Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Triptamīni

Visām šīm vielām ir triptamīna pamats (divi cikliskie gredzeni). Pats triptamīns ir aminoskābes triptofāna atvasinājums. Triptofāns ir viena no atslēgas aminoskābēm, kas atbildīga par dzīvības veidošanu.

Triptamīns.

Serotonīns. 5-hidroksitriptamīns. Tam nav psihodēlisku īpašību.

Dimetiltriptamīns (DMT).

Psilocibīns. Psihodēliķis.

Ibogēns.

LSD-25. Slavenais 60.gadu halucinogāns. Nav sastopams dabā. Tika sintezēts no vienas no somainajām sēnēm („melnie graudi” vai „vilka zobi”), kas parazitē uz citiem augiem.
Šīs sēnes LSD sastāvā ir arī citas lizergīnskābes un ergīni. Tās ir konvulsīvā ergotisma („Sv.Antonija uguns”) – bīstamas slimības cēlonis, kas viduslaikos nogalēja tūkstošiem cilvēku.
Šveiciešu zinātnieks Alberts Hofmans pirmo reizi sintezēja LSD 1943.gadā. XX gs. 60.gadu hipiji pacēla LSD kulta jomā.
Ķīmija. Lizergīnskābes etilamīds. Viena no triptamīnu grupas vielām.
LSD iedarbība dzīvniekiem. LSD iedarbojas ne tikai uz cilvēkiem, bet arī uz citiem zīdītājiem, arī putniem, bitēm, tauriņiem, skudrām un zirnekļiem. Pie tam daudzi no tiem dabā apzināti meklē psihoaktīvās vielas. Viņu uzvedība to iespaidā kardināli mainās.
Zirnekļi. Pēc LSD ieņemšanas tie sāk aust neparasti skaistus tīklus – arabeskas formā, arī izliektus kā spirāle.
Skudras. Pēc LSD ieņemšanas tās izjūt nepārvaramu tieksmi pēc noteikta tipa vaboļu vēdera dobuma sekrēta. Skudras tad savāc šīs vabolītes, baro tās, lai sakrātu šo sekrētu. Pēc šī sekrēta lietošanas skudras pārstāj strādāt un haotiski klaiņo ap pūzni.
Tauriņi. Tauriņi no Arizonas no visiem ziedu nektāriem izvēlas halucinogēno. Apmeklējuši vairākus šādus ziedus, tauriņi kļūst tizli, kustas lēni un nepārliecinoši, bieži vien krīt zemē kā lapas. Kad pēc laiciņa tie no jauna paceļas spārnos, viņu lidojums izskatās haotisks, it kā tie būtu apjukuši. Paši tauriņi gan par to ir sajūsmā, un pie halucinogēnajiem ziediem atgriežas atkal. (Giorgio Samorini, „Animals and Psychedelics,” 63.lpp.)
Negatīvā ietekme. Nodarot kaut kādu ģenētisku ļaunumu. Bez tam „izdedzinot” smadzenes.