Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Bahamu salas, valsts, arhipelāgs

Salu valsts Karību jūras ziemeļos, sastāvoša no vairāk kā 700 salām. Ap 660 salas ir neapdzīvotas, daudzām pat nav nosaukuma.

Galvaspilsēta - Nasava.

Vēsture. Bahamu salas ir pirmā vieta, kur 1492.gada 12.oktobrī piestājusi Kolumba ekspedīcija, tā oficiāli atklādama Jauno pasauli. Leģenda vēsta, ka pēc piecu nedēļu kuģošanas Kolumba jūrnieki ieraudzījuši jūrā rozi peldam 1492.gada 11.oktobrī, no kā secinājuši, ka zeme ir tuvu. 12.oktobrī pulksten divos no rīta beidzot no Pintas priekšgala atskanēja jūrnieka Rodrigo de Triana kliedziens: „Tierra! Tierra!” Tā bija mazā Sansalvadoras (Votlinga) saliņa Bahamu arhipelāgā. Kad Kolons ar pavadoņiem nokāpa krastā Sansalvadoras salā Bahamu arhipelāgā, indiāņi uzskatīja viņu kā Atnācēju no debesīm. Viņš izkāpa krastā un Spānijas kroņa vārdā svinīgi „ieņēma šo zemi” un kā admirālis un vicekaralis pieņēma no saviem ļaudīm paklausības zvērestu. Kolumba jūrnieki Bahamu salās pavadīja 3 mēnešus.
Bahamu salas ieguva neatkarību no Lielbritānijas XX gs. 70.gados.
1940.-1945.gados Bahamu salu ģenerālgubernators bija bijušais Anglijas karalis Edvards VIII.

Aplūkojamie objekti.
Nasava.
Ruma festivāls Šarlotes forta teritorijā, reizi gadā 3 dienas.
Bimini un Androsas nogrimušās būves. Bahamu arhipelāga ziemeļos.
Bermudu trijstūris. Netālu jūrā. 

Ekzumas sala. Dzīvo daudz cūkas, kas peldas jūrā. Neviens īsti nezina kā tās te gadījušās - iespējams palikušas no kāda kuģa avārijas vai arī aizbēgušas no fermas kādā kaimiņu salā.

Zilais caurums. Daudz tādu caurumu atrodas pie Bahamu salām. Atrodas kādas salas krastā. Nirst bez akvalangiem - freedivers. Pa reizītei kāds iet bojā. 

Ziemeļbimini sala. Salā atrodas visai apaļa grota, kas jūras bēguma laikā aizpildās ar saldūdeni, kam ir neparastas īpašības. Saskaņā ar leģendu, kurai senāk ticējuši arī konkistadori, indiāņi šo vietu uzskatījuši par mūžīgās jaunības avotu. Lai gan, protams, leģendā pārspīlētas ūdens atjaunināšanas īpašības, tomēr zināmu efektu tas sniedz gan. Esot pat zinātnski pierādīts, ka regulāri dzerot šo ūdeni, cilvēki izjūt krasu spēku pieplūdumu, kā arī fizisku visa organisma atjaunināšanos. Ķermeni pametot slimības.
Viens no šī ūdens avota popularizatoriem bija iluzionists D.Koperfīlds, kurš par 50 miljoniem ASV dolāru nopirka četras salas kaimiņos, lai tur ierīkotu kūrortus. Masu medijiem viņš esot demonstrējis kāviņa reklamētais ūdens spēj atdzīvināt novītušus koku zarus.
Mūsdienās šā ūdens efektu var pārbaudīt ikviens ceļotājs, kas tur ierodas - pilnīgi par brīvu.

Koperfīlda kūrorts. Siltā Atlantijas okeāna ieskauts elitārs kūrorts, kas pieder slavenajam magam Deividam Koperfīldam. Īpašumu veido 11 privātas salas ar kopējo platību vairāk kā 280 hektāru, ko sasniegt var vai nu ar jahtu vai privāto lidmašīnu. Pavisam šajā īpašumā ir apmēram 40 pludmales, kuras apmeklēt var vizinoties ar kūrorta viesiem paredzētajām laivām, piedzīvojumā iekļaujot arī niršanu, snorkelēšanu un makšķerēšanu. Maltītes šeit gatavo privātais šefpavārs un baudīt tās var gan savā villā, gan pludmalē vai jebkurā citā vietā uz kādas no eksotiskajām salām.

Kastavejkajas sala. Castaway Cay.  1999.gadā “Disney” iznomāja šo salu uz 100 gadiem, lai sniegtu iespēju korporācijai piederošajiem kruīza kuģiem te pietauvoties. Viens no kompānijas 5 kruīza kuģiem "Wish" kursē no Floridas uz šo salu. Tas spēj uzņemt 4000 pasažieru, savā pirmajā ceļojumā devās 2022.gada jūlijā.  

Naktsmājas. Budžetniekiem švaki, jo lētākie hoteļi maksā ap 70 USD. Kaučsērferiem var sarunāt par brīvu, piemēram laivās.

Niršana pie haizivīm. Esot draudzīgas. Rifu haizivis ir 2-3 m garumā, parasti cilvēkiem neuzbrūk. Pavadoņi baro haizivis ar līdzi paņemtām zivīm. Tūristi akvalangos vēro šo izrādi kādas minūtes 30.

Saites.
Karību jūra.