Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Valdenburgas briesmonis

Вальденбургский монстр
Уродливый младенец, который родился в 1735 году мёртвым и был заспиртован. Мать его 28-летняя Иоганна София Шмид из деревушки близ Лейпцига. В настоящее время обладатель этого уродца краеведческий музей Вальденбурга в Саксонии. Во времена ГДР показ монстра был запрещён властями и колбу с ним хранили в запасниках. Доступ к младенцу, причина уродства которого остаётся тайной, учёные получили лишь после падения Берлинской стены. В начале 1990-х годов доктор Дитмар Мюллер из Хемнитца, и специалисты Гейдельбергского университета, а так же Берлинского медицинского института работали над изучением "Вальденбургского монстра". Когда общественность ознакомилась с его описанием, возникли слухи о схожести младенца с карликоподобными пришельцами, о которых рассказывают жертвы абдукций (похищенные инопланетянами). Уфологи предложили провести углублённую генетическую экспертизу "Вальденбургского монстра", с целью найти в организме этого существа генетический материал инопланетного происхождения. Так как не исключают, что София подверглась генетическому эксперименту, закончившемуся неудачей. К сожалению гибрид не смог выжить в земных условиях.

Kroplīgs jaundzimušais, kas dzimis nedzīvs 1735.gadā un ticis iespirtots. Viņa māte bija 28 gadus vecā Johana Sofija Šmita no ciema Leipcigas tuvumā. Kroplības cēlonis nav zināms.

Patlaban tas atrodas Saksijas provinces Valdenburgas Novadpētniecības muzejā. VDR laikā tā izrādīšana bija aizliegta, un trauks ar to tika glabāts muzeja fondos. Pieeju dīvainim zinātnieki guva tikai pēc Berlīnes sienas krišanas.

1990.gadu sākumā doktors Ditmārs Millers no Hemnicas, kā arī Heidelbergas universitātes un Berlīnes Medicīnas institūta pētnieki pētīja "Valdenburgas briesmoni."

Kad sabiedrībai kļuva plaši zināms tā ārējais apraksts, tad tūdaļ sāka izplatīties baumas par tā līdzību pundurveida Atnācējiem, kas veic cilvēku Nolaupīšanas.

--------------------------------------------------------

Atrašanās vieta. Vācija, Saksijas pavalsts, starp Glauhavu un Hemnicu atrodas maza pilsētiņa – Valdenburga, kuras muzejā - Heimatmuseum und Naturalienkabinett Waldenburg, tad tas arī atrodas.

Vēsture. 1735.gadā Johanna Sofija Šmīda no mazpilsētiņas Tauhas Leipcigas tuvumā 28 gadu vecumā tapa ceturto reizi grūta. Līdz tam 10 gadu laulībā ar vīru – kuprīti viņa bija dāvājusi dzīvību trim veseliem bērniem, taču šoreiz dzemdēja monstru. Ziņa nāca ausīs Leipcigas ķirurgam Dr.Gotlībam Frideriki, kas lika neradījumuiespirtot, lai to varētu pētīt. Viņš tika nosaukts par Monstrum Humanum Rarissimum.
Tam līdzi ārsts deva 32 lappaspušu traktātu latīņu valodā, kurā blakus mātes slimības vēsturei pedantiski aprakstīti arī viņa paša pētījumi. Pētījumā viņš bija mēģinājis izdibināt iemeslu, pēc tautā pieņemta ticējuma – izbīli grūtniecības laikā. Tas neko daudz nebija izdevies, ja neskaita, ka sievieti bija mazliet izbiedējusi uz ceļa izskrējusi cauna. Pacienti dakteris bija raksturojis kā holēriski melanholisku, neliela auguma, ar smalkiem locekļiem.
Grūtniecības norise pēc daktera vārdiem bijusi mazliet neparasta. Kad grūtniecība bijusi pusē, viņa sajutusi parastās augļa kustības, gan tikko samanāmas. Tāpat arī vēders nebija pacēlies. Viņa pati ar bažām uz to bija norādījusi vīram. Dzemdības sākās laikā un ar parastajām pazīmēm: no 23 vakarā līdz 6 no rīta, tātad pilnas 7 stundas. Tad arī izrādījās, ka piedzimis šis radījums. Ārsts uz sava rēķina bija uzaicinājis zīmētāju, kurš to tika iemūžinājis ar visām proporcijām divos zīmējumos. Nākamajos gados eksponāts nokļuva Leipcigas aptiekāra Linka ģimenes Naturāliju un mākslas darbu kabinetā. 1840.gadā kolekciju ieguva firsts Oto Viktors I. fon Šēnburgs-Valdenburgs. Turpmāk tā tika regulāri papildināta un izstādīta virs galma zirgu staļļa manēžas. 1884.gadā kolekcija nonāca speciāli iekārtotā muzeja ēkā blakus nu jau neesošajam zirgu stallim. 1933.-1934.gadam vairāk nekā 8 000 eksponātu kolekcija tika zinātniski pamatīgi izpētīta un pārkārtota. Nebojāta tā pārdzīvoja Pasaules karu un VDR varas laikus, kuros bija stingri aizliegts to izstādīt, un tagad pastāv kā „Valdenburgas pilsētas naturāliju un mākslas kabinets”.

