Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tibetas kosmiskās būves

Atrašanās vieta. Tibeta, Ciņhajas province. Pēc viena avota – netālu no Ih-Caidamas. Pēc otra – 40 km uz DR no Deliņas pilsētas. Tur atrodas Baihongas (Baigonga) kalns. Ziemeļu virzienā no kalna atrodas divi Mīlētāju ezeri – viens sāļš, bet otrs saldūdens. Vienu no ezeriem sauc par Tosona ezeru, un uz dienvidiem no tā atradās 50–60 m augsta platforma. Daba šeit ir mežonīga, neviens šeit nedzīvo, un, protams, nepastāv nekāda ražošana. Tikai dažreiz šeit ieklīst gani, kuri pārdzen ganāmpulkus.
Tikai 70 km attālumā no kompleksa Violetā kalna virsotnē atrodas Ķīnas Zinātņu akadēmijas astronomiskā observatorija ar uzriktētu jaudīgu radioteleskopu.

Apraksts. Būve(s) atrodas Tosona ezera dienvidu daļā. Tur ir piramīdai līdzīga klints (platforma?) ap 60 m augstumā. Pie piramīdas ir redzami trīs trijstūru formas padziļinājumi – ieejas alās. Divas no tām ir sen aizbrukušas, un tur iekļūt pa vieglo nesanāks.
Vidējā ir vislielākā un tās ieeja palikusi neskarta. Tās ieeja atrodas 2 m virs zemes. Alas dziļums un ejas augstums sasniedz 6 m. Grīda klāta ar smilšu slāni, sienas taisnas un gludas. Ala ir mākslīga. No alas tālākās sienas augšpuses ir izvirzīta ar rūsu klāta caurule ar diametru ap 40 cm. Tāda pat caurule iepravīta grīdā zem zemes un redzama tikai tās augšējā daļa. Pie ieejas alā klintī atrodas vēl 12 šādas caurules, kuru diametrs ir no 10–40 cm. Tās izvietotas ļoti regulāri, kas liecina par montāžas darbu augsto līmeni.
Tosona ezera krastā un tās tuvumā atrodas liels daudzums metālisku cauruļu, kuru gali ir izvirzīti no klintīm vai grunts. Diametri ir no 2–4,5 cm, un tās ir izvietotas A–R virzienā. Dažām ir neparasta šķērsgriezuma forma. Ir arī caurules ar tikai dažu mm diametru, bet neviena no tām iekšpusē nav piesārņota, neraugoties uz nepārtraukto smilšu pārvietošanos šai rajonā. Tāda paša diametra un šķērsgriezuma caurules atrastas arī pašā ezerā. Daļa izvirzās virs ūdens līmeņa, citas noslēptas dzelmē.

Tautas nostāsti. Nedaudzie šī rajona iedzīvotāji sauc tās par „citplanētiešu būvju drupām.”

Ķīnas zinātnieku pētījumi. 2002.gada jūnija beigās ķīniešu zinātnieki izplatīja sensacionālu paziņojumu par būvju ārkārtīgo senumu. Drīzumā pēc publikācijām ar žurnālistiem tikās Ciņs Huaveņs, Ciņhajas provinces administrācijas informācijas dienesta vadītājs. Viņš paziņoja, ka reiz cauruļu materiāla paraugi nosūtīti uz tuvējās rūpnīcas laboratoriju, lai izpētītu kausējuma sastāvu. Izrādījās, ka tajā ir 30% dzelzs oksīda, visai daudz silīcija un kalcija oksīda, 8% vielas noskaidrot neizdevās. Inženieris Ljū Šaoliņs, kas veica analīzi, paziņoja: „Lielais daudzums silīcija un kalcija oksīda liecina par to, ka dzelzs ir ilglaicīgi mijiedarbojusies ar smilšakmeni, kas savukārt liecina, ka šīm caurulēm ir ļoti sena izcelsme.”
Būtībā ķīniešu zinātnieki pieļauj domu, ka komplekss varētu būt citplanētiešu kosmisko kuģu starta laukums, vai kas līdzīgs. Viens no tādiem zinātniekiem ir Ķīnas Zinātņu akadēmijas observatorijas zinātniskais darbinieks Jangs Ī.

Vecums. 5000 gadu. 

Saites.
Tibeta.