispējīgu,pat ģeniālu cilvēku, kurš garīgā spēka ziņā ir pārāks par citiem. Tātad ar sublimācijas palīdzību mēs panākam talantu pamošanos, uzplaukumu un apliecināšanos." /"DDD," Nr. 13 (61), 2004.g. 22.jūn.-8.jūl./

Pie mums seksa nav! "Osipovas kundzes sprieduma aktualitāti ilustrēja ar 1986.gada teletiltu starp Ļeņingradu un Bostonu, kurā uz amerikāņu sievietes jautājumu "Vai pie jums ir sekss?" padomju sieviete atbildējusi "Pie mums seksa nav!" Taču es redzēju to teletiltu. Īstenībā padomju sieviete tur jautāja, ar kādām problēmām saskaras amerikāņu māte, audzinot bērnus. Amerikāniete atbildēja, ka telereklāmās viss grozās tikai ap seksu, un jautāja, vai pie jums ir tāpat. Uz to padomju sieviete atbildēja, ka mums seksa nav un mēs esam kategoriski pret. Un tūlīt no zāles kāds izlaboja: "Sekss mums ir, mums nav tādu reklāmu!" Pavisam sakarīga, jēgpilna saruna. Taču no tās ir uztaisīta mēme "Mums seksa nav," kam bija jāparāda, cik dumja ir tāda padomju sieviete." /Jānis Vanags, bīskaps, Nra.lv/

Tehnika. 20.09.2022. pievienota bilde. Raksts netika atrasts pirmajās 10 lpp.

Raksti.
Kāpēc zivis izvairās no atšķirīgiem partneriem.
Privātā dzīve akmens laikmeta sabiedrībās.

Sites.
Bioloģija un biologi.
Sekss ar Atnācējiem.