Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Apollona misijas un NLO (1967.–1972.g.)

Amerikāņu kosmiskās Apollo Mēness misijas ilga no 1967. līdz 1972.gadam, to laikā uz Mēness pabija 6 ekipāžas ar 12 astronautiem.

Misiju laikā tika novērotas anomālas parādības - pārsvarā NLO. Apollo misijas astronauti visai bieži tikuši pavadīti ar NLO.

Apollo-8. Notika 1968.gada decembrī. Pirmā lidojuma laikā ekipāžas locekļi ieraudzīja spilgti mirdzošu diskveidīgu objektu, kas lidoja ar ātrumu 11 000 km/st. Visas „Apollo-8” vadības sistēmas un navigācijas ierīces pēkšņi pārstāja darboties. Drīzumā uzradās vēl viens cits spilgti mirdzošs diskveidīgs objekts, kas pēc izmēriem bija daudz lielāks par iepriekšējo. Astronautiem sākās spēcīgas galvassāpes un arī sāpes krūtīs, trīcēja rokas, bija grūti elpot, sākās halucinācijas. Pēc 11 minūtēm un 11 sekundēm mirdzošais disks pazuda un sliktā astronautu pašsajūta līdz ar to.

Apollo-11.1969.gada 21.jūlijā nogādāja uz Mēnesi divus pirmos cilvēkus – amerikāņu astronautus Nilu Ārmstrongu un Bazu Oldrinu. 
Kopš misijas sākuma to pavadīja divi nezināmi objekti.
Abi astronauti, kas izkāpa uz Mēness virsmas, redzēja tur „lielus nezināmus mehānismus.”
Kinofilmās, ko Oldrins uzņēma Mēness orbītā, kadros iemūžinātas divas spīdošas lodes – viena liela un viena maza, kas te saplūda kopā, te atkal atdalījās viena no otras. Pēc astronautu teiktā, kad no Zemes līdz Mēnesim bija pārvarēta ceturtdaļa visa ceļa, „Apollo-11” pavisam tuvu pielidoja trīs nezināmi objekti, kuru iluminatoros bija „redzamas citplanētiešu ēnas”.
Kad „Aplolo-11” nosēšanās modulis sāka nolaisties uz Mēness virsmas, trīs 15 – 30 m diametrā lielas lodes piezemējās uz krātera malas un no tām iznāca būtnes pieguļošos kostīmos. Tas viss tika nofotografēts un nofilmēts.
Šaubas par misijas ticamību. Šaubas par "inscenējumu" radās sakarā ar ASV karoga fotogrāfiju. Karogs nav trauku lupata un viņam pat bezgaisa telpā jāizskatās respektabli, tapēc karogā tika ievilkta stieple, kas rada ilūziju, it kā karogs plivinātos. Bez tam vieglā karoga vibrācija esot palikusi pēc saskarsmes ar kosmonautu.
Sazvērestības teoriju veidotāji nerimstas. Klīst baumas, ka izkāpšana uz Mēness filmēta Area-51. 22 kilogrami Mēness iežu patiesībā esot atvesti no Antarktīdas.
Interesanta ir sakritība ar kādreizējā fantasta Žila Verna aprakstīto pirmo Mēness kuģi Nautiliuss. Tā lidojuma laiks uz Mēnesi bija 73 stundas un 13 minūtes. Tieši tik daudz laika (73 st. Un 10 min.) bija nepieciešams arī Apollo-11, lai sasniegtu to vietu izplatījumā, no kuras tam bija jāieiet orbītā ap Mēnesi.
Pēc šī leģendārā lidojuma visu trīs astronautu - Ārmstronga, Oldrina un Kolinsa vārdi tika iemūžināti uz grīdas plāksnes Holivudas Slavas alejā.
Apollo-11 dialogs - tādu piedēvē daudz kur tīmeklī. Sarunā starp astronomiem uz Mēness virsmas un Hjūstons vadības centru ziņo par redzamiem NLO un Atnācējiem.

„Apollo-12.” Misija startēja 1969.gada novembrī un tas bija pirmais gadījums, kad tās startu klātienē vēroja ASV prezidents - Ričards Niksons. To pavadīja divi NLO, turklāt tie turējās līdzi 3 miljonus kilometru.
Apollo-12 fotogrāfija. Oficiāla NASA forogrāfija, kurā labi redzams NLO, kas karājas virs pa Mēness virsmu ejoša astronauta.

"Apollo-13." Uz kuģa notika sprādziens. Visu vērojuši NLO.

