Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Velna tornis

Devils Tower.
Neparastas formas - tornim līdzīga bazalta klints Vaiomingas pavalstī ASV.

Atrašanās vieta. ASV, Vaiomingas pavalsts.

Apraksts. Klints 390 m augstumā prēriju vidū, apmēram tikpat daudz plats pie pamatnes. Regulāras formas, kas it kā salikta no akmens stabu kūlīšiem. Izveidojusies pirms 200 miljoniem gadu. Klints dīvainais izskats vienmēr rosinājis baumu un māņticības izplatīšanos. Tā apkārtni apsēduši piemīlīgie prēriju suņi.
Lidmašīnas, protams, augšā nespēj nosēsties, bet helikopterus pūš projām stiprais vējš.

Vēsture. Ilgu laiku cilvēki uzskatīja, ka šī struktūra ir mākslīga, autorību pierakstīja velnam (no tā arī nosaukums).
Ilgu laiku torni ar bijību uzlūkoja vietējie iedzīvotāji, pat pielūdza to. Runāja, ka tā augšienē novērotas gaismošanās parādības.
Cilvēki tikai 2 reizes uzrāpušies Velna tornī. Pirmais bijis vietējais iedzīvotājs XIX gs., bet otrs - alpīnists Džeks Djurans 1938.gadā.
Pieredzējuāis izplētņa lēcējs Džordžs Hopkins arī vēlējās nonākt klints virsotnē. Viņš veiksmīgi spēja nolaisties plakanajā klints galā, taču nespēja pats nokāpt no klints. No lidmašīnām mestās virves kļuva nederīgas. Ziņa par torņa "sagūstīto" dēkaini aplidoja visu Ameriku un sāka ierasties tūristi un vienkārši ziņkārīgie. Radās joks, ka augšā trūkstot tikai Ievas, lai Lielo plūdu gadījumā tie dotu sākumu jaunai cilvēcei. Drīzumā jau vairāki desmiti lidmašīnu riņķoja virs torņa, nometot Hopkinam ēdamo un reklamēšanai domātos produktus. Izpletņlēcējs pa radio lūdza to neapmētāt ar kravām, vēl jo vairāk tādēļ, ka vairums nomesto mantu viena alga nokrita bezdibenī.
Tikmēr dēkainis pamazām nonāca izmisumā. Izrādījās, it kā nepieejamā torņa virsotne bija pieejama žurkām, kas tur parādījās naktī. Pie tam, tās kļuva arvien nekaunīgākas. Īpaši radītā glābšanas komisija Hopkina glābšanai izsauca pieredzējušu alpīnistu Ernstu Fīldu un viņa pārinieku Horellu no Kolorādas. Tomēr abi alpīnisti bija spiesti griezties atpakaļ pēc 1 stundas vizuālas izpētes un 3 stundu kāpšanas. Fīlds atzinās: "Mums nav pa zobam tas nolādētais tornis." 
Likās neiespējami, ka tiek pievārēti 8000-nieki, bet te nevar tikt galā ar 390 metriem! Komiteja ar preses starpniecību sāka meklēt to pašu Djuranu, kas torni reiz jau bija pievārējis. Viņš atradās pēc diennakts Dārtmutā - ASV austreņu piekrastē. Vēl pēc diennakts viņš ieradās pie torņa un sāka gatavošanos uzkāpšanai pa veco un pašam vien zināmu ceļu. Tieši pusdienā sākās uzkāpšana un, kaut gan virsotne ietinās miglā, alpīnisti Djurana vadībā sasniedza virsotni un šūpulī ar virvēm nolaida lejā bez spēka palikušo izplētņlēcēju. Kopumā Hopkins torņa virsotnē bija pavadījis nedēļu.
Tā kopš tiem laikiem neviens vairāk augšā nav bijis.

Velna tornis un NLO. Pēc tam, kad ģeologi bija paskaidrojuši  torņa izcelsmi, šis objekts sāka izraisīt interesi mistisku un fantastisku filmu veidotājiem.
Bieži NLO apmeklēta vieta. Viena no vēlīnām leģendām vēsta, ka torņa virsotnē it kā atrodoties NLO piezemēšanās laukums. Tas attēlots Stīvena Spīlberga filmā "Trešās pakāpes tuvie kontakti." 

Saites.
Vaiomingas pavalsts.