Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Aresibas radioteleskops

Arecibo.
Pasaulē viens no lielākajiem radioteleskopiem, kas atrodas kalnā Puertorikas salā. 

Atrašanās vieta. Puertorika.

Apraksts. Te, starp kalniem, atrodas viens no pasaules lielākaijiem radioteleskopiem. To kalnā uzcēlusi Kornelas universitāte kopā ar Nacionālo zinātnes fondu (ASV).
Tas sūta kosmosā bināro kodu ar datiem par to kur dzīvojam, kas mēs tādi un ka mūsu dzīvība balstās uz DNS. Tā šķīvja diametrs ir 350 m un ilgu laiku tas bija lielākais pasaulē līdz 2016.gada 25.septembrī lielāks tika atklāts Ķīnā.

Aresibas signāls. 1974.gada 16.novembrī no planētas tolaik lielākā - Aresibas radioteleskopa 2,380 GHz frekvencē Herkulēsa zvaigznāja virzienā, kur ir apmēram miljons Sauļu, tika nosūtīts ziņojums. Radioraidījumu organizēja Kornelas universitātes astronomi tostarp ar K.Sagāna piedalīšanos. Tā koda atslēga ir divu pirmskaitļu reizinājums, bet saturs - Saules sistēmas uzbūve, informācija par mūsu izskatu un skaitu, ķīmiskajiem savienojumiem, kas ir mūsu dzīvības pamatā, un DNS uzbūvi.
Interesanti, ka labības laukā pie Čilboltonas observatorijas 14.08.2001., otrdien parādījās ierāmēta "seja," bet 20.08.2001., pirmdien - "dubultā koda" zīmējums. Aptuveni to abu izmēri ir 200x85 pēdas („kods”) un 160x180 („seja”). Tiklīdz Pols Vigajs (Paul Vigay), Neatkarīgā neizskaidrojamo parādību pētīšanas centra direktors (Sauvsija, Hemšīras grāfiste), ieraudzīja „divkāršā koda” aerofotouzņēmumus, tā uzreiz pavēstīja, ka attēls ļoti atgādinot digitālu vēstījumu, ko 1974.gada 16.novembrī nosūtīja atklātā kosmosā no Aresibas radioteleskopa. 
Zīmējumu atšifrējumā ir redzama DNS dubultspirāle, cilvēkveidīga figūra. Zem tās kvadrāta veidā parādīta Saule un 9 planētas. Trešā planēta pēc kārtas pavirzīta uz simboliskā cilvēka puses. Lejā virs līnijas M burta veidā parādīts simbols, kas atbilst Aresibas radioteleskopam, divkāršs kodējums apakšā ziņo par tā diametru – 300 m.

Радиопередача, отправленная в 1974 году с помощью радиотелескопа "Аресибо", обычно изображается в виде черно-белой графической двоичной кодировки (примерно как и в нашем случае). Радиолуч тогда был направлен на звездный кластер M13, находящийся на расстоянии около 23000 световых лет от Земли. [Cosmos 1976 by Carl Sagan]. В радиопередаче, сделанной с радиотелескопа "Аресибо", отображена двойная спираль молекулы ДНК человека в виде двух изогнутых линий над человекоподобной фигурой. Левая часть рисунка, появившегося на поле у Чилболтона, отличается от его правой части, и в целом рисунок несколько отличается от кодировки радиосообщения.

Saites.
Radioteleskopi.
Puertorika.