Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tulija papiruss

The Tulli papyrus
Seno ēģiptiešu papiruss, kas satur senāko zināmo informāciju par iespējamu NLO novērojumu antīkās vēstures laikos Ēģiptē, visdrīzāk viltojums.

Apraksts. Nosaukums no tā, ka tas tiek glabāts Vatikāna muzeja eģiptoloģijas nodaļas vadītāja profesora A.Tuli kolekcijā, Vatikānā.

Atrašana. Profesors Alberto Tulijs bija Vatikāna Ēģiptes izpētes muzeja direktors, to atrada starp mirušā Vatikāna Ēģiptes muzeja direktora papīriem (cita informācija - atklāja kādā Kairas antikvariātā).
Parakstīts XV gs pmē. 

Saturs. Atzīts par Tutmesa III hronikas fragmentu un attiecināms uz 1500.g.pmē. Tāds apstrīdams tulkojums, kas vēsta par mirdzošu kosmisku objektu masveida parādīšanos Ēģiptes debesīs. Tātad tā varētu būt senākā rakstītā liecība par NLO.

"[Tutmesa III valdīšanas] 22.gadā dīvains liesmojošs disks ieradās no debesīm. Pēc vairākām dienām debesīs to kļuva arvien vairāk. Tie mirdzēja spožāk par sauli. Spēkpilns bija kvēlojošo disku izvietojums."

Tutmesa III valdīšanas "22.gada, ziemas trešajā mēnesī, pulksten sešos pēcpusdienā parādījās milzīgs regulāras formas priekšmets, kurš lēni virzījās uz dienvidiem."

Cits papirusa tulkojums vēsta: «Divdesmit otrajā gadā, trešajā ziemas mēnesī, dienas sestajā stundā Dzīves nama rakstveži ieraudzīja debesīs ugunīgu bumbu... Redzot šo dīvainību, rakstveži sabijās un krita gar zemi. Pēc vairākām dienām tādas pašas bumbas parādījās debesīs ļoti lielā skaitā. Tās ilgi vēroja karavīri ar pašu faraonu priekšgalā. Pēc tam bumbas pacēlās gaisā un aizlidoja, bet no debesīm sāka krist zivis un putni. Faraons lika atnest ziedojumus un sadedzināt tos, lai aizdzītu tumsas spēkus. Visu, kas notika tajā dienā, viņš lika ierakstīt Dzīves nama annālēs, lai liecība par notikušo saglabātos uz mūžīgiem laikiem."

Nezinām, kāds sakars tam ir ar Tulija papirusu, taču vēl ir minēts, ka faraona Tutmesa II NLO redzējuma stāsts iegravēts akmens stēlā: "Klausieties, jūs, dienvidu zemes, kas atrodas uz svētā "Abu zemju troņa" kalna, ļaudis. Lai top jums zināms brīnums, ko sūtījuši dievi Amons un Ra. Bija otrā nakts stunda, kad sardze saskaņā ar pavēli devās apgaitā. Pēkšņii dienvidos uzlēca nezināma zvaigzne - nekad iepriekš nekas tāds nebija noticis! Tā bija vērsta pret maniem ienaidniekiem un apžilbināja viņu sejas. Neviens ienaidnieks nespēja mums pretoties. Un mana varenība metās tiem virsū, un nebija vairs viņiem kaujas ratu! Es noslīcināju ienaidniekus viņu pašu asinīs."

Saites.
Antīkie NLO novērojumi.
Senās Ēģiptes rakstītie vēstures avoti.