Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Seta I svētnīcas attēli Abīdā

Ārkārtīgi neparasti hieroglifi, kas XIX gs. otrajā pusē uzieti Seta I svētnīcas griestos Abīdā.

Šīs svētnīcas ieejas hallē uz kādas griestu sijas starp daudziem citiem šķietami tehniskas nozīmes hieroglifiem saskatāmi trīs īpaši hieroglifi, kurus bez īpašām pūlēm var atpazīt kā helikoptera, kaujas tanka/lielgaballaivas un zemūdenes attēlus. Zem šiem attēlojumiem, iespējams, iegravēts arī otrādi apgriezta šaujamieroča (pistoles) attēls.

Kāds eģiptologs, kurš 1990.gadā Senās Astronautikas biedrības pārstāvjus iepazīstināja ar šiem attēliem teica: "Nekur citur jūs neatradīsiet tanka hieroglifus, respektīvi hieroglifus, kas tā izskatās. Tie ir neizprotami attēli. Neviens cilvēks nezina, kas tas ir! Nav tādu hieroglifu, kas tik ļoti atgādinātu helikopteru... Šie attēli vienkārši šeit ir un neviens cilvēks tos nespēj izskaidrot..."

Seta I svētnīca šo reljefa zīmējumu ziņā ir tikpat vienreizīga, kā Hatoras svētnīca Denderā ar tur akmenī iekaltajiem, iespējams, milzīgo kvēlspuldžu attēliem.

R.Šohs (ģeologs, slavenais vertikālo ūdens eroziju atklājējs uz Sfinksas Gīzā) gan uzskata, ka laika gaitā hieroglifi tika ieskrāpēti virs vecajām rakstu zīmēm. Tam gan ir grūti piekrist. Lars A.Fišingers pamatoti noraida šo viedokli: "Taču nedz oriģinālā, nedz uz labām fotogrāfijam nekas nav saskatāms no veciem hieroglifiem. Tāpat nekur nav atrodamas pēdas, ka šeit kaut kas būtu nokasīts nost.”

Saites.
Senatnes lidaparāti. 
Amona-Ra svētnīcas attēli Karnakā.