Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

UFOCAT

Pasaulē pati lielāka datu bāze - NLO katalogs, kas satur informāciju par kontaktiem ar NLO. To radījis psihologs un amtemātiķis doktors Deivids Sanderss 1960.gados Kolorādas universitātē Kondona projekta ietvaros. 

D.Sanderss un centrs CUFOS šādus datus vāca līdz pat 1980.gadam, kad projektu "iesaldēja." Tobrīd datu bāzē bija apraksti par 106 000 kontaktu gadījumu. 10 gadus pēc projekta apturēšanas datu bāze atsāka savu ziņu vākšanas darbību Sandersa kolēģa Donalda Džonsona vadībā. Sākumposmā dati bāzē tika šķiroti ar Mainframe tipa datoru, bet tagad UFOCAT dati pārnesti uz parastiem personālajiem datoriem.

Neskatoties uz to, ka datu bāzē trūkst novērojumi par laiku no 1980.gada, tā viena alga ir lielākais un pilnīgākais datu sakopojums par novērotajiem NLO. Zinātnieki daudz izdarījuši, lai aizpildītu šo informācijas trūkumu, kā arī katru dienu ievietojuši jaunu informāciju. 

Datu bāze satur tādas atsevišķas sadaļas kā: NLO novērojuma datums, NLO novērošanas vieta, meteroloģiskais laiks, aculiecinieku skaits, NLO tips, NLO veiktie manevri, NLO izmēri, kā arī kontakta sekas aculieciniekiem. Datu bāzē neatrodas stāstījuma elementi, bet gan tikai bezkaislīgi dati. 

UFOCAT savāktā informācija nav plaši pieejama publiski, tomēr to var izmantot studenti un ufologi.

Saites:
Ufoloģija.