Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Džedzjana, Ķīnas province

 Ķīnas province.

Aplūkojamie objekti.
      Dienvidu Sunu dinastijas imperatoru kapenes.
Tās bija iepriekš nezināmas 6 imperatoru kapenes, uzgājuši un izpētījuši ķīniešu arhelogi 1990.gados Džedzjanas provinces Šaosina pagastā. Kapenes tika uzietas tējas plantācijā, pirmie tām uzdūrās tējas audzētāji urbinot ārā no zemes vecaus tējas krūmus. Lauksaimniecības darbus tūdaļ pat pārtrauca, par atradumu ziņoja Ķīnas Zinātņu akadēmijai. Drīzumā noskaidrojās, ka apbedījumi attiecas uz Dienvidu Sunu dinastijas laiku. 
Izrakumos konstatēja, ka imperatori bija apbedīti kopā ar imperatorēm un piegulētājām. Vēstures hronikas vēsta, ka Džedzjanas provincē savulaik bijis pāri par 100 imperatoru apbedījumiem. Pēc Dienvidu Sunu dinastijas krišanas un mongoļu iebrukuma daudzas no tām tika iekarotāju izpostītas - tie nodibināja Juaņu dinastiju (1279.-1368.g.). Saskaņā ar tradīciju visus Ķīnas ķēniņus bija pieņemts apglabāt Centrālajā un Ziemeļu Ķīnā. Tomēr līdz ar mongoļu ierašanos nācās atteikties no pieņemtās kārtības. 1270.gados visa Ķīna atradās hana Hubilaja valdīšanā. Pēc Mandžūrijas Cinu dinastijas (1644.-1911.g.) nodibināšanās vēl palikušās kapenes Džedzjanas provincē atkal tika izlaupītas un sagrautas. Mūsdienās tika uzskatīts, ka galīgi no zemes virsas tās pazuda "kultūras revolūcijas" laikā, tomēr nu izrādījās, ka kaut kas no tām tomēr atlicis.

      Inčžou. Iespējams, šeit. 

Handžou. Senākais nosaukums - Linjaņa. 1200.gadā tajā dzīvoja miljons iedzīvotāju. Līdz mongoļu iebrukumam tā bija Dienvidu Sun dinastijas galvaspilsēta ar lielāko iedzīvotāju daudzumu pasaulē. Tagad pilsēta pazīstama ar savām tējas plantācijām un dabas skaistumiem - pazīstamākais no tiem ir Sihu (Rieteņu) ezers. 

Saites.
Ķīna.