Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Velna lamatas

Iespējams, agrākos laikos eksistējusi anomāla vieta nelielajā Sicīlijas pilsētiņā Takonā, kur XVIII gs. noticis neizskaidrot un dīvains cilvēka pazušanas gadījums.

Gadījuma apraksts. Tas esot fiksēts kādā (?) hronikā.
1753.gada 3.maijā vietējais un cienījamais amatnieks Alberto Gordoni gājis pa pils pagalmu un pēkšņi izgaisis uz līdzenas vietas sievas, grāfa Zaneni un daudzu citu pilsētnieku acu priekšā. Izbrīnītie ļaudis pārrakuši visu apkārtni, taču nav uzgājuši nekādus pazemes tukšumus, kur Alberto būtu varējis ievelties.
Tieši pēc 22 gadiem Alberto atkal uzradies - tieši tai pat vietā muižas pagalmā, kur iepriekš pazuda. Pats Alberto apgalvojis, ka nekur nav bijis pazudis, tādēļ to ievietojuši vājprātīgo namā, kur tikai pēc 7 gadiem ar viņu pirmo reizi tika runājis ārsts - tēvs Mario.
Līdz pat tam laikam amatniekam bijusi saglabājusies sajūta, ka starp viņa "pazušanu" un "atgriešanos" pagājis pavisam nedaudz laika. Pirms 29 gadiem Alberto esot piepeši nonācis it kā tādā kā tunelī un pa to izgājis pie "baltas un neskaidras" gaismas. Tur nav bijis nekādu priekšmetu, tikai neparastas iekārtas. Alberto ieraudzījis kaut ko, kas līdzinājies nelielam audeklam, tas viss bijis zvaigznītēs un punktos, katrs no tiem savā ritmā pulsējis. Tur bijis kāds izstieptas formas radījums (sieviete) ar gariem matiem, kurš teicis, ka Alberto iekritis laiktelpas "plaisā" un ka nogādāt viņu atpakaļ ir ļoti grūti. Kamēr Albero gaidījis savu atgriešanu, bet viņš par to no sirds lūdzies, "sieviete" viņam pastāstījusi par "caurumiem, kas atveroties tumsā, par kaut kādiem baltiem pilieniem un domām, kas pārvietojoties ar gaismas ātrumu, par dvēselēm bez miesas un ķermeņa, par lidojošām pilsētām, kuru iedzīvotāji ir mūžam jauni." 
Ārsts bijis pārliecināts, ka amatnieks nemelo un tādēļ devās ar viņu kopā uz Takonu. Alberto paspēris soli un  atkal pazudis, šoreiz gan uz visiem laikiem. Tēvs Mario pārmetis krustu un pavēlējis šo vietu norobežot ar sienu, nosaucot to par "Velna lamatām."

Saites.
Cilvēku pazušana.