Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tīmeklis, internets

Tīmeklis pašmācībai ir labs, taču grābeklis tomēr ir labāks.

Vēsture. Nelielu eksperimentu 1976.gadā veica neliela zinātnieku grupa Kalifornijas Silīcija ielejas alus dārzā Rossotti ar mērķi ASV Aizsardzības ministrijas uzdevumā iemācīt saprasties militāro organizāciju izveidotā datortīklā ARPA-NET savienotajām iekārtām. Tobrīd tajā bija saslēgtas gandrīz 60 valdības aģentūras, augstskolas un militāras organizācijas, taču sazināšanāsbija apgrūtināta. Tā kopējā tīklā saslēdza dažus datorus, kas atradās dažādās vietās visai tālu viens no otra ASV – ARPA-NET. Ideja bija datu apmaiņā un informācijas saglabāšanā atomtrieciena gadījumā.
Šis veikums ļāva 2 gadus vēlāk publiskot uniersālus noteikumus datoru savstarpējai komunikācijai jeb tīmekļa protokolu.
Mūsdienu vaibstus internets ieguva 1989.gadā, kad jauns britu zinātnieks Tims Bērners-Lī (vēlāk Anglijā iecelts bruņinieku kārtā) aprakstīja World Wide Web konceptu, kasparedzēja tīmekli izmantot ne vien kā saziņas kanālu starp vairākiem datoriem, bet arī kā pastāvīgu vidi - vietu, kur glabājas informācija, kur to var sameklēt un kurā savā starpā sazinās cilvēki.
Šis pats tīmekļa vides izgudrotājs Tims Bērners-Lī tagad veido jaunu tīmekli, kas būtu draudzīgāks indivīdam un bez lielo organizāciju kontroles - tādēļ nodibināts uzņēmums Inrupt. Nelaime tā, ka lielās tīmekļa komānijas pārvērtušās "novērojumu platformās," diktē digitālās pasaules attīstības virzienus, spēj kontrolēt, kada informācija pieejama indivīdam. 
Pamazām decentralizācijas princips guva atzinību, sāka veidoties citi tīkli. Tagad tīmeklis ir ievadījis informācijas sabiedrības fāzē.
2009.gadā apstiprināta pāreja uz multilingvālo adrešu sistēmu. Tas nozīmē, ka turpmāk adreses varēs rakstīt arī kirilicā, arābu, ķīniešu un visās citās valodās. 

Tīmeklis lidmašīnās. Strādā pie kvantu lāzersistēmas izveides, kas lidmašīnas apgādās ar tīmekļa pieslēgumu. EKA kopā ar lidaparātu un satelītu ražotāju Airbus un Nīderlandes Praktisko zinātnisko pētījumu organizāciju šai sakarā izvērsusi projektu UltraAir, kas savukārt ir daļa no EKA projekta ScyLight (programmas mērķis attīstīt drošas lāzerakomunikacijas tehnoloģijas).

UltraAir projekts attīstoties, varētu padarīt pieejamu tīmekli ikvienā Zemes vietā.

Raksti.
Interneta lietošanas paradumi daudz atklāj par cilvēka personību.

Saites.
Datori.