Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tarapakaras tuksneša ģeoglifi

Atrašanās vieta. Čīles ziemeļos.

Atklāšana un izpēte. Par to ziņoja Čīles laikraksts El Mercurio 1968.gada 26.augustā. Par atklājumu jāpateicas Lautaro Nunjesam (Universidad del Norte), ģenerālim Edvardo Jensenam un amerikānim Delbertam Trovam, kuri veica šo lidojumu pār tuksnesi.

Objekti.
Robots – smiltīs iezīmēta stilizēta vīrieša figūra. 100 m liela, iezīmēta ar vulkāniskiem iežiem. Tā atrodas vientuļā, ap 200 m augstā pakalnā. Robota ķermenis ir četrstūrains kā kaste, kājas taisnas un uz tievā kakla novietota kvadrātveidīga galva ar 12 taisniem antenu radziņiem. Kreisā roka nolaista uz leju, labā nedaudz pacelta.
Cita grupa stilizētu figūru – atklāta pēc tam Pintadosas augstienēs, laikam kaut kur diezgan tuvu.
Elenladriljado platforma - it kā mākslīgi veidota. Atklāta 1968.gadā. Ar klintīm segtā plakankalne ir aptuveni 3 km gara un neskartajā vietā ap 800 m plata. Teritorija rada amfiteātra iespaidu. Šurp atgādātie 233 klinšu bluķi ir četrstūraini, 4-5 m augsti un 7-8 m gari. To svars ap 10 tonnām. Lai sēdētu akmens krēslos, augšstilbiem jābūt vismaz 4 m gariem!
Plakankalni var sasniegt tikai ar zirgiem. No nelielās apdzīvotās vietas Alto de Vilčesas līdz tai jājāj 3 stundas, 1260 m augstumā. Apkārtnē tika un tiek atrasti aizvēsturiski darbarīki.

Saites:
Ģeoglifu saraksts.