Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tīras ieņemšana ar NLO

Izdomāts, līdz ar to ufoloģiju diskreditējošs stāsts, par to kā Maķedonijas Aleksandrs ieņēmis Tīru ar NLO palīdzību.

Itāļu autors Alberti Fenoljo atsaucas uz XIX gs. vācu helēnista Johana Droizena sarakstīto „Aleksandra Lielā vēsture”: „Cietoksnis bija nepieejams; tā sienas bija 50 pēdu (ap 18 m) augstas un bija saliktas tik stipras, ka neviena aplenkuma mašīna nebija spējīga tās sagraut. Tīrā bija tolaik labākie meistari, kas būvēja kaujas mašīnas, kuras spēja lidojumā pārtvert degošas bultas un katapultu lodes. Reiz virs maķedoniešu nometnes parādījās tā saucamie lidojošie vairogi, kas pārvietojās trijstūrī, pie tam, tas, kas atradās galvgalī, izmēros divkārt pārsniedza pārējos. Pavisam to bija pieci.” Nezināmais hronists pastāstīja, ka iesākumā tie lēni riņķojuši virs pilsētas, bet izbrīnītie kareivji abās pusēs vēroja tos. Pēkšņi lielais „vairogs” izmeta zibeni, kurš trāpīja cietokšņa mūrī, kas sabruka. Tad sekoja nākošie zibeņi, kas grāva mūrus un torņus it kā tie būtu no jēla māla. Izgruvumos ielauzās aplencēji. „Lidojošie vairogi” riņķoja virs pilsētas līdz tā tika pilnīgi ieņemta: „Tad tie pacēlās augšup un drīz nozuda debesīs.”

Aliens.lv redakcija saņēmās un pārbaudīja šo avotu. Varam apliecināt, ka J.Droizena grāmatā nekā tāda rakstīts nav un viss šīs notikums ir sākumā minētā itālieša izdomāts.

Vēlāk Aliens.lv sastapa rakstīto, ka šī epizode par NLO palīdzību Maķedonijas Aleksandram Tīras pilsētas ieņemšanā zināma no Jūlija Obeskvīna darbiem (arī mazticams!).

Saites.
NLO.