Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Svetičovelas NLO attēls

Atrašanās vieta. Gruzija, Mchetas vēsturiskā pilsēta uz ziemeļiem no Tbilisi, Svetičoveli baznīca. Šī baznīca ir lielākā no vecajām Gruzijas baznīcām. Tajā apglabāti 10 gruzīnu ķēniņi.

Apraksts. Šajā baznīcā ir 300 gadus veca freska. Freskā, ko gleznojis anonīms mākslinieks ap 1650.gadu, attēlots krustā sistais Jēzus. Pie krusta zem Pestītāja kājām pulcējas daudz cilvēku. Romiešu karavīri sarunājas. Laikam pārrunā, vai patiesi krustā sistais cilvēks ir Dieva dēls, kā viņš bija apgalvojis. Citi cilvēki ir dziļu sēru pārņemti. Viņi, acīmredzot, ir Jēzus macekļi, jo galvas rotā oreols. Freskas aizmugurē ir uzgleznoti pilsētas aizsardzības mūri ar torņiem.
Pa labi un pa kreisi no krustā sistā Jēzus virs pilsētas mūriem attēloti divi lidojoši objekti, klasiskā NLO formā. No katra NLO raugās seja.
NLO kā Kristus krustā sišanas liecinieki? Vai, varbūt, XVII gs. Gruzijā tika debesīs novēroti NLO un nezināmais mākslinieks to iekomponējis gleznojuma kompozīcijā? Lai nu kā, bet šis NLO attēlojums parāda citplanētiešu visuresamību. Vēstures gaitā viņi novēroja cilvēku rosību, tikpat kā nejaucoties cilvēku darīšanās. No viņiem nav ko gaidīt palīdzību - ir parliecināts grāmatas "Sfinksu sindroms" autors, kas ir protestantu teologs Valters Jergs Langbeins.

www.aliens.lv komentārs. Mūsu redakcijai 2008.gada novembrī radās iespēja pašiem savām acīm pārliecināties par šis freskas esamību. Jāsaska, ka viss grāmatās rakstītais pilnībā atbilst patiesībai. Paši zīmējumi (tie ir vairāki, precīzāk - divi) gan ir jāpameklē, jo neatrodas vis uz baznīcas sienām, bet gan uz vienas no divām kolonnām, ieejot labajā pusē. Lai gan teikts, ka fotografēt nedrīkst, Gruzijā visai reti šādu aizliegumu uztver nopietni. Tādējādi redakcijas rīcībā nonākuši pavisam feini uzņēmumi, ko šeit arī publicējam. 

Saites.
NLO attēli senatnē.

Raksti.
Freska ar NLO Gruzijas baznīcā.