„Apollo-14.” No tā borta nofotografēts burta „S” attēls uz Mēness virsmas. Tāds pats attēls iegūts no Mēness mākslīgā pavadoņa Lunar Orbiter.

"Apollo-15." 1971.g. jūlijs. Jautājumus izsauca fotogrāfija ar Hedlija kalnu, kuras augšējā labajā stūrī bija redzams kāds diska formas objekts - domājamais NLO. Uz fotogrāfijas redzams astronauts Džeimss Irvins, strādājam pie Lunar Rover. Aiz kalna redzamā it kā diskveida NLO mala ir attēlā radusies no pārāk liela kontrasta iestadīšanas. Tādā pat bildē, bet pie cita apgaismojuma, redzams, ka tā dēvētais "šķīvis" ir daļa no dabiskas kalna nogāzes.

"Apollo-16." (1972.g.). Ekipāžas locekļi Djūks un Jangs izkāpa uz Mēness virsmas 1972.gada aprīlī. Viņi novēroja dīvainus objektus, kas pārvietojās pa kalnu nogāzēm. Tas tika filmēts. Ir arī saglabājies astronautu sarunu ieraksts:
„Djūk! Skaties, tie kustas uz augšu! Nekad neesmu redzējis neko tādu!”
No lidojuma vadības centra paziņoja: „Mēs arī labi redzam divus objektus!”

"Apollo-17." Misijas apraksts. 1972.gada 14.decembris. Nogādāja uz Mēnesi pagaidām pēdējo cilvēku Džīnu Sernanu. Ekipāžas loceklis astronauts H.Šmits redzēja pa kalna nogāzi pārvietojamies oranžu lodi. Vēlāk viņš ziņoja, ka uz Mēness virsmas redz vairākus spīdošus objektus. Viņš tos nofotografēja.
Nesen NASA oficiālajā mājaslapā publicētā astronauta fotogrāfijā, viņa skafandra ķiveres atspīdumā konstatēja kādu humanoīda figūru. "Citplanētietis" ir maza auguma, un bez skafandra. NASA speciālisti apgalvo, ka tā nav nekāda figūra - tikai gaismēnu spēle. Gaidāms, ka fotogrāfiju no lapas izņems, kā jau tas ir bijis līdzīgos gadījumos vairākkārt.

Apollo misiju astronautu paziņojumi. Astronauts Gordons Kūpers publiski atzinis, ka novērojis ārpuszemes izcelsmes lidaparātu (ir uzņēmis foto!).
Džeimss Makdivits arī nofotografējis NLO apriņķojumā ap zemi.

"Apolona" projekta izbeigšana. Apollo programma beidzās 1972.gada decembrī visai pēķšņi - it kā finansējuma trūkuma dēļ. Tāds pēkšņums radīja visādas aizdomas un baumas, kā piemēram - lidojumu uz Mēnesi cilvēkiem esot aizlieguši citplanētieši. Galu galā tika atlikti jau sagatavotie Apollo-18, Apollo-19 un Apollo-20 kugu lidojumi.

"Apolona" misijas un NLO. NASA Mēness laboratorijas bijušais vadītājs Kens Džonstons nācis atklātībā ar pārsteidzošiem faktiem, proti, programmas Apollo īstenošanas laikā amerikāņu astronauti uz Mēness virsmas nofotografējuši „senas mākslīgas izcelsmes drupas,” un apliecinājuši kaut kādu būtņu darbību gravitācijas vadīšanā. ASV valdība šīs ziņas noteikusi par slepenām, un Kena Džonstona fotodienests saņēmis pavēli iznīcināt visas Mēness mākslīgo objektu fotogrāfijas. Tomēr dažas no tām esot izdevies saglabāt un K.Džonstons tās nodevis tolaik izdošanai gatavotās grāmatas „Tumšā misija: NASA slepenā vēsture” autoriem.
Misijas laikā Godarda kosmiskajā centrā tolaik bija spēkā instrukcija „attīrīt visus attēlus un telemetriskos signālus no ierīcēs nejauši nonākušajiem datiem par nezināmiem objektiem.” Lidojumu vadības centrā tika īstenota no astronautiem saņemto datu 2 minūšu aizture ar mērķi iegūt laiku „lai novērstu nevēlamu informācijas noplūdi.”
Pēc „Apollo” programmas interese par lidojumiem uz Mēnesi apsīka. Kopš 1972.gada neviens cilvēks oficiāli vairs nav viesojies uz Mēness.

Raksti.
Vai Apollo-17 uzņemtā fotogrāfijā notverts NLO?

Saites.
Apolona misijas (1967.-1972.g.).
Mēness anomālijas.
NASA.