Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Zona-51

51.apgabals, "Sapņu vieta."
Ārkārtīgi slepens amerikāņu militārais poligons "Nellija," kura platība ir 155 km2 ASV Nevadas pavalstī.

Atrašanās vieta. ASV, Nevadas pavalsts, starp nelielajām Alamas un Reičeolas pilsētiņām un Konuha kalniem, uz ZR no Lasvegasas.

Vēsture. Šo bāzi uzcēla 1953.gadā (saka arī, ka no 1950.gada), lai gan daudzās poligona kartēs tā bija iezīmēta jau agrāk. Tā bija paredzēta lidsabiedrībai Lockheed Aircraft Corporation, kas nodarbojās ar spiegu lidmašīnu ražošanu stingrā Pentagona un CIP kontrolē. Tieši šeit norisa pirmie tādu lidmašīnu izmēģinājumi kā U-2, U-12, SR-71, F-117.
Daudzi aculiecinieki stāsta, ka redzējuši "Bāzē Nr.4" (51.zonas 4.sektors, C-4) neparastu spīdošu figūru - bumbu, disku, trijstūru - lidojumus, kas radījis bauma par bāzē esošiem NLO.
1986.gada vasarā tuvējās Sangabriēlas ielejas iedzīvotāji 5 nedēļu garumā juta stiprus augsnes grūdienus un dzirdēja briesmīgu troksni no aviobāzes. Katru reizi tes sākās ceturtdienās, 7 no rīta. Pēc sabiedrības protestiem trokšņi mitējās, toties naktīs vietējie iedzīvotāji sāka manīt nepazīstamu superātru lidmašīnu vai NLO lidošanu virs bāzes. Ziņas par to nonāca presē.
Pirmais bāzes atklātības pasākumu veica korporācijas Aerial Images prezidents Džons Hofmans, kas viņam zināmo pastāstīja seriāla "Slepenie materiāli" (X-files) radītājam Krisam Kārteram, taču tas nosprieda, ka viņu vienkārši grib izjokot.
Fiziķis Roberts Lazars 1989.gadā, uzstājoties Lasvegasas televīzijā, paziņoja, ka strādājis bāzē un nodarbojies tur ar tādu citplanētu lidaparātu izpēti, kas atrodas amerikāņu rīcībā. Pēc tam ufologi sākuši uzskatīt, ka "zonas" pazemes līmeņos (tādu tur esot veseli 14!) tiekot izstrādāti jaunu veidu lidaparāti. Tiem pamatā ir tehnoloģijas, kuras ASV valdība ieguvusi no avarējušiem NLO.
Militārā vadība uzstājās ar R.Lazara sniegtās informācijas noliegumu, paziņojot, ka R.Lazars nekad "nav spēris bāzē ne kāju." Tomēr pēc tam televīzijā tika parādīta veca bāzes telefonu grāmata, kurā bija numurs uz R.Lazara vārda.
1992.gada martā žurnāls "Aviation Week And Space Technologies" ievietoja rakstu par šo aviobāzi un jaunajām superslepenajām lidmašīnām "Aurora," kas lidoja virs ASV un Klusā okeāna. Tas vēl vairāk nostiprināja ticību informatoru sniegtajām liecībām.
Bils Klintons reiz atklājis masu mēdijiem, ka viņš, būdams vēl ASV prezidents, licis izmeklēt sensacionālus apgalvojumus par Zonu-51. Viņš atzina, ka tur tiek attīstītas tehniskās lidaparātu neredzamības (stealh) tehnoloģijas, taču noliedza, ka slepenajā militārajā bāzē atrodas citplanētiešu tehnoloģijas un to mirstīgās atliekas.
Tiešu apstiprinājumu tam nav, tomēr uz vientuļās Nevadas šosejas Nr.375 (ap 140 km no Lasvegasas) ir redzējuši NLO līdzīgu lidaparātu izmēģinājumus. Tie izpildījuši augstākās pilotāžas figūras un manevrus, kādus līdzšinējā lidtehnika nespēj veikt. Tādēļ uz šīs šosejas, ko ierosinājuši nosaukt par Atnācēju šoseju, tika organizētas gandrīz diennakts dežūras. Tajās ņēma dalību visdažādākie pētnieki un teleoperatori no ASV, Eiropas un Japānas. Neskatoties uz bāzes apsardzes pretdarbību, ufologiem izdevās veikt virkni videoierakstu, kas pierāda, ka no "4.bāzes" betona skrejceļa patiesi paceļas NLO līdzīgi objekti. Arī vietējie iedzīvotāji šai rajonā bieži vēro NLO tipa lidojošus objektus.
No 1996.gada bāzei blakus esošā šoseja "Nevada 375" patiesi oficiāli nosaukta par "Atnācēju šoseju." Pie iebraukšanas Reičelas pilsētiņā, kas atrodas pie šosejas, atrodas reklāmas plakāts ar uzrakstu: "Laipni lūgti, zemieši!"
2000.gadā "Zonu-51" izdevās nofotografēt krievu izlūkošanas ZMP. 5 tās fotouzņēmumi drīzi vien parādījās tīmeklī ar adresi http://www.terraserver.com. Protams, ka fotogrāfijās nav redzami nekādi NLO, toties redzami daudzi ceļi, kas nozūd apakšzemes bunkuros, matērijā ievīstīta lidmašīna (tikai viena!) un vairāki nesaprotamas izcelsmes milzīgi krāteri.
Prezidents Bils Klintons ar īpašu dekrētu esot aizliedzis padarīt atklātu jebkuru informāciju par Zonu-51.
Šis militārais objekts kļuvis par simbolu amerikāņu-citplanētiešu savienības sazvērestības teorijas piekritējiem.
Feisbukā 2019.gada 20.septembrī izziņota uzbrukuma akcija Zonai-51. Miljoniem cilvēku tīmeklī apspriež veidus ka labāk iekļūt bāzē. Gaidīsim, ar ko tas beigsies...

Interesanti, ka blakus esošā šoseja Nevada-375 1996.gadā oficiāli pārsaukta par Atnācēju šoseju.

Uzmanību! Bāze tiek labi apsargāta. Nonākot pie izžuvušā Grumleika ezera, tālākā virzīšanās bāzes virzienā ir aizliegta. Labākajā gadījumā saņemsiet 600 dolāru sodu, bet var arī nošaut!

Saites.
Roberts Lazars.
NLO.
Nevadas pavalsts.