Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Sakāras šīfera disks

Kapenes. 1936.gadā arheologu grupa V.Emerija vadībā uzgāja kādu kapu Sakarā. Viss kapa komplekss sastāvēja no septiņām atsevišķām telpām. Sešas no tām bija domātas aizgājēja kapa piedevu glabāšanai. Tajās arheologi atrada liellopu kaulus un dažādus traukus ēdiena uzglabāšanai.
Septītā telpa bija kapa kamera. Diemžēl laupītāji bija apsteiguši arheologus. Kapa kamerā visapkārt mētājās sasisti trauki un visi dārgie rotājumi bija pazuduši. Laupītāji nemaz nebija jutuši pat elementāru cieņu pret mirušo. No līķa bija atdalīts galvaskauss un labā roka.

Vēsture. Kapenes ir 5000 gadus vecas. Uzraksti kapenēs vēsta, ka šeit apbedīts princis Zabu "Zvaigzne no Hora dzimtas," I dinastijas valdnieka Abšiba dēls. Princis Zabu dzīvojis ap 3000.g.pmē.

Mīklainais priekšmets. V.Emerijs kapa kameras centrā atrada savādu priekšmetu. Kapa kameras vidū mētājās kaudze šīfera gabalu, visi gludi pulēti, ļoti plāni un smalki. Arheologi šos šīfera gabalus salika kopā un nu viņu rokās bija savāds, pilnīgi nepazīstams priekšmets.

Priekšmeta izmēri:
1. Diametrs - 61 cm.
2. Biezums centrā sasniedza 10 cm.

Šīfera disku ar trim spārniem ietver šaurs ārējais gredzens. Priekšmeta vidū ir caurums, kas atgādina riteņa rumbu. Arheologiem šķita, ka priekšmets veidots tā, lai tas grieztos ap savu asi. Viņi tikai nevarēja pateikt, kas tas ir.

Hipotēzes. Lars A.Fišingers izsaka domu, ka priekšmets, varētu būt kāda lidaparāta dzinēja tehniskās detaļas atveidojums. Šīfera disks ir līdzīgs vai nu kuģa dzenskrūvei vai kāda dzinēja gaisa skrūvei. Viņš domā, ka šis priekšmets ir kargo kulta relikts.