Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Višķu NLO

Daļa notikumu aprakstu ņemts no vietnes www.necton.lv

Notikumu vieta. Višķu apdzīvotā vieta atrodas Daugavpils rajonā tieši uz līnijas, kas savieno Daugavpili ar Preiļiem.

Notikumu apraksts. Šeit, sākot ar 2008.gada sākumu tika novērots "zvaigžņveida" NLO.
Višķu ciema kāds no vecajiem iedzīvotājiem atcerējās, ka NLO apkārtnē redzējis jau 1967.gadā. Tad viņš braucis ar divriteni pa meža ceļu un starp kokiem saskatījis lodveida spīdošu objektu. Tas lēni kustējies virs koku galotnēm no Maļinovkas uz Gerlokas purva pusi. No NLO nākusi švaki dzirdama dūkoņa. Pārņēmušas dikti nepatīkamas sajūtas, un viņš aši devies mājās.
Pēc tam līdzīgi NLO esot tikuši novēroti 1988., 1993., 1999. un 2004.gados.
Tagad nelūgtais viesis pamanīts 2008.gada ziemā un maija beigās. Tas pusotru nedēļu pagastu apmeklējis tik regulāri vairākas dienas pēc kārtas, parādoties ikreiz vienā vietā, ka cilvēki jau zinājuši, kad lidonim jāparādās. Tas parasti lidojis laikā 22.45-23.50, bet dažkārt parādījies arī 4 no rīta.

Valentīna Šnitko liecība. Pirmie pēdējās epizodes Višķu NLO novērojumi attiecināmi uz 2008.gada februāra vidu, kad to pamanīja vietējais iedzīvotājs Valentīns Šnitko (dzīvoja Vīgantu ciemā Līvānu tipa mājā, pagasta komunālā dienesta darbinieks). Pamodies ap 4 no rīta savā istabā, viņš ieraudzīja, ka visi priekšmeti istabā zaigo, bijis gaišs kā dienā. Pēc tam arī loga kļuvis redzams spilgts (teikts arī, ka matēts zili violets!) un kustīgs stars, kas nāca no debesīm. Piegājis pie loga, Valentīns ieraudzīja lodveida objektu, kas karājās virs Vīgantes ceļa. Tiešī no šī objekta tad arī nāca violetas krāsas spilgtais stars apmēram 5-6 m diametrā.
Tālāk noticis tā: "Kamēr es apģērbos, lai izskrietu uz ielas un saskatītu kas tas par stara laidēju, objekts attālinājās fermas virzienā, kur pārbiedēja slaucējas, kas aiz bailēm centās patverties grāvī. Tad objekts pārlaidās pār ciemata kapsētu. Gaisma no stara dīvainā veidā lika spīdēt kapakmeņu uzrakstiem, kas ļāva tos salasīt pat no pieklājīga attāluma. Pēc tam objekts pacēlas augstāk, pagriezās un devās Rēzeknes virzienā." Objektam karājoties virs kapiem, bijusi dzirdama viegla sanoņa.
NLO aktivitāte virs Višķiem atjaunojās pēc trim mēnešiem un sasniedza kulmināciju. Bija daudzi liecinieku stāsti, un tie precizēja dažādas notikumu detaļas.
Stāsta Ilga Dorofejeva: "Šo objektu es redzēju piektdien [30.maijā] apmēram 22:50. Tas pietuvojās ļoti tuvu, sastinga, bet pēc tam pagriezās par 90 grādiem un aizlidoja uz austreņiem. Radās iespaids, ka tas ir telpisks objekts, nevis atmosfēras parādība. Objekts izstaroja spožu zili baltu gaismu."
Cits liecinieks Valdis Zukulis: "30.maijā ap 22:50 es novēroju objektu, tas bija nedaudz ovāls, viducis tam bija spožs un balts, vairak pa malam tas bija violets. Objekts mainīja trajektoriju, pēc tam pagriezās un izgaisa skatienam aizlidojot dienvidaustreņu virzienā un Ambeļiem."
Pagasta vecākais Jānis Kudiņš, kas ne tikai pats savāca vietējo liecības, bet arī nofilmēja "nelūgto viesi" videofilmā: "NLO nolaidās no augšas un turējās 20 m attālumā no zemes. Tas bija tik spožs, ka to nevarēja aplūkot. Tas arī mainīja krāsu no violetas uz zaļu. Tad objekts aizlidoja." Cik noprotams, Jānis pats savām acīm šo objektu redzējis vairākas reizes.
Saskaņā ar Jāņa novērojumiem, NLO apmeklēja Višķus 25., 28., 29. un 30.maijā laika no 21:45-23:50. Reizēm NLO atkārtoti parādījies arī no rīta ap 4:00. Vienmēr objekts atlidojis no Daugavpils puses, atradies Višķu debesīs 2,5-4 minūtes un devies prom austreņu virzienā uz Luknas ezeru. Vairums NLO redzējušo aculiecinieku raksturo to kā "ļoti spožu zvaigzni, kas aši tuvojas zemei" un paielinās. Tika novērots arī, ka pirms NLO parādīšanās ļoti stipri nervozējuši vietējie suņi - rējuši kā negudri bez kāda redzama iemesla (to Kudiņš).
Objekts bijis lielāks par lidmašīnu. Dažkārt no tā zili violets stars lidojis virs zemes tikai dažu metru augstumā, citkārt daudz augstāk, bet tā vidū bijusi tik spožs, ka apkārt bijis gaišs kā dienā. Spožumā nav bijis iespējams saskatīt neko.
Ziņas par Višķu NLO vākuši ufologi no biedrības Necton, kas laikam kādu brīdi ir uzturējuši ciemā arī novērošanas punktu. 

Saites.
NLO Latvijā.