Apraksts. Vācijas baigākais noslēpums. 40 cm augstā stikla traukā ar apmēram 15 cm diametru, atrodas iespirtots tā saucamais „vistascilvēks.” Pēc uzzīmēšanas ārsts veica obdukciju.
Anatomiskais apraksts:
Galva - ārkārtīgi liela smadzeņu masa, tās svēra 7 unces un to apskaloja niecīgs daudzums asiņu. Atklājās daži nervi attiecīgai vietai pienācīgā skaitā un labā kārtībā.
Krūšu kurvis – ribas bija vajadzīgā skaitā, pareizā lielumā un stāvoklī, tāpat krūšu kauls. Labās puses ribu dobumā pat atradās pleira, no kuras kreisā dobuma pēc ķirurga veiktā iegriezuma iztecēja kāds biezs, viskozs šķidrums. Tas izvirzīja pieņēmumu par tūsku. Tālāk atverot krūtis, atklājās liela sirds bez perikarda, bet guloša īpatnējā ādiņā, kas stiepās no lielajiem kambariem līdz pretējai pusei un bija stipri pieaugusi pie pleiras un diafragmas un šķita aizņemam perikarda vietu. Tā saturēja šķidrumu, kurā sirds bija iegrimusi. Kad ķirurga nazis ādiņu bija atdalījis, atklājās otra plaušu plēve.
Kaulu uzbūve – tiklab apakšdelms kā arī lielais liela kauls, atšķirībā no to dabiskā veida, sastāvēja no viena, nevis diviem kauliem. Kājām ceļgalā nebija ceļa skriemeļa, tikai ar lielu piepūli kauli bija atdalāmi viens no otra. Pārējie kauli, kas šos locekļus savieno, skaita un izskata ziņā bija dabiski, tikai uz tiem nebija attiecīgo muskuļu.

Pētījumi mūsdienās.
Dr. M iniciētie pētījumi. Viņš bija Hemnicas Zīdaiņu klīnikas šefs un XX gs. 90.gadu sākumā nejauši nokļuva Valdenburgas muzejā. Šis eksponāts pamodināja viņa zinātkāri, viņš ierosināja plaša mēroga izmeklējumiem Heidelbergas universitāti un Berlīnes universitātes Medicīnas fakultāti. Neradījumam veiktas daudzi Rtg un tomogrāfijas uzņēmumi, arī ģenētiskās analīzes, taču skaidrību tās nav ieviesušas. Dr.M tika savācis arī aprakstošo seno materiālu.

Hipotēzes.
Citplanētiešu un cilvēka hibrīds. Vērojama liela ārēja līdzība ar pelēkajām būtnēm no NLO lidaparātiem:
· Neparasti lielas acis. Burku grozot, milzīgie melnie acuāboli zaigo. Tos sedz plāna ādas kārtiņa. Acis atrodas apaļos acu dobumos.
· Nav nekādu ārēji redzamu ausu. Muzeja personāls stāsta, ka 1994.gada Rtg uzņēmumos esot samanāmi dzirdes kanāli milzīgā galvaskausa iekšienē.
· Izaugums uz galvas pildīts ar smadzeņu masu. Ja burku ar būtni nedaudz pagroza, tad top redzams, ka galvaskauss ir nedaudz pagarināts un deformēts. Tas atgādina daudzu tautu piekopto galvaskausu stiepšanas tradīciju.